


פשטידת קישואים
זוכרים את זו של פעם?
עם טון קמח ורבע תבנית ביצים?
אז קבלו את הירוקה על העדשה, טבעונית ירקרקה,
בלי קמח בכלל, טיפה של שמנז, בריאה, מזינה, קלה, מפוצצת חלבון איכותי מן הצומח, טעימהההה,
ו…הכל במעבד מזון, ללא קערות מיותרות ולכלוכים מציקים.

בא לי גם לישר עם מזלג…זאת הפשטידה.
כל כך פשוטה, משביעה ומשמחת.ובכלל קישואים, זו אהבה ישנה שלי, אוהבת אותם בכל מצב וצורה.והאמת היא, שיש בי געגוע לקישואים הבהירים, שכל כך קשה למצוא אותם כאן אצלינו.בהירים כהים, הכל הולך, בתנאי שאתם אוהבים קישואים.
הכייף הגדול, זו העדינות, המרקם המתקל, מנוחה קלה, הפשטידה תתייצב, ויהיה תענוג לחתוך ממנה עוד ועוד חתיכה.
כמה מופלא זה שבאמת אין צורך להעמיס בקמח, בביצים, לטופו תכונות הדבקה והוא מאפשר ביחד עם הקישואים גוף לפשטידה.אגב גם לקישואים יש מין דבק כזה שהם מפרישים.
ממליצה לגרר אותם במגררת ולא לקצוץ או לחתוך לקוביות.
ירוקים לטעם? מה שאתם אוהבים, הקלאסי – עם שמיר, השאר תעמיסו הרבה ירוקים, זה משבח את הטעם ואת הבריאות.


פשטידת קישואים של פעם – טבעונית, ללא קמחים, מפוצצת בחלבון מן הצומח
תבנית קטנה – קפיצית או פיירקס
המתכון:
המצרכים:
200 גרם טופו קשה
חופן קשיו מושרה במים חמים
3 קישואים גדולים, נקיים עם קצוות חתוכים
1 כף שמן זית
תבלינים : מלח עשבים, פלפל שחור, אבקת שום
חופן גדול של ירוקים קצוצים
שומשום מלא/ פירורי לחם נטולי גלוטן
אופן ההכנה:
לשמן תבנית, כולל הדפנות.לחמם תנור ל 190 מעלות.
לטחון את הקשיו עם קצת מים למשחה.להוסיף את הטופו, ומעט מים בהתאם לצורך.מרקם הבלילה טוב שיהיה כמו של פנקייק סמיך. להשאיר במיכל המעבד.
להחליף את סכין הטחינה, לדיסקית המגררת.לגרר את הקישואים.לפתוח את המיכל ולערבב עם לקקן או כף.להוסיף את הירוקים הקצוצים ולערבב היטב.להעביר את הבלילה לתבנית המשומנת.להדק היטב.לפזר פירורי לחם ושומשום. להכניס לאפייה כשעה.אנא בדקו תוך כדי.תלוי גודל וגובה.
חשוב שהפשטידה תיהיה יציבה, זהובה.בחוץ היא תמשיך להתייצב ולהתמצק.
פעם הבאה תכפילו כמויות…
איך הכנתי? סרטון באינסטה שלי: לינק ישיר לסרטון הדגמה
הכנתם? צלמו, תייגו אותי!! תהנו

תודה רבה
בשמחה רבה רינת, תהני
נראה מושלם וינוסה בהקדם. יש אולי רעיון להחלפה של הטופו?
תודה עדי
תודה חגית, במתכון הזה לא, יש מתכונים אחרים בבלוג ללא טופו, אולי תאהבי גם
במה אפשר להחליף את הקשיו שיהיה ללא אגוזים בבקשה
הי רחלי, אפשרי בהחלט
לא צריך לסחוט את הקישואים ?
לא
אפשר להכין את הפשטידה גם עם ירקות אחרים, למשל בטטה מגוררת? מה עוד יכול להתאים?
תודה רבה
בוודאי – רק להתאים כמויות וגם בטטה כדאי לצלות לפני
האורחים התלהבו ומבקשים מתכון!! פשטידה מדהימה!!! תודה עדי. נרשמת עכשיו לעדכונים❤️
אילה יקרה – איזה כייף! שמחה שאהבתם, שאהבו!
שלום ושנה טובה, האם יש צורך לכסות התבנית בזמן האפייה?
תודה איילה
שנה טובה איילה! אפשרי בהחלט ללא כיסוי, הפשטידה לחה מאד!