הי לכם יקרים, לכולכם,
חוזרת אחרי זמן, שבו לחיים יש את הכוח שלהם, להמשיך.
עם ולמרות הכאב הטרי, המטלטל.עם עצב מלווה כל רגע ויום, חלום ויקיצה.
פרידה, מעגל חיים – מוות – חיים.אני ממשיכה.
אבא שלי סיים את המסע הזה שלו.
אני ממשיכה במסע החיים.זו היתה הבקשה שלו.להמשיך וליצור, להמשיך ולחיות, להמשיך הלאה, באהבה, בעשייה והגשמה.
בעיתוי מורכב אך מרגש,
יצאתי שוב, למסע נשים, בדרום הודו, עם הקבוצה שלנו, שנירקמה ונוצרה בעדינות, ברכות ובשלמות.
אתמול חזרתי.נחתתי, בבית.לאחר כמעט חודשיים שלא הייתי.
כשהלב מפוצץ באהבה, בגעגוע, בכאב, בהתרגשות, בהודייה, שמחה לשתף, ולו בנגיעה, של טעימה, טעימה מן המסע.

שבועיים בהודו, זה מעט וזה הרבה.מסע הנשים שלנו, נוגע במפגש עם אוכל אותנטי מקומי, עם תורת הריפוי המקומית – האיורוודה וכן באומנות ובתרבות המקום.
מגוון סדנאות משגעות, ביניהן, סדנאות בישול, עם חומרי גלם מקומיים, מתכונים אותנטיים, שפים מדליקים פשוטים ונפלאים או מפורסמים יותר…
להפוך את אלו, חומרי הגלם, למנות פשוטות ומפתיעות, מתובלות, עוקצניות, מזינות, טבעוניות, טעימות ומשמחות.
אוהבת אוהבת את האוכל ההודי.את הפשטות, הצניעות, הטכניקות, הטעמים וכן גם לחריף שלהם מתרגלים.

צ'אנה דאל, מנה הודית ארומטית, טעימה ומזינה,
כולה גרגירי חומוס ותבלינים,
והפה, הלשון, השמחה, עולים ומשתוללים להם.זוהי מנת חלבון משובחת.
החומוס או בשמו המדעי "החימצה התרבותית" הוא אחת הקטניות הראשונות ששימשו למאכל אדם. מוצאו הוא ככל הנראה בצפון הודו, והוא תורבת במזרח התיכון בסביבות 3000 לפנה"ס.בגרגירי החומוס עצמם יש מעט שומן.בגרגרי החומוס יש שילוב מנצח בין חלבון לשפע סיבים תזונתיים – שני רכיבים המשרים תחושת שובע לאורך זמן. תכונות אלו הופכות אותם למזון מושלם, גרגרי החומוס עתירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים החיוניים לבריאות העצם: אבץ, נחושת ומנגן. כמו כן, גרגרי החומוס עשירים בחומצה פולית החיונית לבניית דנ"א וחומצות אמינו.
אוכל מזין ואיכותי, פשוט פשוט, זמין וזול…יאללה להשרות…

כדי להנות מכל הייתרונות של החומוס ולהקטין אי נוחות, ממליצה על השרייה והנבטה.כאשר מנביטים חומוס מעלים את ערכו התזונתי בעשרות אחוזים, מקלים על פירוקם ומונעים בעיות עיכול נפוצות הנובעות מאכילתם, ניתן להנביט את כל הקטניות השלמות.
איך להנביט? משרים את הקטניות למשך הלילה בקערה עם מים. רצוי להחליף את המים פעם אחת- פעמיים.למחרת מעבירים את הקטניות למסננת (כמו של פסטה, למשל). מכסים במגבת נקיה ומניחים על השיש. מרטיבים תחת הברז כל כמה שעות.לאחר יממה בד"כ ניתן להבחין בנביטה, אם כי ישנן קטניות שלוקח להן מעט יותר זמן לנבוט (קטניות קשות וגדולות, כמו חומוס למשל). בשלב זה, של יציאת נבט זעיר שנראה כמו זנב לבן ניתן כבר לבשל את הקטניה.

להשלים ארוחה לתפארה, צרפו דגן, האמתאים ביותר, הוא האורז הבסמטי.
בתמונות לבטח, ראיתם את האורז המשגע, אורז איורוודי, מתובל וארומטי, מתקתק וקראנצ'י.חייבים לנסות אותו, אעלה מתכון שלו בקרוב מאד, השארו לעקוב.
עוד מנת דאל הודית נהדרת?
בבקשה: דאל הודי טבעוני – טאלקה דאל, תבשיל עדשים עשיר ומתובל, מהמטבח ההודי

צ'אנה דאל, מנה הודית ארומטית, טעימה ומזינה
ניתן לבשל את גרגירי החומוס בסיר לחץ

המתכון:
המצרכים:
3/4 כוס צ'אנג דאל (חומוס, ממליצה על הגרגירים הקטנים, מסוג הדס)
3 כוסות מים
1/4 כפית אבקת כורכום

2 עגבניות בינוניות בשלות קצוצות דק
1 בצל בינוני קצוץ דק דק
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
4 שיני שום כתושות
1 כפית צ'ילי ירוק/אדום טרי קצוץ (פיקנטי…אפשר פחות…)
1 כפית זרעי כמון שלמים
1 כפית פפריקה מתוקה, לאמיצים פפריקה קשמירית
1/2 כפית פתיתי צ'ילי 
1 כפית כורכום 
1 כפית תבלין גראם מסאללה
1 כפית כוסברה טחונה
2 כוכבי אניס שלמים
2 כפות שמן קוקוס או שמן נייטרלי בטעמו
מלח לפי הטעם
1 כוס מים, אולי יותר

אופן ההכנה:
להשרות את החומוס ולהנביט, מומלץ.הסבר לכך, בפוסט עצמו. 
לבשל את גרגירי החומוס עד ריכוך עם מים וכורכום.בבישול מהיר בסיר לחץ (המלצה חמה, על סיר לחץ מיני, נפלא ושימושי, בקישור המצורף) או בבישול רגיל.
בסיר לחמם שמן, להוסיף זרעי כמון, את השום, הבצל, להזהיב.להוסיף צ'ילי טרי, עגבניות קצוצות וג'ינג'ר.לערבב ולהוסיף תיבול.להוסיף את החומוסים המבושלים.
את המים, המלח, לבשל יחד עוד 20 דקות.אם מסמיך מדי, להוסיף עוד מים.חשוב שהדאל יהיה סמיך יותר מדליל.
שילוב נפלא, את הדאל הזה להגיש עם אורז איורוודי, מתכון שלו יעלה ממש בקרוב.שווה לעקוב…יהיה טעים ומיוחד.

לדיילי לייף, בואו איתי לאינסטוש ולסטוריס : דובדבנים של טעם באינסטגרם