כן כן זה לא לא
לא קובה רגילה,
למה?
כי ככה, כזאת אני,
לא בהכרח מחפשת את המסורת,
בעיקר מתחברת לגעגוע,
ואיתו ואליו מכניסה משאירה או מוציאה, מה שטוב או מה שפחות.
געגוע?
כן, מאד, כאלה אין למצוא פה,
כאלה שנים שנים שנים שלא אכלתי.
השבוע חברה הכינה, כל הבלוטות בפה ובלב התרגשו להן,
ולמחרת כבר הכנתי קובות, עשרות, בסדנה שהעברתי, ואותן הכנתי, ללא טיגון, ללא בשר, עשויות בורגול כוסמין ועוד…
לעשות אחד ועוד אחד ועוד אחד ולהגיע לסהכ השווה ביותר,
זו שמחה גדולה.
ששואלים לשורשים שלי,
אין בי תשובה חד משמעית,
כי אני באה מהעולם, נוגעת בכמה שיותר, פתוחה לכל, אוהבת, יש בי הכל מהכל, קצת מבלגיה, קצת מאוסטריה, גרמניה, ובטוחה שעוד אחורה, מעיראק, כורדיסטאן, טורקיה… יו ניים יט.

כאלו לא הכנתי מעל 20 שנה,
איך אומרים?
יש מיומנויות שלא שוכחים.
באה לשנות קצת את הסדר,
זה רק לטובתינו,
ומכה עם כמה שינויים,
הבורגול – בורגול מכוסמין מלא,
הסולת – מסולת כוסמין מלאה,
הקמח – מכוסמין מלא,
המילוי, טבעוני,
תחליף 'בשר קצוץ' – לא ביונד, לא מאלה,
מהכי מזין פשוט וזמין.
והשוססססס – אפויים בתנור, עם שפריץ שמנ"ז.
יאללה לעבודה???

קובה – במילוי 'בשר מן הצומח', ללא טיגון, מכוסמין מלא – הטירוף הבא…

המתכון:
המצרכים

לבצק/המעטפת:
1/2 ק"ג בורגול דק מכוסמין מלא (מושרה במים חמים כשעתיים)
1 כוס סולת כוסמין מלא
1/3 כוס קמח כוסמין מלא
1 כף מלח עשבים
1 כפית פלפל לבן
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
2 כפות שמן זית
למילוי:
400 גרם טופו מוצק (ניתן להכין בבית)
1 בצל סגול גדול
2 שיני שום
1/2 כוס צנוברים
תבלינים: פפריקה מתוקה, מעט חריפה, כמון, כורכום, מלח עשבים, בהרט
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:
לשטוף ולסנן היטב את הבורגול לאחר ההשרייה.
להעביר לקערה גדולה.
לערבב עם כל שאר המצרכים.ללוש לבצק רך ומעט דביק.
לכסות ולתת לנוח חצי שעה.
בינתיים, נכין את המילוי:
בסהכ יש צורך בחצי ק"ג של מילוי פחות או יותר.
לטגן עד שקיפות את הבצל והשום, עם מעט שמן זית.
להוסיף את הטופו, לאחר שטיפה וניקוז כמה שיותר נוזלים, עם מגבת, ולפורר לפירורים קטנים קטנים.
לטגן עד הזהבה.לתבל, לטעום, ולהוסיף אם חסר מה שחסר.
לתת להתקרר.
ללוש את הבצק שוב, ליצור ביד קציצת בצק רק כדי להרגיש אם טוב ונוח לעבודה.אוךי כמה טיפות מים, לחילופין קצת קמח…
יוצרים כדורים, בגודל פינג פונג פלוס.
את הכדורים לאט לאט לצורת קונוס, כשהכדור בכף יד שמאל, ועם אצבע מכף יד ימין, ליצור שקע עמוק, דפנות יציבות, בעובי שווה.
למלא בערך בכף של מילוי וסוגרים לקצוות מחודדים.
ניתן להרטיב מעט את הידיים.
אם נוצרים פתחים, קרעים, אין בעיה, קצת פץ' פה ושם, ואין בעיה בכלל.
להכין את כולם, בערך 32 קובות, כמובן בהתאם לגודל שתבחרו.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לרפד תבנית בנייר אפיה אקולוגי.
לשמן אותו בשמן זית.
להעביר בזהירות את הקובות המוכנות לתהנית.
לטפטף/לרסס במעט שמן זית ולאפות עד הזהבה משני הצדדים.
בנגלה השנייה, אפיתי 13 דקות בטורבו והעברתי למצב גריל, להזהבה יפה.לעוד כמה דקות, תעקבו.

מבינתי צלחתי עוד אהבה שכמעט עליה ויתרתי,
שתפו את כל אוהבי הקובות למיניהם.

ואם בקובה סולת במרק סלק משגע, חשקה גם נפשכם, בבקשה:
קובה סלק

ואם להצטרף אלי, ככה לדיילי לייף שלי ואיתי, מוזמנים :
עדי באינסטוש