קונפיטורת פירות יער, קראתם נכון, קפואים, המיקס הזה, אי שם בפריזר, כך שלא תאשימו אותי במקרר מלא בפירות יער טריים…וכן ומה ושם…
קונפיטורה, ללא תוספת סוכר, ללא מחזקים, משפרים, מצמידים וכו'.
ממותקת בסירופ מייפל אורגני.
מתובלת וריחנית.
האמת בהגדרה, הקונפיטורה הזו, אולי היא בכלל הוא, מעדן פרי, שרוב רובו עשוי מפרי.
תענוג אמיתי וביתי,
תמו ימי צריכת הסוכר בכל דבר,
תמו ימי הבישול שאינו נגמר,
תמו ימי הפקטין והג'לטין,
לחזור לדבר עצמו,
בטעמים האמיתיים,
בדקותיים של הכנה וטירחה,
השאר המקרר יעשה.
שלא תבינו לא נכון,
אני לא של ריבות או שכאלה,
מה שאני כן, מנסה למצוא תמיד, איך כן ובלי זה ועם זה,
פתרונות יעילים, הכי מעט מזיקים, הכי הרבה מועילים וטעימים.
קיבלתי הזמנה להכין עוגת ספוג-קרם-פירות יער,
משם הכל קרה.
נכון, אין חיים ללא תוקף, אך בינינו דבר כזה יחזיק לבדו שם במקרר???
הצנצנת המלבבת הזו, בת זוג צמודה ואהובה,
לטוסט, לעוגות, למילוי, לקישוט, ליד קינוח או מעליו…על מגש 'גבינות', ליד היין…
הוספתי כמה טיפות מי ורדים, מעט וניל, גרידת תפוז דם,
את סוד הקסם של הגברת
ויש!!!
המתכון :
2 כוסות מיקס פירות יער קפואים
1/2 כוס מים, פחות 3 כפות
2 כפות מיץ לימון טרי
5-7 כפות סירופ מייפל אורגני
3 כפות זרעי צ'יה שלמים
1 כף זרעי פשתן טחונים טרי
לתוספת טעם, אופציונלי: גרידת מקל וניל/ גרידת קליפת תפוז/ כמה טיפות מי ורדים
אופן ההכנה :
בקערית קטנה, לערבב ב 3 כפות מים את זרעי הצ'יה השלמים ואת הפשתן הטחון, לערבב עם כפית ולתת לעמוד כמה דקות.
בסיר בינוני, עם תחתית עבה/כפולה, להכניס את פירות היער הקפואים, המים, סירופ מייפל, לימון ומה שבחרתם, אם בחרתם לתיבול.
לבשל על אש/חום בינוני כ 6-8 דקות.
להוריד מהאש, לטחון מעט עם בלנדר סטיק, לפי מידת העדפה שלכם, לגודל חתיכות הפרי שישארו בקונפיטורה הסופית.אני אוהבת שנשארים גם קצת פירות שלמים.
להוסיף את תערובת צ'יה-פשתן לסיר.
לערבב היטב עם כף עץ או מקציף ידני.
לתת לקונפיטורה להתקרר מעט.
להעביר לצנצנת נקייה ומעוקרת*, לסגור היטב.
להכניס למקרר ליממה מלאה.
* עיקור הצנצנת, ניתן לעשות ע"י טבילתה ל 10 דקות בסיר מים רותחים, כולל המכסה.
אפשר להחליף את הציה והפשתן באגר אגר?
הי יעל, האגר אגר הוא חומר מצמיג, ג'לי, לא מתאים במקרה הזה.
אפשר לוותר על הציה והפשתן? לשים חצי לימון וגרידת לימון במקום?
לא, אי אפשר לוותר
הי עדי. זה מתאים חפירות נוספים או רק פירות יער?
הי רוית,
בקייץ ניסיתי עם משמשים ונקטרינות ויצא טוב.שווה לנסות
היי, בתהליך העיקר – האם יש חשיבות לנגב את הצנצנת אחרי הטבילה במים רותחים?
הי דיאנה,
בדרך כלל לאחר העיקור, הצנצנת מאד חמה ומתייבשת מהר, אם לא ,רצוי לנגבה בנייר מגבת
לכמה זמן הריבה יכולה להחזיק במקרר?
שבוע, 10 ימים, אך בטוחה שלאחר שתכין, אחרי יומיים לא ישאר כלל…
שלום, ניתן להשתמש רק בזרעי פשתן (אין לי צ'ה) במידה וכן כמה לשים?
הי עדי, לא ניסיתי …אם כן, לשמור על אותה המידה
היי עדי
אני קצת חוששת מהפעולה להכניס צנצנת במים רותחים
ואם לא כל צנצנת זכוכית תתאים
מה מסמיך את הריבה?
המתכון מאוד מתאים לי
איפשר להכפיל בכמויות ?
תודה
הי סמדגיה, הצנצנות הייעודיות לריבה, אין בעיה.כל הצנצנות שהיה בהם תכולה ונישמרו עם וואקום עד לפתיחה, אין בעיה איתם.
הצ'יה והפשתן הם שני מסמיכים טבעיים ומפתיעים.נסי כמות אחת קודם ובהמשך בוודאי.
היי,
האם צריך להפשיר את פירות היער לפני הכנת הריבה?
תודה
הי ורד, לא אין צורך.
אם מישהו ניסה רק זרעי צ'יה או רק פשתן, אשמח לשמוע איך יצא.
עדי, האם אפשר את המייצבים להוסיף אותם אחרי שהתערובת התקררה? (לא מחממת שמנים..)
מישהו…את יכולה גם עם צ'יה בלבד ולהוסיף בסיום התהליך.
במידה ואין לי פשתן, כמה ציה צריך להוסיף?
ויש לך רעיון לממתיק אחר שאינו מייפל? אם כן, באיזו כמות?
תודה רבה, נשמע נהדר
את אותה הכמות בדיוק.
אפשר לנסות עם סוכר קוקוס, לא ניסיתי.סילאן טבעי צובע את הריבה…
הי יעל, את אותה הכמות.סילאן או אגבה
הכנתי את הריהה עם פקטין . יצא טעים. שמתי תפוח עץ ולימון עם הקליפה . הוספתי תמצית ומיל וקינמון. יצא טעים מאוד. השתמדתי בתות , פטל שחור , דובדבנים קפואים. יצא טעים מאוד ללא סוכר לחלוטין. הטעם המתוק מהפירות .
תודה על המתכון
ענת יקרה, איזה יופי של שילובים, שמחה שאהבת
הי ענת, נפלא, איזה כייף
הי עדי . במידה וארצה להכין קונפיטורת נקטרינות, אפרסקים או משמשים האם להקפיא את הפירות לפני או לעשות את אותו התהליך עם פירות טריים?
הי הי, יש בבלוג ריבת תותים טריים, תעבדי עם המתכון שלה.עדכני שמצאת.