קציצות אפויות, טבעוניות, ברוטב פלפלים – עגבניות עם 3 מרכיבים סודיים
קציצות עם 3 מרכיבים שעושים את כל ההבדל – בבריאות, בטעם ובמרקם.
הקציצות הן ללא גלוטן, ללא שום קמח, ללא סויה.
הן נפלאות ככה, כמו שהן, שימו בקופסה, שגרו למקרר, שימו בסנדוויץ', גלגלו בראפ להשלמת ארוחה מדהימה ומפנקת בריאה ומחזקת.
הן נפלאות ברוטב, נשארות יציבות, גם לאחר יום ויומיים.

הן מבוססות עדשים ירוקות מונבטות! כדי לשמור על הערכים שלהם, המדהימים, אידתי אותם, מכיוון שהעדשים עברו השרייה ארוכה, ממנה עברו להנבטה,
הריכוך שלהן מהיר ומפתיע. שומרות גם על נגיסות וטעם טבעיים.
הן אפויות – ללא טיגון, ללא קמח, ללא גלוטן, ללא סויה, טבעוניות

כל מרכיב נבחר בקפידה שישאר בעל ערכים תזונתיים גם בהכנה ובבישול
הדגשים החשובים ביותר בהיבט תזונתי ובריאותי:
עדשים מונבטות – תכולת חלבון גבוהה – מקור מצוין לחלבון צמחי מלא, עם חומצות אמינו חיוניות ונדרשות לכולנו, עיכול משופר – תהליך ההנבטה מפרק חומצה פיטית ומפחית אנטי-נוטריאנטים, מה שמשפר את הזמינות הביולוגית של מינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואבץ, תכולת סיבים גבוהה – תומכת בפעילות תקינה של מערכת העיכול, מעניקה תחושת שובע ממושכת ומסייעת בהפחתת כולסטרול, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים 

 אבקת פסיליום – סיבים תזונתיים מסיסים בכמות גבוהה – תורמים לבריאות מערכת העיכול ומשפרים את תנועתיות המעיים, מסייעים במניעת עצירות. ויסות רמות סוכר וכולסטרול – הסיבים המסיסים בפסיליום יוצרים ג’ל במערכת העיכול, מה שמאט את ספיגת הסוכר ומטפל יפה בכולסטרול, תחושת שובע ממושכת – הסיבים יוצרים נפח בקיבה ותורמים לצמצום אכילה מיותרת. תמיכה במערכת העיכול ובאיזון חיידקי המעיים – מסייע ביצירת סביבה אופטימלית לפרוביוטיקה ולחיידקים טובים במעי.
 גרעיני דלעת – עשירים באבץ ומגנזיום – חיוניים לבריאות מערכת החיסון, תפקוד עצבי תקין ובריאות העצמות. חלבון איכותי ושומנים בריאים – מספקים שומנים בלתי רוויים החיוניים לבריאות הלב והמוח, תמיכה הורמונלית – גרעיני דלעת מכילים פיטוסטרולים התורמים לאיזון הורמונלי, סופר חשוב לנו, מקור לנוגדי חמצון ולחומצות אמינו – כולל טריפטופן, המסייע לשינה טובה יותר ותמיכה בבריאות הנפש. בריאות הלב וכלי הדם – חומצות השומן הבלתי רוויות עוזרות להורדת כולסטרול ולשיפור זרימת הדם.

המנה הזו מציעה תמיכה מלאה בעיכול, באיזון סוכר וכולסטרול, בשובע ממושך, ובבריאות הלב והמערכת החיסונית, תוך שילוב של חלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מינרלים חיוניים ושומנים בריאים

נו???

 

רגע נדבר על נבטים, הנבטה, והרי הם הסופר פודס המשובח שיש. והזול, זמין, פשוט, מרגש!
נבט קטן – מהפכת בריאות גדולה! קטן ירוק ועוצמתי.
כוח החיים בצלחת שלך!
כל ביס כזה הוא פצצת אנרגיה תזונתית ומעצמת ויטמינים ומינרלים.
ההנבטה הופכת כל ביס לעוצמתי
ומשנה את חוקי המשחק והתזונה שלנו.

הנבטת זרעים, גרעינים, קטניות ודגנים היא שיטה עתיקה המשפרת את הערך התזונתי והעיכול של המזון.
היא הופכת אותם לקלים יותר לעיכול ומגבירה את הזמינות של ויטמיניםמינרלים ואנזימים חשובים.
שיפור איכות החלבון – ההנבטה מפרקת חלבונים מורכבים לחומצות אמינו חופשיותמה שהופך אותם לקלים יותר לעיכול. חלק מהקטניות והדגנים המונבטים מכילים רמות גבוהות יותר של חלבון בהשוואה למצבם הלא מונבט.

הפחתת תכולת חומצה פיטית ואנטי-נוטריינטים – קטניות ודגנים מכילים חומצה-פיטיתהמעכבת ספיגת מינרלים חיוניים כמו ברזלאבץ וסידןההנבטה מפרקת את החומצה הפיטיתמה שמשפר את
זמינות המינרלים.
מונבטים עשירים בסיבים-מסיסיםהמסייעים בשמירה על בריאות מערכת העיכולאיזון רמות סוכר בדם ותמיכה בחיידקי המעיים הטובים
 (פרוביוטיקה טבעית).
איך להנביט בצורה נכונה? 
  1. השרייה – שוטפים את הזרעיםהקטניות או הדגנים ומשרים במים נקיים למשך 6-12 שעות (תלוי בסוג).
  2. סינון ושטיפה
  3. להעביר למנבטה – שוטפים כל 8-12 שעות עד שרואים נבטוטים קטנים (בין יום לשלושה ימיםתלוי בסוג).
  4. אחסון ושימוש – לאחר שהנבטוטים הגיעו לאורך של 1-3 ס"מניתן לאכול או לאחסן במקרר עד 5 ימים.שנים אני מנביטה, תכלס, כל מה שניתן, במסננות, מלא, מלא, חייבת להמליץ לכם על מנבטה פשוטה נוחה לגידול כל סוגי הנבטים כולל עשב חיטה.
    שהביאה איתה עוד מיני מהפך למטבח, כל כמה ימים אני מנביטה מלא מלא מכל הסוגים והמינים.
    זוהי המלכה – יש לכם 10% הנחה עם תשתמשו בקופון AS10 – מנבטת נירוסטה
    ויש עוד 2 מרכיבים שמקפיצים, משדרגים, 'מאחדים', 'מעשירים', את הקציצות האלה. איך ג'ויה שלי, אמרה, מממ מממ אמא, אלה אלה הכי הכי.
    הרוטב הסמיך, עמוק טעמים, משלים ומשלימים את המנה הזו ליותר ממושלמת.

בואו נכין,
לסרטון ההכנה לחצו על הקישור הבא : קציצות בהכנה
לקציצות:
2 כוסות עדשים ירוקות לאחר הנבטה – לאדות בעזרת מסננת כמה דקות
500 גרם פטריות שמפניון קצוצות
2 בצלים סגולים טריים קצוצים
3 שיני שום כתושות
1 כפית שמן זית
1 כף אבקת פסיליום
1/3 כוס זרעי דלעת טחונים
תבלינים – פפריקה מתוקה, צ'ילי, בהרט, כוסברה טחונה, כמון, מלח

לרוטב:
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
5 עגבניות בשלות קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות מחית פלפלים אדומים
אותם התבלינים שהשתמשנו בתיבול הקציצות – קצת מכל אחד
1 כף שמן זית

איך מכינים?
להזהיב את הבצלים, הפטריות והשום, עד שאין נוזלים. לתת להתקרר, להעביר את כל מצרכי הקציצות פרט לפסיליום, לטחינה בבלנדר או במעבד מזון. כשהכל טחון היטב, להוסיף את הפסיליום, לערבב טוב טוב העיסה צריכה מנוחה, להתייצבות, כמה דקות.
בינתיים נכין את הרוטב, להזהיב בשמן זית את הבצל, שום, להוסיף עגבניות ואת כל שאר המצרכים. לתבל שיהיה טעים, לטעום!
להדליק תנור, על טורבו, לחמם ל 200 מעלות, לכדרר קציצות חמודות, קטנות, להניח על נייר אפייה משומן טיפה, המונח על תבנית אפייה גדולה ונוחה.להוריד את החום ל 175 מעלות, לאפות עד הזהבה ועוד התייצבות…והריח מה איתו…
להעביר לרוטב הרותח, שירד כבר מהאש. להזיז בעדינות את המחבת/סיר, כדי שהרוטב יכסה את כל הקציצות.

ת ה נ ו !