קציצות 'עוף' טבעוניות, צלויות על גריל – טעימות ומזינות, בליווי רוטב צ'ימצ'ורי פיקנטי וירקות צרובים

קציצות 'עוף' טבעוניות, צלויות על גריל – טעימות ומזינות, בליווי רוטב צ'ימצ'ורי פיקנטי וירקות צרובים,
קציצות עוף טבעוניות, הילדים ניזכרו בקציצות עוף טחון, של פעם, של סבתא.
זה היה הרעיון הראשוני, לשם נשבה הרוח,
והיא נשבה מעט רחוק משם…

סוגיית קציצות, ידועה ומורכבת, לשלב מרקמים, טעמים, שתשארנה יציבות, לא מתפרקות,
שתהיינה טעימות ומזינות, משם נתחיל ולשם נשאוף.
ישנם תחליפים, שרובם ככולם, הקנויים, אינם איכותיים מספיק לדעתי ולטעמי,
וכמו תמיד, המוטו, הערכות, כמה מתכונים מדליקים
והרי לכם ארוחת ברבקיו – מנגל – על האש – ראויה ומשובחה.
הקציצות מהוות מנת חלבון צמחית מצויינת ונותנת מענה נפלא לצרכי הגוף.
השילוב בין שני סוגי החלבון, השעועית ופתיתי הסויה, משתלבים נהדר יחד, בטעם, במרקם ובהזנה.

הכנה ביתית, תמיד תזכה אותנו בכמה פלוסים,
של טריות, של איכות חומרי הגלם, אנחנו יודעים בדיוק מה בפנים…

הקציצות הללו, משתלבות נהדר, עם ירקות צלויים, שניתן לשפד על שיפודים, לשים אותם בחתיכות גדולות או בשלמותם.
הן נפלאות בפיתה, לצד מגוון סלטים טריים, בפיתה, בליווי אורז/קינואה או מה שאוהבים.
צרפתי להם רוטב צ'ימיצ'ורי חמוד ומקפיץ.

הן קיבלו טוויסט פיקנטי, עם חצי כפית ממרח קארי, מעט שורש כורכום מגורר, צ'ילי טרי, כוסברה…

קציצות 'עוף' טבעוניות, צלויות על גריל – טעימות ומזינות, בליווי רוטב צ'ימצ'ורי פיקנטי וירקות צרובים

המתכון :

המצרכים:
לקציצות:
1 כוס וחצי שעועית מנומרת, מבושלת ורכה מאד
1 כוס וחצי פתיתי סויה קטנים
2 כפות מי חומוס
2 כפות רסק עגבניות אורגני
1 כף פשתן טחון/צ'יה + 2 כפות מים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית משחת קארי
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כף שמן זית
1 כוס פירורי לחם ביתיים או קנויים ואיכותיים
1/2 כפיתת שורש כורכום מגורר דק דק על פומפיה/1 כפית אבקת כורכום
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית צ'ילי טרי קצוץ דק דק, אופציונלי
מלח לפי הטעם
לירקות: גוונו עם הירקות שאתם אוהבים, פלפלים צבעוניים, עגבניות שרי, פטריות, בצלצלי שאלוטס, אספרגוס, תירס גמדי וכו.אפשר להשרות במרינדה לפני הצלייה, אני דווקא אוהבת לצלות אותם ללא תיבול, לאחר הצלייה לתבל במה שאוהבים.צרפתי מעט מרוטב הצ'ימיצ'ורי.
לרוטב צ'יציצ'ורי:
1/2 זר כוסברה
1/2 זר פטרוזיליה
½ פלפל אדום מתוק
1 כפית צ'ילי טרי
2 כפות מיץ לימון
2-3 בצלצלי שאלוטס
3-4 שיני שום
1/2 כוס שמן זית איכותי
3 כפות מים
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה: להשרות במים רותחים כרבע שעה את פתיתי הסויה. נכין את העיסה לקציצות.בקערה גדולה ושטוחה, למעוך עם מזלג את השעועית.להוסיף את שאר המצרכים, לערבב היטב עם המזלג.לטעום את העיסה ולהוסיף אם נידרש תיבול נוסף.להוסיף את פתיתי הסויה, לאחר שטיפה, סינון וסחיטת כל הנוזלים.לתת לעיסה לנוח כשעה במקרר.
זמן להכנת הרוטב: לקצוץ את כל הירקות קטן קטן, להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המצרכים, לערבב היטב ולטעום! קצת חריף!
נחזור לקציצות, לקצץ קציצות לא גדולות, שיהיו הדוקות ויפות.לצלות על גריל משומן או בתוך רשתות עם ידית, שנוח להפוך ולתפעל, גם אותן חשוב לשמן.
לצלות כשהן זהובות מאד, צלויות מספיק, רצוי לטעום אחת לפני שמורידים מהאש.
במקביל הכינו את הירקות הצלויים.אפשר להשרות במרינדה לפני הצלייה, אני דווקא אוהבת לצלות אותם ללא תיבול, לאחר הצלייה לתבל במה שאוהבים.צרפתי מעט מרוטב הצ'ימיצ'ורי.
להגיש את הקציצות והירקות עם הרוטב!