

יום חדש,
התחלות,
התרגשויות,
Back to the real life 😊
גם האוכל,
הבחירות,
הרצון לחזור לסדר, לשיגרה, ליותר שקט, לפחות בלאגן…
מתחילה היום בליווי והנחייה של תוכנית ניקוי רעלים – דיטוקס, עם 2 קבוצות נפלאות של מי שהעיז…העיזה לבחור לעצמה שינוי והתחדשות.
הכנתי צרור רעיונות,
פתרונות,
מתכונים,
לארוחות מהירות, קלילות שיכולות להיות חלופה לארוחה לבית הספר, לעבודה ובכלל.
ארוחות בעלות מעלות טובות בלבד!!!

מכל כיוון עולים להם סנדוויצ'ים…מה לשים בתוכו? מה לילדים?
בתור אמא לילדה, שלא היתה מוכנה בשום צורה ודרך לקבל סנדוויץ' בקופסת האוכל שלה,
נאלצתי לעמוד על הראש,
לנסות להסכים להסתכל על הדברים גם בדרך שונה.
ותכל'ס, מבינה אותה, גם אני לא מאלה ששמחות לסנדוויץ'…
הכנו יחד, היא ואני, רשימת אופציות,
חביבה ומזינה,
שהיא שמחה עלייה כל כך.

מה היה שם ברשימה? הכל, רק לא סנדוויצ'ים…לא הרגילים…
מה דעתכם על סנדוויץ' טופו, הטופו ממש לא בפנים…האמת שזו מנה שג'ויה, הבת שלי המציאה, זרמנו יחד והגענו למנה המקסימה הזו, שעד עכשיו עולה על שולחננו, אחת לשבוע.
סושי, רולים שלמים, או בשבלולים, זו היתה הקופסה המועדפת, תמיד.ולא רק לה הייתי שולחת, שולחת קופסה במידת xxlשכולם יתכבדו גם.
מאפינס מלוחים, בהחלט היו גם חלק.
וגם מתוקים ומפנקים
מאפים קטנים בכל מיני מילואיים
עוד אופציה כייפית לחמניות ענני כוסמין טבעוניות

כמובן שגם זה,
קרפ הפתעה – טבעוני, ללא גלוטן, מזין ויאמי כל כך!!!
תמיד היה חלק מהרשימה.
בכל מיני ורסיות, שינוי מינונים של המרכיבים, המילויים, מלוח, מתוק.
לפעמים היינו מכינות את הקרפים קטנים וחמודים, לצידם גבינת סויה ביתית מתובלת, ירקות בקופסה קטנה והיא לבד היתה מורחת, מגלגלת, מכבדת ביס לה ביס לגננת, לחברה שלצידה…

חשוב לי להקדים ולשתף,
כ ו ל ם, כ ו ל ם ,
אוהבים את אלו.הקרפים.
גם הבן שלי, שלא כל טעם, טקסטורה, ערב לחיכו, יש את ה'בודק' המחמיר, ששם מילה אחת בלבד, ואיתה אני צריכה להמשיך לעבוד או לזרוק לפח.סליחה.
אז תנו פה צ'אנס.
תבלו את הבלילה.תקצצו ירוקים, שתיהיה טעימה וארומטית.
כמה נפלא שמנה פופולרית כל כך, יכולה להמשיך לככב לה,
רק בצורתה המזינה, מאד מזינה.וגם מזמינה.
אז יאללה…

קרפ הפתעה – טבעוני, ללא גלוטן, מזין ויאמי כל כך!!!
הכמות המוצעת במתכון, היא ל 10 קרפים, תלוי גודל כמובן
המתכון:
המצרכים:
3/4 כוס אמרנט/דוחן/קינואה/כוסמת…
3/4 כוס עדשים אדומות
תבלינים, מה שאוהבים: מלח עשבים, צ'ילי, פפריקה, כורכום, זרעי חרדל…כמון
חופן עשבי תיבול קצוצים דק דק
1 כף שמן זית
מים
אופן ההכנה:
השרו את העדשים והדגן שבחרתם, מינימום שעתיים.
העבירו למסננת, שיטפו.
לבלנדר, עם התיבול שבחרתם, ומים, לאט לאט, להתחיל לטחון, להוסיף מים, בהדרגה, עד לטקסטורה של בלילת קרפים, שהינה דלילה יותר מבלילה של פנקייקס.
חשוב שהבלילה תיהיה ללא גושים בכלל.חלקה וקרמית.
מים תמיד ניתן להוסיף.
לחמם מחבת נון סטיק (אחרת נדבק…).אין צורך לשמן.
לערבב שוב ושוב את הבלילה, כי נוצרים משקעים.
לקחת כמות של 1/2 מצקת, ליצור את הקרפ על המחבת, עם הטוסיק של המצקת.בתנועות מעגליות, להגיע לדקיקות של קרפ.
להזהיב מעט, להפוך צד וגם אותו להזהיב.
לערום ערימה מתוקה של כל הקרפים.אם לא אוכלים מיד, לכסות במגבת כותנה.
ניתן גם להקפיא אותם.עם הפרדה של נייר אקולוגי.
תהנו,
תתנסו,
שתפו חברים,
שלחו לי תמונה,
שנה נפלאה,
עדי
מוזמנים גם לאינסטגרם הטבעוני-צבעוני-כייפי שלי: עדי שפירא – אינסטגרם

הכנתי, יצאו מעולים וטעימים .
אש
תודה
זריזה את פנינה!!! איזה כייף!
איך הקרפ כשהוא מתקרר? לא מאבד מהטעם או איכות המרקם?
אני שואלת מפני שאני מכירה ומכינה קרפ מעדשים כתומות שטעים מאוד כשהוא רק יורד מהמחבט אבל לא נעים כ"כ כשהוא מתקרר…
תודה על המתכון ועל הראיונות בכלל!
הי סוניה, אני מכסה ומשאירה בחוץ עד הארוחה.נפלא.תמיד ניתן לתת חימום קל.בשמחה רבה והנאה גדולה!
בוקר טוב עדי-תודה לך על מתכונים נהדרים וטעימים
הכנתי את הקרפים -אוהבים אותם.ממש במקום לתחליף ללחם.
שאלה-אפשר להכין רק מקינואה,ועדיין יצאו טוב כמו במתכון?
תודה ויום טוב
גם לך רות יקרה, בשמחה רבה! אפשרי רק מקינואהף רק מקטניות, רק מכוסמת, נסי ותראי מה מתאים אצלכם יותר.תהנו!
הי
אני רוצה להכין לכמה ימים…
איך לרענן אותם שיהיו רכים ואיך לשמור אותם כמה ימים (בתנאי ישראל….)
הי הי, לדעתי להכין בלילה ואותה לשמור בקירור.או להקפיאם ולהפשיר.חימום יתר ייבש אותם.