ריבת תותים טבעית מהירת הכנה – ללא תוספת סוכר

ריבת תותים טבעית מהירת הכנה – ללא תוספת סוכר
תותים תותים, מהרו ואיספו את התותים של סוף עונה, קטנים, אדומים, מתוקים.
בואו נעשה מהתותים, מעדן, שהוא ריבה, ריבה טבעית, ללא תוספת סוכר כלל.

ריבה, מי מאיתנו לא אוהב וברגעים מסויימים חומד לו כפית מהאדום אדום הזה.
ריבה ללא סוכר, מהירת הכנה, ללא חומרים משמרים, עם תותים שבחרתם אתם.

הכי כייף, זה מהר מהר, לאסוף פירות של סוף עונה,
להכין מהם קונפיטורה, ריבה, לטחון שיהיה, לחתוך, להקפיא,
שהתותים הללו ילוו אותנו גם כשהם לא בנימצא.
הרי זה בעצם כל הרעיון העומד מאחורי ריבות, עם כמות סוכר עתק, שיישמרו לימים קרים, קשים…להמתיק קצת…

תותים הם החיים, מתוק תומך, הצבע מהמם, הטעם מלטף,
אז מי אמר מי שנוותר על ריבה?
תמיד תמיד, תימצא חלופה מצויינת, שתיתן מענה לריבה טובה ובריאה.
מענה אמיתי בחיי.
כשביקשתי ממנו לפתוח פה לכפית מלאה בריבה חמימה, להשהות אותה בפה, להרגיש את הטעם, את המתיקות
והוא הנהן כן כן.
מספיק מתוק שאלתי? ממש ענה
אתה בטוח? אתה אתה?
טעים? רוצה פרוסה של לחם כוסמין, טרי טרי חמים חמים עם ריבה?

שני החסרונות הכבדים של הריבה, הם הסוכר ומשך ההכנה.
שניהם מטופלים במתכון הבא, סוכר מחוץ לתמונה ויש רק רק 10 דקות הכנה!!!
נכון, אורך חייה קצר יחסית, אך עם טעמה הנהדר ויתרונותייה המשכנעים,
לרוב לאחר 3 ימים הצנצנת נותרת עם שאריות…

ריבת תותים טבעית מהירת הכנה – ללא תוספת סוכר

המתכון:

המצרכים:
300 גרם תותים אדומים ומתוקים חתוכים לרבעים
1 כף מיץ לימון
חתיכה קטנה ממקל קינמון
1 כפית צ'יה + 1/2 כוס מים
2 תמרים מזן מג'הול מגולענים וקצוצים דק / 3 כפות סירופ מייפל אורגני טבעי

אופן ההכנה: בקערית קטנה, לערבב מים וזרעי צ'יה ולתת לעמוד 10 דקות כדי שהתערובת תסמיך.
בסיר בינוני, עם תחתית עבה/כפולה, להכניס את כל המצרכים.
לבשל על אש/חום בינוני כ 10 דקות.לערבב מדי פעם, בעדינות, כדי לא למעוך את התותים. לתת לריבה להתקרר.
להעביר לצנצנת נקייה ומעוקרת*, לסגור היטב.
להכניס למקרר.

* עיקור הצנצנת, ניתן לעשות ע"י טבילתה ל 10 דקות בסיר מים רותחים, כולל המכסה.