ריבת תותים טבעית מהירת הכנה – ללא תוספת סוכר

ריבת תותים טבעית מהירת הכנה – ללא תוספת סוכר
תותים תותים, מהרו ואיספו את התותים של סוף עונה, קטנים, אדומים, מתוקים.
בואו נעשה מהתותים, מעדן, שהוא ריבה, ריבה טבעית, ללא תוספת סוכר כלל.

ריבה, מי מאיתנו לא אוהב וברגעים מסויימים חומד לו כפית מהאדום אדום הזה.
ריבה ללא סוכר, מהירת הכנה, ללא חומרים משמרים, עם תותים שבחרתם אתם.

הכי כייף, זה מהר מהר, לאסוף פירות של סוף עונה,
להכין מהם קונפיטורה, ריבה, לטחון שיהיה, לחתוך, להקפיא,
שהתותים הללו ילוו אותנו גם כשהם לא בנימצא.
הרי זה בעצם כל הרעיון העומד מאחורי ריבות, עם כמות סוכר עתק, שיישמרו לימים קרים, קשים…להמתיק קצת…

תותים הם החיים, מתוק תומך, הצבע מהמם, הטעם מלטף,
אז מי אמר מי שנוותר על ריבה?
תמיד תמיד, תימצא חלופה מצויינת, שתיתן מענה לריבה טובה ובריאה.
מענה אמיתי בחיי.
כשביקשתי ממנו לפתוח פה לכפית מלאה בריבה חמימה, להשהות אותה בפה, להרגיש את הטעם, את המתיקות
והוא הנהן כן כן.
מספיק מתוק שאלתי? ממש ענה
אתה בטוח? אתה אתה?
טעים? רוצה פרוסה של לחם כוסמין, טרי טרי חמים חמים עם ריבה?

שני החסרונות הכבדים של הריבה, הם הסוכר ומשך ההכנה.
שניהם מטופלים במתכון הבא, סוכר מחוץ לתמונה ויש רק רק 10 דקות הכנה!!!
נכון, אורך חייה קצר יחסית, אך עם טעמה הנהדר ויתרונותייה המשכנעים,
לרוב לאחר 3 ימים הצנצנת נותרת עם שאריות…

ריבת תותים טבעית מהירת הכנה – ללא תוספת סוכר
המתכון:
המצרכים:
300 גרם תותים אדומים ומתוקים חתוכים לרבעים
1 כף מיץ לימון
חתיכה קטנה ממקל קינמון
1 כפית צ'יה + 1/2 כוס מים
2 תמרים מזן מג'הול מגולענים וקצוצים דק / 3 כפות סירופ מייפל אורגני טבעי
אופן ההכנה: בקערית קטנה, לערבב מים וזרעי צ'יה ולתת לעמוד 10 דקות כדי שהתערובת תסמיך.
בסיר בינוני, עם תחתית עבה/כפולה, להכניס את כל המצרכים.
לבשל על אש/חום בינוני כ 10 דקות.לערבב מדי פעם, בעדינות, כדי לא למעוך את התותים. לתת לריבה להתקרר.
להעביר לצנצנת נקייה ומעוקרת*, לסגור היטב.
להכניס למקרר.
* עיקור הצנצנת, ניתן לעשות ע"י טבילתה ל 10 דקות בסיר מים רותחים, כולל המכסה.
זה נראה נפלא. כמה זמן הריבה תחזיק מעמד במקרר.
תודה אתי.בערך שבוע וחצי
האם תפוחי עץ יעבדו טוב במתכון הזה??
ממליצה לרכך אותם מעט לפני.יוצא מהמם!
הי עדי, מתכוונת לנסות! אפשר להחליף את התותים בכל פרי אחר? למשל אגסים?
הי הי קרן, לא ניסיתי עם פרי 'קשה', בהחלט שווה הכנה וניסוי.
תודה על המרשם, הכנתי ויצא מאוד נוזלי, את זרעי הצעה משרים במים חמים? במים קרים הם נשארו שלמים. יש עוד דרך לשמר תות שדה לשימוש מאוחר יותר? כאשר הקיבה תיגמר ונרצה להכין אחרת?
בשמחה ניצה.זרעי הצ'יה לא אמורים להתפרק.הם מעניקים את המרקם המיוחד, הצמיגות והג'ליות.
האם את הצ'יה מבשלים עם על המרכיבים? מותר לבשל צ'יה? תודה
ניתן להוסיפה לקראת סוף הבישול.הריבה היא מהירת הכנה.שומרת על הערכים של מרכיביה.
האם מותר להשתמש בריבה תותים לפאי וטארטים אפויים ??
הי, מאיזו בחינה מותר?
סמיכות?
תכיני אותה בסמיכות הרצויה ובוודאי
האם אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא בצנצנת?
בהחלט
היי,
אפשר להכין עם פירות יער קפואים, כמו אואמניות או פטל?
הי יעל, מאד מאד!!!רק תמתיקי בהתאם! הם חמוצים
האם אפשר לדעתך לעשות ריבת תפוזים ללא סוכר? אם כן, אשמח למתכון
הי הי יעל, טרם ניסיתי, בהחלט שווה לנסות…
היי
הרגע הכנתי. נראה די נוזלי. אחרי הקירור זה נהיה סמיך יותר?
אם הכנת לפי ההוראות, כמויות וכו', כן זה מסמיך מעט עם הקירור.
יצא טעים מאד. תודה רבה!
נפלא!!!
לעדי שלום
האם ניתן עם להכין ריבה משסק שקטפתי מהעץ ?
גמרתי להכין ממנו ריבה משובחת עם סוכר שהסמכתי עם פקטין.
האם אפשר להכין ללא סוכר, גם עם פקטין?
עם או בלי ממתיק (איזה)?
בתודה אורי
אורי הי, לא ניסיתי עם שסק, הוא מעט נוקשה אבל שווה לנסות.לפי המתכון והוראות ההכנה שנתתי.
היוש
במידה ואין לי מקל קינמון..
יש לי קינמון טחון
אפשרי?
היוש
בוודאי
אם אני רוצה להשתמש בריבה לעוגיות ריבה, האם אפשרי אם העוגיות לא בקירור? ואם כן- לכמה זמן?
אם תניחי אותן במקום קריר ומוצל, יום יומיים בטוח.אולי יותר.
אפשר את המתכון עם תאנים?
לא ניסיתי, למה לא? כל עוד הן רכות ומתוקות
היי עדי , אפשר להכין עם תותים קפואים ? ומה לגבי כמויות המייפל ? המתכון הוא לצנצנת אחת ? תודה
הי הי, אפשר לנסות, לא בטוח שישארו שלמים, טעים זה בטוח ייצא.אותם כמויות של המתקה.צנצנת בינונית כן.כמות יפה.