שומית טבעונית – גבינה מתובלת, מטריפה בטעמה
שומית טבעונית – גבינה מתובלת, מטריפה בטעמה
תענוג!
הזדמנות לעלות ולשתף מתכונים נפלאים, לבנבנים, 'גבינתיים'.
עיגול הגבינה המשגע הזה,
מוגש כאחת האופציות על פלטת הגבינות, שכולה פינוקי שבועות.
היא יפה, טעימה, יציבה, נפלאה כמו שהיא, עם לחם איכותי, קרקרים, נמסה בטוסט או טריה בסנדוויץ'.
פשוטה קלה ומהירת הכנה, ללא חומרי גלם שמורכב להשיגם.
גבינה כזו רצוי ושווה שתהייה חלק מרפרטואר הגבינות הטבעוניות בבית.
היא גבינה 'רב שימושית', גם ככה כמו שהיא, גם אפויה וחמימה, גם מותכת.
אל חשש עם התיבול, הוא אינו חזק מדי.
רק מזכירה שיש בבלוג כבר לא מעט פוסטים 'גבינתיים', שמקפיצים את המטבח והמבחר למקומות גבוהים…
מגבינת סויה בסיסית, לגבינה מתובלת מאגוזים, מטופו בהכנה ביתית, חלבים צמחיים, לאבנה, יוגורט, קרם דה לה פרש ועוד…
את כולם תוכלו למצוא גם בקטגוריה הזו : גבינות וממרחים' בבלוג.לחצו על הקישור.
שומית טבעונית – גבינה מתובלת, מטריפה בטעמה
המתכון:
מצרכים:
120 גרם קשיו טבעי
225 מ"ל מים
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית שמן זית/זרעי ענבים
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
2 כפות שמרי בירה
3 כפות קורנפלור
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים, בעיקר עירית טריה
* עשבי תיבול לציפוי הגבינה
אופן ההכנה: להשרות את הקשיו לכמה שעות.לסנן.לטחון את כל המצרכים, פרט לעשבי התיבול, היטב היטב בבלנדר חזק למרקם חלק.
לחמם סיר קטן, נון סטיק, להעביר לתוכו, את הבלילה לגבינה.להוסיף את עשבי התיבול.לערבב היטב עם כף עץ, על אש בינונית, עד שהבלילה מסמיכה, תוך כדי עירבוב, כל התהליך אורך דקות…
כשהגבינה מתגבשת היטב, להוריד מהאש.להעבירה לקערית מתאימה/קופסה שמתאימה בגודלה לכמות הגבינה.להדק היטב עם גב כף.להכניס לקירור לכמה שעות.
להוציא מהכלי, לצפות עם עשבי התיבול ולהגיש!!!
נראה נפלא.
שאלה- האם הכרחי לשים שמרי בירה? זה עבור הטעם או שייך לחומרים שמגבשים את הגבינה?
לא הכרחי.נותן טעם, תודה רבה!
עדי
נראה נפלא!
האם ניתן לוותר על הקורנפלור או להחליפו במשהו בריא יותר?
תודה!
טפיוקה…לא חושבת שקורנפלור בעייתי.
הי עדי הכנתי כעת את הגבינה היא טעמה מעולה אך הצבע שלה לא לבן כמו בתמונה שלך האם זה בגלל שמרי הבירה?
שלום לך.
הכנתי את הגבינה.
נפלאה.
שאלה:
כיצד מצקת אותה לכדור כ"כ יפה ויציב?
שמחה שאהבת.בקערה בצורה שרציתי.עגולה ויפה
נשמע טעים
רק לפני שאני רצה להכין 😊
לא צריך להשתמשת בחיתול בד לפני שמעבירים לקערה ולמקרר?
ויש אולי אפשרות להשתמש בשקדים במקום קשיו?
אכן טעימה!!! לא צריך.בדיוק לפי הוראות ההכנהה שכתבתי.לא ניסיתי עם שקדים.
הי עדי יקרה,
מקווה שתעני לי…:-)
האם ה 225 מ"ל מים זה להשרייה או טחינה עם הקשיו?
אלי יקרה – לגבינה עצמה!!! לטחינה עם הקשיו