סופגניות שמרים אפויות טבעוניות, משגעות בטעם וניחוח ורדים וקוקוס, ממולאות סילאן טבעי

פעם בשנה אני מטגנת,
סופגניות .
לא מטגנת 'שניצל', לא קציצות, לא לביבות.מעדיפה לאפות.בריא יותר, יעיל יותר, מסריח פחות….רק סופגניות מהירות הכנה, כל הווג'רס, ההכנות, ההתפחות, החיתוכים🙄לא הרגיש לי מספיק שווה טרחה.

כל השנים הכנו סופגניות אשל כאלה, מפלצות, מהירות, טעימות, שנראו לי הולמות מספיק לציין איתם את מצוות  אכול סופגניות מטוגנות☺וגם זה קורה פעם אחת בכל ימי החג…השאר הם מיני מאפים, לביבות, צבעוניות, מתוקות, מלוחות.
בחנוכה שעבר שיתפתי בבלוג בשני מתכונים לסופגניות מהירות הכנה, משגעות,
טעימות,
מפיצות ריחות וזכרונות.
האחת ורסיה מתוקה והורסיה השניה מלוחה,
אם עדיין לא הכנתם, או טרם נתקלתם בפוסט, התעצלתם וזה…אתם חייבים.

מכיוון ששנים שנים אתגר אפייה עם שמרים, היה וואחד אתגר עבורי וסופגניות משמרים היו מחוץ לתחום מטבחי,
השנה החלטתי לפרוץ חחח…מחוץ לתחום הנוחות ולפנק אתכם ואותנו בסופגניות טבעוניות אפויות ומשגעות.
והן סופגניות לכל דבר, בטעם, ברכות, באווריריות, רק אנא הקפידו אחר ההוראות וההכנה והתוצאה תהיינה משגעות.

עוקבים רבים שולחים לי הודעות ומבקשים מאד מאד ומאד יפה,
אופציה של סופגניות שמרים אפויות.משהו שהכי דומה ומזכיר את הסופגניות הידועות, המטוגנות, לשימצה ולזכרון.
וברור שעדיפה האופציה האפויה.כמה שפחות טיגון יותר טוב.
עם זה לא ניתן להתווכח.
מה שנותר הוא, להפעיל יצירתיות, לתת אותה בניסיונות ולקוות לטוב.

את אלה האפויות, הכנתי עם קמח כוסמין, חצי מכמות הקמח כוסמין מלא והנותר לבן.
וזאת כדי להשיג התפחה יפה, משמעותית, רכות ואווריריות.
הניסיון השני עם קמח כוסמין מלא ורק איתו, הן יצאו מאד טעימות אך לטעמי איבדו מעט מהפלפיות הנדרשת.
ממליצה להשאר עם כוסמין לבן או לשלב בינהם.
מי הוורדים, נותנים טעם וריח משגעים, אך למי שאינו אוהב, אין שום בעיה גם בלעדיהם.
אני לא מתלהבת וגם לא מתרגשת מכל מיני תוספות 'אטרקטיביות' שלטעמי האישי רק גורעות מהעננין שלשמו התכנסנו.
רגע לפני ההגשה, עם הזרת החמודה, עשיתי חור קטן במרכז כל סופגניה ומלאתי בסילאן, מעט אבקת סוכר, מעט קינמון לפיזור ולהגיש,
וכן הן כל כך טעימות ועדינות והן ממש סופגניות!!!

סופגניות שמרים אפויות טבעוניות, משגעות בטעם וניחוח ורדים וקוקוס, ממולאות סילאן טבעי

למתכון:
(כ – 10 סופגניות)
המצרכים:
1/4 ק"ג קמח כוסמין לבן או משולב עם מלא (קראו למעלה בפוסט עצמו)
כפית וחצי שמרים יבשים
2 כפות שמן קוקוס רך
1/4 כוס סירופ מייפל אורגני
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מי ורדים (לבחירתכם)
1/2 כפית קינמון
3/4 כוס קרם קוקוס שמחציתו מכילה את החלק הסמיך (חשוב ביותר, קרם הקוקוס, לרוב לאחר קירור קל, מתמצק ונפרד למים ולשומן.הכוונה שלי לשומן)

להגשה: סילאן טבעי, אבקת סוכר, קינמון

הוראות ההכנה:
בקערת המערבל, להוסיף את כל המצרכים היבשים.להתחיל לערבל לאט.להוסיף את הרטובים, רק את קרם הקוקוס, לאט ובהדרגה.את הרבע הנותר הוסיפו רק ויש צורך.
לערבל את הבצק על מהירות בינונית כ 6-8 דקות.
הבצק צריך לצאת מעט לח.
בוודאי שניתן להכין את הבצק ידנית.
לשמן מעט את הבצק ולהתפיחו כשעה וחצי במקום חמים! חשוב!
לרפד תבנית אפיה גדולה בנייר אפיה.לשמן מעט עם מברשת סיליקון.
לכדרר סופגניות חמודות בגודל כדור פינג פונג.נסו שיהיו בגודל אחיד ושהכדורים יהיו יפים למראה…
השאירו רווח בינהם.כסו שוב במגבת מטבח לעוד כשעה.
ניתן למרוח עליהן תערובת של כף חלב קוקוס + כף סירופ מייפל + כף מים, לקרם מעט מוזהב, לא חובה.את אלה שהכנתי, הכנתי בלי.
חממו תנור ל 175 מעלות ואפו את הסופגניות עד שהן מעט מזהיבות אך נותרות רכות רכות מבפנים.
בערך 20 דקות.

תנו להן להתקרר.
לקראת ההגשה, עשו חור קטן עם הזרת במרכז הסופגניות ומלאו בסילאן טבעי.

יאללה חגיגות וחנוכה, בואי איתי גם לאיסטגרם, מעלה בכל יום הפתעה, בפיד, בסטוריס : 'אינסטגרם 'דובדבנים של טעם'

 

 

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה