לחמניות טבעוניות ממולאות, בחומוסים ובתחליף טבעוני משגע ל'בשר', צידה לבית הספר או לעבודה

כל סוף סופש…אני שואלת את עצמי…ואפילו עונה,
יארבי מה עם הסנדוויצים האלה…אני כבר מתבאסת מלהכין כל יום כל יום מאותו דבר,
הגדול יוצא בבוקר חוזר בחמש אחה"צ, הקטנה גם וגם,
כמה אפשר סנדוויץ,
יש זמן של ארוחת צהריים באמצע,
אין יותר מדיי פסיליטיז לפתוח שולחן, קופסאות, מזלג וזה,
ניסיתי לחשוב על מנה, שאפילו שהיא פושרת ולא חמה,
תרגיש ככזו כשאוכלים ממנה.

מאפה, לחמניה שכזו,
ממולאת במילוי פיקנטי, עשיר, משביע, בעל ערך חלבוני חביב,
לשים בשתיק האוכל/בקופסה.
לצד מקלוני גזר/מלפפון, עגבניות שרי מתוקות, גבעולי סלרי או זיתים.
והנה, יש,
יש ערך מוסף לסנדוויץ'.

מאפי שמרים, על בסיס קמח כוסמין מלא מלא, בתוספת קמח עדשים או חומוס, משתלב נפלא עם כל שאר הטעמים.
המילוי, תחליף ביתי, איכותי ובריא, מטופו ושאר תוספות,
שמתנהג מעולה כחלופה טובה ל'טחון מן הצומח' התעשייתי, כשכל פעם מקבל טוויסט והתאמה למתכון הרלוונטי.

ליצור את הגשר הזה, בין הרצון לשנות, להבריא, לייעל, לגוון, להקל, ללמוד,
לקבל קצת מידע, הבהרה, דעה, הצעה, איך תכלס לעשות זאת, את הגשר.
כשאני כותבת ומעלה פוסט חדש, המתכון הוא אחלה, אך לא הכל.
בחירת המצרכים, אופן העבודה איתם, שילוב שלהם בתפריט, היתרונות הבריאותיים, החשיבות, כל אלה מקבלים מקום והוא חשוב.

אין כמו להכין לבד, מה וככל שניתן, המילוי כאן הוא תחליף נהדר ל'סוג של טחון מן הצומח',
עשוי מצרכים וחומרי גלם איכותיים, השליטה כאן ביידינו.הבחירה גם.
הוא נהדר בבורקסים, מאפים, כמילוי לקובה וגם לנשנש אותו ככה…
מצרפת קישורים נוספים לפוסטים אחרים בבלוג, שהשתמשתי גם בהם, במילוי הזה, בכל מיני וריאציות מגוונות ומתובלות בהתאם למתכון.
מאפים מהירי הכנה במחבת, ממולאים כל טוב, ממליצה בחום להתנסות במאפים הללו, הבצק משגע, ללא שמרים, למי שצריך, המילוי מדהים ומשולב טעמים וירקות ים תיכוניים.
מתכון נוסף, הוא המוסקה הטבעונית, שאם אותה טרם הכנתם, שימו אותה ברשימה לארוחת שבת.

לחמניות טבעוניות ממולאות, בחומוסים ובתחליף טבעוני משגע ל'בשר', צידה לבית הספר או לעבודה

המתכון:

מצרכים:

לבצק המאפים/לחמניות:
500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי!
200 גרם קמח חומוס/עדשים
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
9 גרם שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
2 כפות סילאן טבעי/סוכר טבעי
2-3 כוסות מים, בהתאם לדרישת הבצק
למילוי:
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ורכים (מושלם, לאחר השרייה והנבטה)
200 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות מים
תבלינים : פפריקה מתוקה, מעט כורכום, צ'ילי, מלח, כמון…בהרט, לבחירתכם

אופן ההכנה:
הבצק:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
בינתיים הכינו את המילוי:
לטגן ב1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף שום, את הטופו הקצוץ ולטגן יחד עוד כמה דקות.
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים.
לטגן הכל יחד, עד שמריח טוב, הטופו זהוב, אך חשוב שהתערובת לא תתייבש.לקרר היטב את המילוי לפני הכנת המאפים.
לחזור לבצק, ללוש אותו שוב, מעט, רק כדי שהאויר יצא ממנו.
לרפד תבנית תנור בנייר אפיה.
לקרוץ בצק במשקל 70 גרם למאפה אחד.לכדרר לכדורים יפים. עם מערוך לרדד לעיגול (יש תמונות!למעלה).במרכז העיגול לשים 2 כפות מלאות במילוי.
לאסוף את הבצק מלמטה למעלה, להדק את הקצוות ולכדרר שוב ללחמניה עגולה ויפה.זהירות שהמילוי לא יצא.
להבריש במעט מים ולפזר שומשום, פרג, פתיתי שיבולת שועל…
לחמם תנור ל 210 מעלות, לאפות 18-23 דקות, שתצאנה מעט זהובות, עם קראסט קליל מלמעלה ולוודא שהן אפויות ומוכנות.
לקרר ולארוז…לשגר למקפיא.

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה