פאלאק פאניר טבעוני, עם גבינת פאניר טבעוני ותבשיל תרד ריחני ומשגע

השיבה מהודו…שוב,
הפעם יצאנו קבוצת נשים, למסע יוניק בוטיק לדרום הודו, החוויות עצומות, חזקות, היה מסע עם כל המשמעות של המילה.
המסע בדגש על אוכל טבעוני, מקומי אותנטי, קראפט ומלאכות יד, הכרות עם תורת הריפוי המקומית – איורוודה,
מסע שכולו ממולא בהכל מהכל.

אז מי שהיה, לא יכול שלא לחזור,
כשססגוניות מטורפת בכל תחום, תמונה, תרבות, אנשים, תבשילים, שפה, חיוכים,
עוטפת חזק, באינטנסיביות שרק הודו משופעת בה, קשה להפרד ויותר מורכב זה לחזור לשגרה, שמצאתי אותה אפורה, גשומה וקרה.

הכי מתבקש, בשבילי, זה להכנס למטבח, לפרוק את שקיות התבלינים, לקרצף את הכלים החדשים שסחבתי איתי מהשווקים הצבעוניים,
לקרצף את המטבח…בכל זאת לא הייתי שבועיים…ולחלום את התבשיל הראשון שהכי הכי גורם לי לגעגוע, שמעלה בפי שוב את אותם הטעמים,
את המראות, של השווקים, את האנשים, את הארוחות, את הביחד ואת זה שאני מוצאת שוב ושוב, שמשהו באוכל הזה, באוכל ההודי, עם השילובים, חומרי הגלם, טכניקות ההכנה, הפשטות והאהבה, עושה לי כל כך טוב.טוב לעיכול, טוב לנשמה, טוב לבריאות ולשמחה.

בכל אזור בו התארחנו, זכינו להכיר את המנות הכי הכי מקומיות, אם בעיר, על ההר אי שם.
פגשנו את השפים, שגילו סודותיהם בשמחה גלויה, כמה התרגשות לחלוק עם אחרים, שונים, זרים, את תמצית החיים.

רגע של חיבור קצוות, חזרה לכאן ועכשיו.
פאלאק פאניר טבעוני, עם גבינת פאניר טבעוני ותבשיל תרד ריחני ומשגע.
את תבשיל הפאלאק, זכיתי לאכול כמה וכמה פעמים, אך ללא גבינת פאניר.
בטיסה בחזרה, כשכולם ישנים, חלמתי את הפוסט הבא – הזה,
אני אכין פאניר טבעוני, הפאניר זו הגבינה ההודית, הידועה בטעמה העדין והמיוחד.
כין גבינת פאניר טבעונית, אשלב אותה עם תבשיל התרד הארומטי, המשגע, משולב תבלינים וטעמים.

המתכון:

קודם כל נכין את גבינת הפאניר הטבעונית
המצרכים:
50  גרם שקדים קלופים
50 גרם קשיו
180 גרם גבינת סויה בהכנה ביתית****
1 כף שימרי בירה
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח הימלאיה
1 כף שמן זית
2 וחצי כפות קמח אורז לבן
150 גרם מים

אופן ההכנה:
להכניס את כל המצרכים לבלנדר שטוחן חזק וטוב, בכדי להגיע למרקם חלק!
לחמם תנור ל 160-170 מעלות.
בתבנית פיירקס קטנה, מלבנית/מרובעת, לסדר נייר אפיה, אפשר לגזור אותו בהתאם לגודל התבנית.
לדחוף ולהדק את הנייר בפינות התבנית.לשמן בשמן זית, את הנייר גם בדפנות.
לשפוך את בלילת הגבינה.
ניתן לבחור אם רוצים את הגבינה עבה יותר או פחות ובהתאם לבחור תבנית מתאימה.
להכניס לתנור החם.
לאפות 40 דקות, כשהגבינה מעט זהובה ומוצקה.
להוציא מהתנור, לתת לגבינה להתקרר לגמרי.
לפחות שעה.
ניתן להכניס למקרר, לזירוז הקירור.
להוציא מהתבנית, בזהירות, עם הנייר ולהפוך על קרש חיתוך.
להסיר בעדינות את נייר האפיה.
לחתוך לפרוסות או לקוביות, לפי הגודל שאתם אוהבים ושמתאים למתכון.

ניתן להשאיר את הגבינה ככה, כמו שהיא או לטגן קלות במחבת נון סטיק את הגבינה, עד שהיא מזהיבה משני הצדדים.

נעבור לתבשיל התרד:

המצרכים:
1/2 ק"ג תרד טרי
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 פלפל צ'ילי ירוק טרי חתוך לפרוסות דקות, אופציונלי, ממליצה לא לוותר!
1 כפית ג'ינג'ר מגורד או חתוך לרצועות דקות
1 כפית שום כתוש
2 עגבניות אדומות ובשלות קצוצות דק דק
1/2 כפית הל טחון או 2 זרעי הל שלמים ומבוקעים…תנו לחיצה קלה עם כלי כלשהו
1 כפית זרעי כמון
1/2 כפית אבקת כורכום
1 כפית מלח
1 כפית גראם מסלה
1 כף שמן קוקוס או זית
200-250 גרם גבינת פניר טבעונית
1/3 כוס קרם דה לה פרש טבעי בטעם או קרם קוקוס, אופציונלי

אופן ההכנה: את עלי התרד הטריים מאדים עם קצת מים. כשהעלים רכים ומבושלים מעבירים לבלנדר עם כף מחוררת וטוחנים.מחממים בסיר שמן זית או קוקוס ומוסיפים בצל, ג'ינג'ר, שום ומטגנים לדקה.מוסיפים צ'ילי ירוק טרי, עגבניות מלח ומטגנים כמה דקות.מוסיפים תבלינים עד שמפיצים ריח.מוסיפים את התרד הטחון לסיר ומבשלים כמה דקות נוספות.מוסיפים את הקרם קשיו או קרם קוקוס ומערבבים.מוסיפים את קוביות גבינת הפאניר ומסירים מהאש.מקשטים בקרם פרש או בקרם הקוקוס.

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה