בחושת דלורית,
התהוותה לה,
ללא התכוונות,
אך תמיד עם מלא אהבה.
הפתיחה נישמעת אולי בצלילים פחות מבטיחים,
אבל ההמשך…מבטיח בהחלט,
תכינו אותה ומהר.

למה ללא התכוונות,
גם כי לא התכוונתי להעלות השבוע מתכון לעוגה
וגם כי כבר יש בבלוג מאפינס גזר,
אך התוצאה היתה מוצלחת, נאה ובריאה,
חובת שיתוף התעוררה…

אצלינו הימים,
בסימן סופים,
את חופשת הקיץ,
מתכננים,
עדיין בשיא שיאי המבחנים, הפרוייקטים ושאר מסיבות חגיגות ומיני פרידות,
מתוקות, מלוחות…
לקראת מפגש חברות,
לסוף שנה, כי אז, כל אחת ומשפחתה,
עפה לה אי שם,
עד שתתחיל השנה החדשה,
רציתי להכין פינוק מתוק, קרמי, שוקולדי…משם ועד לכאן,
נולדה לה זאת העוגה.
בערב לפני השינה, אילי, הבן שלי,
ביקש עוגה, כזו שהוא אוהב,
מנהגים הם מנהגים
ותה ושוקו בבוקר, לבד,
ללא ליווי,
לא כדאי.
חשבתי על עוגת, גזר…נשאר אחד,
תפוחים,
פחות אוהבים,
שוקולד נעלם, אפילו מהמחבוא,
אז דלורית,
עומדת לה בעגלת הירקות,
תמיד נראית טריה וזמינה…

למתכון:

בקערה 1, את החומרים היבשים:

1 כוס קמח כוסמין (השתמשתי במלא)
1 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח קינואה/אמרנט (אפשר להמיר לכוסמין)
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף מיקס תבלינים: ציפורן, הל, קינמון, אניס…מה שאוהבים
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

בקערה 2, את החומרים הרטובים:

2 כוסות דלורית, קלופה ומגוררת (הכי פשוט בפודפרוססור, על הסכין הדקה ביותר)
3 כפות שמן זרעי ענבים/קוקוס
1/2 כוס סירופ מייפל איכותי
1 כוס חלב שקדים ביתי
3 כפות רסק תפוחים ביתי
1/3 כוס אוכמניות מיובשות/חמוציות

1 כף חומץ תפוחים

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל 175 מעלות.
לשמן תבנית מאורכת.
לערבב היטב את החומרים בשתי הקערות.
לאחד ביניהם.
להוסיף את כף החומץ.
לערבב בצ׳יק צ׳ק ולהעביר את הבלילה לתבנית המשומנת.
לאפות 25-30 דקות, לא להוציא לפני שבדקתם שהעוגה אכן אפויה בפנים,
אך נותרת לחה.

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה