קונפיטורת משמשים, טימין ושקדים – מהירת הכנה, בהמתקה טבעית

מכירים את זה שיש מלא מהם? ואת זה שאם משהו צומח וגדל לנו פרא בגינה, אנחנו שמים אותו בכל דבר כמעט???

להוסיף מתכונים כאלו, קלילים ומועילים, זה כייף גדול.
מבחינתי, ריבות למינהן, היו מחוץ לתחום, לא כי לא אוהבת,
כמויות הסוכר הן על גבול המזעזע, גם אם פורטים זאת לכף על טוסט…

אז נכון, אורח חייה אינו ארוך כמו של קודמתה, מבוססת הסוכר.אך חייה קצרים בכל מקרה, כי אחלה לנו לאכול ממנה, לשלב אותה כממתיק בדייסה, עם היוגורט, בעוגות, על לחם בייתי משובח.
מצרפת עוד שני מתכונים ואופציות לכאלו קונפיטורות/ריבות מהבלוג:
ריבת תות
קונפיטורת פירות יער קפואים

קונפיטורת משמשים, טימין ושקדים – מהירת הכנה, בהמתקה טבעית

המתכון:

המצרכים:
2 כוסות וחצי פרוסות משמש טרי, מתוק וכתום
1 כפית מיץ לימון
3 כפות פרוסות שקדים
1 כפית עלי טימין טריים בלבד
1 כפית צ'יה + 1/2 כוס מים
3 כפות סירופ מייפל אורגני טבעי

אופן ההכנה: בקערית קטנה, לערבב מים וזרעי צ'יה ולתת לעמוד 10 דקות כדי שהתערובת תסמיך.
בסיר בינוני, עם תחתית עבה/כפולה, להכניס את כל המצרכים.
לבשל על אש/חום בינוני כ 10 דקות.לערבב מדי פעם, בעדינות, כדי לא למעוך את המשמשים. לתת לקונפיטורה להתקרר.
להעביר לצנצנת נקייה ומעוקרת*, לסגור היטב.
להכניס למקרר.

* עיקור הצנצנת, ניתן לעשות ע"י טבילתה ל 10 דקות בסיר מים רותחים, כולל המכסה.

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה