לזניה טבעונית – 'בשרית', עם תחליף ביתי ורוטב עגבניות טרי

מכלום יצא הר
מאין זמן נוצר מעדן
מאמא פליז לזניה
בלי תרד, חצילים
בלי פטריות…מזל היו לי עגבניות

צהרי שישי, ימים עמוסים, סיומים, מבחנים, טיולים, עבודות, הגשות, תיכנוני קיץ…
והם עם הלזניה שלהם.
בלי תרד, בלי פטריות, לא אוהבים בפנים חצילים, לא בטטה, לא קישוא,
בשביל מה לזניה, קחו ספגטי…

כלא חובבת אוכל איטלקי, לבטח לא פסטות ובתוכן לזניות, מתקשה להבין, אך משתפת פעולה כמובן עם אלה שכן ומאד.
הראש עובד, אם כבר להכין את ערמת עלי הבצק…שזו תיהיה ערמה ידידותית למשתמש.
מעל חודשיים, הלזניה בדרך…אז עלי פסטה היו.מצאתי עלים אורגניים מאורז, תירס וכוסמין מלא.
הכנתי כמות ענק של רוטב עגבניות טעים וטרי, כמות הגונה של 'תחליף הבשר', שהפעם דווקא דאגתי שיהיה בעל אופי 'גס' יותר ומורגש יותר, מבחינת הנגיסות.
בנוסף רוטב בשמל נפלא, הרכבה ושיגור לתנור והאמת מריח טוב.כזה שאפילו גרם לי לאכול ממנה…

הלכתי על הללא גלוטן.
אכלו סנדוויצ'ים עם,
שיהיה בלי.
לא צריך בלעדיו, אך לא צריך אותו בהגזמה.
זאת הגישה שלי, מרגיש לי שהיא מתיחסת ונכון לתפריט יומי שבו צריכת הדגן תהייה מגוונת.
ככשאר מרכיבי המנה, הם לחלוטין טובים ואיכותיים, הרטבים ביתיים כולם, תחליף ה'בשר' גם,
ישנה מנה חלבונית מזינה, דגנים, רטבים שווים, לצד כל זה סלט רענן וטרי של ירקות וירוקים, מתקבלת ערוכה נהדרת.
כמובן שניתן להפכה למנה עיקרית בארוחה גדולה של שישי/שבת, עם מרק קר או חם, אנטי פסטי, פוקצ'ה, ממרחים ועוד ועוד…

 

מכלום יצאה לזניה מצויינת.הם אומרים.
הפשוט לפעמים, מנצח!
הבריא משמח!

לזניה טבעונית – 'בשרית', עם תחליף ביתי ורוטב עגבניות טרי 

המתכון:
המצרכים:
חבילת עלי לזניה (השתמשתי באורז ותירס, ללא גלוטן)

1 ליטר רוטב עגבניות ביתי :
12 עגבניות בשלות קצוצות
1 בצל סגול קצוץ דק
שיני שום כתושות
1 כף מלח עשבים
1 כף סילאן טבעי
חופן עלי בזיליקום
מעט צ'ילי, אופציונלי

1/2 ק"ג 'תחליף בשר' ביתי –
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
500 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
1/2 כוס בזיליקום טרי
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית צ'ילי
1/2 כפית כורכום
מלח לפי הטעם

1 מנה של גבינת מוצרלה ביתית

1/2 ליטר רוטב בשמל שקדים :
1/2 כוס שקדיה
1/2 ליטר מים
1 כף קורנפלור/קמח אורז
1 כפית שמן זית
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח עשבים

שמן זית
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1/4 כוס עלי טימין טריים

אופן ההכנה:
להכין את רוטב העגבניות:לחמם מעט שמן זית, להוסיף את הבצל, השום, לטגן דקה, להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.לערבב.להוסיף בערך 900 מ"ל מים.לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.להוריד מהאש ולהוסיף קרעי עלי בזיליקום.לתת להתקרר מעט ולטחון עם בלנדר סטיק או בלנדר.

להכין את תחליף הבשר:לטגן ב 1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף שום, עד הזהבה.
להוסיף טופו מפורר גס ולטגן יחד כמה דקות, להוסיף שאר המצרכים והתבלינים.
לטגן הכל יחד, עד שמריח טוב, הטופו זהוב, אך חשוב שהתערובת לא תתייבש.רק לבסוף להוסיף את הבזיליקום.

להכין את רוטב הבשמל: לטחון את כל המרכיבים בבלנדר או עם סטיק.

להכין את 'גבינת המוצרלה'

לשלב בין 'תחליף הבשר' ורוטב העגבניות, להשאיר כוס רוטב עגבניות נקי, לפיזור על השכבה האחרונה, העליונה.

לחמם תנור ל 200 מעלות.

ההרכבה: בתבנית פיירקס גדולה, להבריש את התחתית ודפנות התבנית בשמן זית.מעל לפזר חצי מצקת מרוטב הבשמל.
שכבה של עלי לזניה, חופפים, 1/3 עלה על הקודם…לפזר מעל מצקת רוטב משולב, חצי מצקת בשמל, שכבה נוספת של עלי לזניה, רוטב, רוטב בשמל ועוד…הגעתי ל 7 שכבות, הלזניה יצאה גבוהה, יציבה ומרשימה!
על השכבה האחרונה, ניתן לפזר רוטב עגבניות ללא תחליף הבשר, מעל לפזר את גבינת המוצרלה, לטפטף שמן זית ולפזר עלי בזיליקום.לכסות בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום לשעת אפיה.לבדוק שהלזניה אפויה, זהובה…אם יש צורך ניתן להזהיב כמה דקות ללא כיסוי.
את גבינת המוצרלה, ניתן כמובן לפזר גם בשאר השכבות.

ב ת א ב ו ן !!!