מאפי שמרים טבעונים, במילוי גבינת סויה וניל ופירות העונה

שום איקון
שום סמיילי
צבע פרח קו מדגיש
לא יהיו לצידי ולו רק בכדי לתאר לספר ולפאר
את המאפים הללו.

יממה אחרי,
נותרו כמו ענני צמר גפן, רכים רכים,
כמותם לא טעמתי מימיי.
שחיתות בטבעונות, לפעמים יש מקום גם לזה.
אך גם את השחיתות ניתן להפוך לידידותית, לאפשרית, בהכנה ביתית, בבחירת המצרכים.

אני לא מאלה שיזמינו קפה ועוגה בבית קפה,
לגמרי מאלה, שלא יוותרו על שום מנה מלוחה,
אך על עוגות ושאר מתוקים, רק אם  מיוחדים במינם, לא אגיד לא…
והאקסטרה של האקסטרה, תוספת הפירות המתוקים שהצליחו אם ולמרות כל פגעי השלג, קור, גשמים,
לצמוח ולשמח.

ואתמול, נפלתי בשביים,
של הרולים המופלאים האלה,
הבצק, המילוי, התוספות, הזיגוג,
שילוב מנצח של מנגינה טעמים, מרקמים
שאין שני לו.

תאמינו לי,
לא זוכרת שיחוק כזה רציני ואושר כזה …

מאפי שמרים טבעונים, במילוי גבינת סויה וניל ופירות העונה

המתכון:
מצרכים:
לבצק השמרים:
500 גרם קמח כוסמין בהיר
7 גרם שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר טבעי/קוקוס מתובלים במקל וניל טחון דק (חשוב שהסוכר לא יהיה כהה)/ סירופ מייפל אורגני באותה הכמות, יש לשים לב לכמות תוספת הנוזלים
1 עד 1 וחצי כוסות חלב סויה בטעם וניל, מחומם מעט
4 כפות שמן קוקוס נוזלי
2 כפות שקדיה

לקרם הגבינה:
250 גרם מ"ל חלב סויה בטעם וניל
250 גרם גבינת סויה ביתית
6 כפות שטוחות קורנפלור
1/3 כוס סירופ מייפל אורגני/סוכר קנים
1 כף תמצית וניל

2 כוסות פרי עונתי, קצוץ, אופציונלי

לזיגוג לאחר האפיה: 3 כפות סירופ מייפל + 3 כפות  מים

אופן ההכנה:
נכין את הבצק – בקערת המערבל, נשים את המצרכים היבשים, נערבל קלות.נוסיף את שאר המצרכים, את החלב בהדרגה.לא בטוח שיהיה צורך בכל הכמות.לעבד את הבצק כ 8 דקות.חשוב שהבצק יהיה רך, מעט לח.לכסות בניילון נצמד ומעליו מגבת, עד שהבצק מכפיל נפחו.בימים חמים אלו תוך שעה ורבע הוא תופח נפלא.
תוך כדי שהבצק תופח.להכין את קרם הגבינה – בסיר קטן, נון סטיק, לשים חלב וקורנפלור, לערבב עם מקציף ידני.להדליק את האש/לחמם כיריים, להוסיף את הממתיק שבחרתם ואת הוניל, לבשל על חום בינוני, לערבב תוך כדי ללא הפסקה, כדי שלא יווצרו גושים.הקרם, אמור להגיע לסמיכות של גבינה.להוריד מהאש.להעביר לקערה.להוסיף את הגבינה, לערבב היטב שוב עם המקציף הידני.לכסות ולהכניס לקירור, כדי לזרז את התהליך, הכנסתי לפריזר, עד שהבצק יהיה מוכן לעבודה.
הכנת המאפים: לקמח משטח עבודה.
לחלק לשני חלקים את הבצק.
לרדד למלבן גדול את המחצית הראשונה.בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ.
למרוח על כל הבצק, כולל שוליים וקצוות, את מחצית הקרם.לפזר מעל, מחצית הכמות של הפירות.אם בחרתם לשלב אותם.
הכנתי אותם גם ללא תוספת הפרי, יצא מצויין.לטעמי הפירות נותנים, טעם, עסיסיות, עניין…
לגלגל בזהירות, לשמור שהגלילה תשאר בעובי אחיד לכל אורכה.
לגלגל בתוך נייר אפיה, את כל הגלילה, להצמיד ולהדק ולהכניס לפריזר, להתייצבות.חצי שעה בערך.שלא תיקפא, חס ו…
לחמם תנור, 200 מעלות.
את הנייר שבו היתה הגלילה, להניח על תבנית אפיה גדולה.
לפרוס את הגלילה, עם סכין חדה, לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
להעביר לתבנית ולאפיה, עד הזהבה.
בערך 20 דקות.
ניתן להכין את הסירופ לזיגוג וכשהוא חם והמאפים מתקררים, להברישם – לא חובה, אך מוסיף.
ת ת ע נ ג ו !!!

מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי

ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'

 

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה