גלידוניות טבעוניות משגעות, בטעם שוקו וניל, מצופות שוקולד ביתי

גלידוניות טבעוניות משגעות, בטעם שוקו וניל, מצופות שוקולד ביתי
שוזרת חוט מחבר בין יום הגלידה הבינלאומי, שחל בתחילת השבוע ליום האהבה,
שנחגג היום, אתמול וגם מחר, אמן אמן ואמן.
ואם גלידונית, שכייף אותה תמיד, אך בעיקר בימי הקייץ החמים, בזמן החופש, קצת מחוץ לשגרה.

גלידוניות שוקו
גלידוניות וניל
מצופות שוקולד ביתי איכותי
הגלידה עצמה משגעת, ארומטית, מפוצצת טעם, ריח.
יפיהפיות הן.מפנקות, נהדרות לארוח ביום חם, לערב נעים, עם בקבוק יין.

תענוג אמיתי להכין גם פינוק וגם בריא.
ללא כל תוספת שהורסת שסתם מזיקה ואולי גם מעיקה.אולי מחר אולי בעוד שנה.
אצרף קישור גם לפוסט מדליק במיוחד של עוד אופציה מעולה לגדילה ורדרדה ומשובחה, לא רק היא, אלא בנוסף וופלים/גביעי גלידה ביתיים הורססססים מקמח כוסמין:

גביעי גלידה וגלידה מיוחדת במינה, טבעונים, תוצרת בית

גלידוניות טבעוניות משגעות, בטעם שוקו וניל, מצופות שוקולד ביתי

המתכון:
המצרכים:
לגלידה:
250 גרם חמאת שקדים (שקדיה)/חמאת קשיו – לטעם דומיננטי וארומטי ממליצה ללכת על השקדיה
1 כוס חלב צמחי
4 כפות חמאת קקאו
1/2 כפית תמצית וניל איכותית או 14 כפית גרד ממקל וניל
4-6 כפות סירופ מייפל, לפי הטעם
2 כפיות אבקת קקאו איכותית
לשוקולד:
3/4 כוס חמאת קקאו איכותית
1/4 כוס שמן קוקוס
2 כוסות אבקת קקאו איכותית
3-5 כפות המתקה טבעית בעזרת סירופ מייפל, סילאן טוב (הוסיפו, הפחיתו לפי טעמכם…)
*ממליצה להשתמש באותה הכוס למדידת המצרכים

אופן ההכנה:נתחיל בהכנת הגלידה.להמיס בבן מארי את חמאת הקקאו.להוריד מהאש.להוסיף את שאר המצרכים פרט לאבקת הקקאו.לערבב היטב היטב.
לטעום, לתקן טעמים.להעביר מחצית מכמות הגלידה לכלי קטן, שטוח, בעל שוליים ישרים.ממליצה לרפד עם נייר אפיה.למחצית שנותרה, להוסיף את אבקת הקקאו, לערבב היטב ולהעביר לכלי נוסף.להקפיא לפחות 6 שעות.
כמובן שניתן לבחור טעם אחד, להוסיף תוספות שאוהבים.
השוקולד:את השוקולד להכין כשהגלידה קפואה מאד.
בשיטת בן מארי נמיס את החמאה, השמן, תוך כדי ערבוב.על חום/אש נמוך/נמוכה.
אליהם נוסיף אבקת קקאו, לערבב היטב, למניעת גושים,
ולבסוף להוסיף את ההמתקה, התחילו בפחות, תטעמו והוסיפו עד שיהיה לכם טעים, לא להגזים, לא יותר מהמצויין במתכון.ממליצה לשמור על השוקולד חם ורך שיהיה נוח ליציקה.ניתן לסגור את האש, אך להשאיר עדיין את הקערה מעל סיר המים הרותחים.כלל בסיס, אסור שמים/לחות מהאדים, יגיעו לבלילת השוקולד, הוא יהפוך לגושי.
לתת לשוקולד להיות בטמפרטורה פושרת, אך שיהיה עדיין נוזלי.לחתוך את הגלידה לריבועים קטנים/מלבנים, לטבול אותם בעזרת קיסם או על גבי מזלג בתוך קערת השוקולד.להעביר את הגלידוניות המצופות על נייר אפיה.
להכניס למקפיא, עד להגשה.
ניתן לקשט או להשאירן מקסימות כפי שהן.
תהנו!

מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי

ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה