עוגת שזיפים ושקדים הפוכה – טבעונית, פשוטה, קלילה ומטריפה

עוגת שזיפים ושקדים הפוכה – טבעונית, פשוטה, קלילה ומטריפה
בביקור היומי, אתמול, אצל הירקן שלי בשכונה,
חיכתה לי שקית הפתעה.
הפעם, הפתעת שזיפים.
קטפתי לך את האחרונים שנשארו על העץ בחצר שלנו.
הם בשלים ומתוקים.
בטוח תכיני מהם משהו טוב.

ואתם חמודים כל כך, שהשתתפתם בסקר, שהעלתי אתמול לאינסטגרם,
ברוב קולות שביקשו את עוגת השזיפים, אך שתהייה הפוכה.
אני, כדי להודות לכם בחזרה, בחרתי להכין מתכון מדליק,
שיתאים להיות גם כזה וגם כזו.
גם עוגת שזיפים הפוכה וגם כזו בחושה כייפית, מהירת הכנה ונפלאה לא פחות.

זאת עומדת להיות העוגה שלכם לשבת הקרובה.
גם כי היא פצצה של רכות ועדינות.
גם היא קלילה, מהירת הכנה, יחסית ידידותית, אפילו הילדים שלי, שפרט לאוכמניות או תפוחים,
משום מה החליטו שהם מעדיפים עוגות ללא פירות,
התענגו עליה.

עוגת שזיפים ושקדים הפוכה – טבעונית, פשוטה, קלילה ומטריפה

המתכון:
המצרכים:
1 ושלושת רבעי כוסות קמח כוסמין ( לבן, חצי מלא-חצי לבן)
1/2 כוס שקדם פרוסים/קצוצים
1/2 כוס סוכר גולמי/דמררה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס ושליש חלב צמחי (אני מכינה מיקס של דגנים)
1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
1 כף חומץ תפוחים/מיץ לימון/חומץ רגיל

לשזיפים:
14 שזיפים מתוקים ובשלים (השתמשתי במאורכים, שגיב שמם, אם תבחרו את הגדולים, תפחיתו ל 8-9)
3 כפות סוכר גולמי
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית מיץ מלימון ליים וחצי כפית גרידה שלו (אופציונלי)
1 כף שמן קוקוס

אופן ההכנה: לחתוך את השזיפים לחצי.בסיר טוב, לחמם את השמן.לתבל אותו בקינמון.להוסיף את השזיפים.לתת להם לא יותר מ 3 דקות, להוסיף סוכר, הם מתחילים להתרכך, להפריש מעט נוזלים ומעט להזהיב.להוריד מהאש, להוסיף מיץ ליים וגרידה שלו ואת הוניל.לתת להתקרר.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
להכין תבנית אפיה משומנת.אם החלטתם ללכת על הורסיה ההפוכה: לרפד בנייר אפיה את התבנית, את הנייר לשמן, לסדר את השזיפים עם הטוסיקים מטה.
לערבב את המצרכים היבשים לבלילה, להוסיף את הרטובים, פרט לחומץ.לערבב קלות ומעט, רק עד שלא יהיו גושים.להוסיף את החומץ, לשפוך בעדינות את הבלילה מעל השזיפים ההפוכים.להכניס לאפיה של 30 דקות.
אם בחרתם בורסיה הפשוטה יותר, דלגו על ההכנה של השזיפים, הכינו את הבלילה, העבירו אותה לתבנית ופזרו בצורה נאה, את השזיפים עם הקליפה מעלה.ניתן לפזר מעט שקדים מעל השזיפים.זמן אפייה תואם להפוכה.וודאו עם קיסם, שהיא אפויה, מעט זהובה מלמעלה.
תנו לה להתקרר!
רק אז, הפכו אותה, הסירו את נייר האפייה…ו ת ת ע נ ג ו !!!
משילוב הטעמים, מרכות העוגה, מריחה הקייצי והמתוק!

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה