דונאטס טבעוני מלוח, פיקנטי, מקמח כוסמין מלא – מהיר הכנה, ללא שמרים
יצירתיות, טכניקות, פתיחות לשינויים…כל אלה הם אבני בסיס, כשהמטרה, היא לנסות ולהעביר את התפריט היומי, הביתי, לטוב יותר.
מה זה טוב?
זו הכנה ביתית, עם שליטה במה וכמה נכנס לכל מנה, בחירת חומרי גלם, שילוב נכון של קבוצות המזון, הפחתה בשימוש בשמנים ובתהליך של טיגון, המרת קמחים/סוכרים עם תחליפים איכותים ובעלי ערכים תזונתיים גבוהים, שילוב ירקות וירוקים, פירות, קטניות, אגוזים וגרעינים…

מעולם לא אכלתי דונטס, הופס, נשארתי חיה…לא מתוק ובטח לא מלוח.
כשחשבתי על מתכונים מדליקים גם לקראת החג (חנוכה), שאלתי את הילדים שלי, מה כדאי,
שניהם ענו פה אחד, דונטס.
כחובבת מלוח, מתוק יש כבר מספיק, יצאתי לקנות תבנית אפייה לדונטס.

שבוע עבר, הכנתי אתמול בצהריים את הדונטס, בחיי הטבע והאושר,
ג'ויה שלי הגיעה אחרי יום ארוך הביתה, אחר  הצהריים,
מה עושים אחרי אקט 'זריקת התיק' בכניסה לבית, אם לא עפים קודם כל למטבח…
היא שם ואני בשם אחר,
'אמא, וואו אמאל'ה, הדונטס מעוליםםםםםםם'
היא הבקר המחמיר ביותר בבית, אולי לא רק בבית.
1 – אם היא קראה להם בשמם – דונטס – אני נשמתי בחיוך
2- אם היא צעקה, תוך כדי אכילה, מעוליםםםם, טעים….אפשר לגמור את הגבינת סויה החריפה שהכנת אתמול???
אז מה לא אשתף אתכם?

אמרנו פשוט להכנה? מהיר? חומרי גלם זמינים? זולים?
ביקשתם ללא שמרים, אם אפשר גם אופציה ללא סויה, ללא טיגון בכלל, עם קמח מלא מלא מלא, אז הנה הם כאן.
הם מושלמים.דונטס עננים, הריחות משגעים, הטעם מופלא,
ריגשות אשם אינם.

אני מטגנת רק פעם אחת בשנה…חוזרת שוב ושוב, טרם החלטתי את מה ולמתי.
בחרו באומץ, כן, כן להגיש, להציע, להכין, לגוון, את החלופות הבריאות יותר לכולנו.הכי קל לחזור למתכונים העתיקים, שכולם מכירים וזוכרים, ההזדמנות היא ברורה, היום יותר מתמיד, ה ת ז ו נ ה , שלנו, חשובה לנו.לילדינו, למשפחתינו.אנחנו המובלים, נותני הדרך.לאט לאט, הרגלים נרכשים.שווה וכדאי, אני כרן כדי להציע, ללוות ולחזק.
שמחה להציע גם למי שטרם, את הליווי שאני נותנת, און ליין, להבראת המטבח, לאיזון משקל, למציאת תפריט מנצח ומותאם אישית, לשיפור וחיזוק אנרגיה, גוף ומצב רוח (תנו חיוך).מוזמנים לפנות ולקרוא עוד קצת 'אודותי', אחת הקטגוריות בבלוג.

אתם חייבים להכין אותם, זה יותר מתענוג צרוף, להכין את הפשטות והטעימות שבטבעונות.ממש ככה.
עננים רכים, ריחניים, נפלאים גם כחלופת סנדוויץ', לבית ספר, גן, עבודה.
לפרוס אותו במרכז, להכניס פרוסות אבוקדו, עגבניה, רוקט, או לטבול בגבינת סויה ביתית מתובלת ושווה???

דונאטס טבעוני מלוח, פיקנטי, מקמח כוסמין מלא – מהיר הכנה, ללא שמרים

המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כוס חלב שיבולת שועל/שקדים (אפשרי גם סויה)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס שמן זית/אבוקדו
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח עשבים
תבלינים; פפריקה מעושנת, צ'ילי, זרעי כמון, זרעי חרדל, קצת מכל אחד
3 כפות חומץ תפוחים
1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה (ניתן לשנות או לערבב יותר מסוג אחד)

אופן ההכנה: לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן היטב תבנית דונטס.את הצדדים, המרכז, הכל.
בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים היבשים.
להכין את כל המצרכים הטובים, שיהיו מוכנים להוספה.
להוסיף את כל המצרכים הרטובים, פרט לחומץ.לערבב רק עד שלא יהיו גושים.
להוסיף את החומץ, לערבב ולהעביר את הבלילה לתבניות.למלא טיפה יותר ממחצית גובה השקעים.לשטח מעט עם גב כף, את הדונטס.
הבלילה יוצאת סמיכה ולא נוזלית.
להוריד את חום התנור ל 180 מעלות, לאפות עד הזהבה ואישור של בדיקת קיסם, שיוצא יבש.
לי לקח 22 דקות.יש תבניות קטנות ודקות יותר,  אין צורך יותר מ 15-17 דקות.
הכמות מספיקה ל 8-10 דונטס.
שחקו וגוונו עם הטעמים, עם תוספות, המיסו גבינה טבעונית כמו פיצה, קשטו ותהנו,
ורק שתדעו לכם, שאני שמחה מאד מאד לקבל את התמונות שלכם, של אחרי, גם את הלפני, ברור!
אפשר בבלוג הפייסבוק או באינסגרם.מחכה לכם.
ח ג ח נ ו כ ה שמח, טעים ומזין!