מרק בצל, לבן סגול וכרישה,
כשמתקרר, רוצים מרק.
כשמקוררים רוצים מרק בצל.
ציטוט של ג'ויה, הבת שלי.
סופ"ש מצונן ומנוזל, גשום, סוער, רוחות וקר, קר שם בחוץ.

האמת שכל מרק, נהייה פינוק, כשקר.
משהו בצינון והתקררות, הולך טוב דווקא עם בצל.
אז נכון, לא כל מעלותיו נשמרות, לכן, למרות המסורת, אני לא מאדה אותו הרבה, גם לא מבשלת אותו המון, כדי כן לשמור על חלק מיתרונותיו של הבצל, כל בצל אשר הוא, אם לבן, צהוב, כרישה, ירוק…והיא ביקשה.

אז אם חולים, אוכלים ככה ולא ככה, את זה ולא את זה וכן הלאה,
ואם נקדיש עוד דקה, דקה של מחשבה, 'נתקין' שיפצורים והתאמות ונוכל להגיע למנה שתעבור ביקורת 'בריאותית' 'הזנתית', תואמת גם נזלת נוזלת והכל שם גדוש.
אני ממליצה להוריד חיטה, מדגישה שתיה מרובה, אפילו חמימה, כמה שפחות אוכל מכביד, לאפשר ניתוב אנרגיה וכוח לאן שבאמת צריך.
היא רוצה מרק, זה טוב, היא ביקשה מרק בצל, ניסיתי, אולי ירקות וירוקים? אולי אפילו עדשים? מרק סבתות עם גריסים?
רק בצל.
אם אפשר עם טוסט וגבינה צהובה!!! לא, נזעקתי, לא מתאים ממש!!!
נשמתי…הכנתי מרק, משולב בצלים, פרסתי לחם מחמצת – שאור משיפון, שהכנתי אתמול, פרסתי את הגבינה שכמעט והתחסלה, דק דק, טיפטפתי טיפה של שמנז…

הגבינה, לא מחלב, עשויה מאגוזים, אז לא מעמיסה, הרבה יותר בריאה, מזינה ולא מזיקה, בכל הקשר שלה.
הכל עניין של רגע של תשומת לב, שכדאי וניתן להביא את המטבח לשינוי, הוא יכול להיות דרמטי, אך גם בניאונסים, הרגלים ניתן לשנות, את זה אנחנו יודעים, אך לעיתים הזמן משחק, לחך שלנו יש את הטעמים, הטקסטורות, ההרכבים שאליהם היא מורגלת.מאמץ, קטן, להביא לידי הבנה שיש חלופות, שאפשר ורצוי להפחית, להוריד ולוותר בכלל.
הגבינה הזו היא ציידה נפלאה, שרצוי וכדאי שתהייה חלק מהתפריט בבית.עם או בלי עשבי תיבול, היא טעימה ושימושית.ממליצה בחום (שומית – גבינת אגוזים טבעונית)

מרק בצל, לבן סגול וכרישה
מתכון:
מצרכים:
2 כרישות נקיות, החלק הלבן שלהן
6 בצלים לבנים גדולים
2 בצלים סגולים
חופן עלי טימין טריים
2 כפות שמן זית
1/3 כוס רוטב סויה תמרי
3 כפות סילאן
מלח עשבים, פלפל לבן טחון
4 כפות קמח שיבולת שועל/אורז/כוסמין + 1/4 כוס יין לבן
8-10 כוסות ציר ירקות או מים
אופן ההכנה: לסיר גדול, איכותי, להוסיף שמן זית ואת כל הבצלים, כשהם פרוסים לחצי עיגולים דקים.עם כף עץ, להפריד היטב את פרוסות הבצלים.לסגור עם מכסה ולתת לבצלים להתרכך ולהיות שקופים.להוסיף תיבול, לערבב היטב ולאדות עוד כ 10 דקות.להוסיף את תערובת הקמח והיין, לערבב היטב, שלא יהיו גושים .להוסיף ציר ירקות או מים.להביא לרתיחה, להוריד את האש ולבשל 40 דקות.עד שרך, מריח וטעים.לטעום ולתקן טעמים.
* ציר ירקות – תמיד טוב שיהיה.לבשל בצל, שום, כרישה, 2 גזרים, עלי סלרי, כמה ענפי סלרי, 2 עלי דפנה.לבשל עם מים, בערך 8 כוסות כשעה.לסנן ולהשתמש כציר למרקים, תבשילים וכו'.

יש לכם אינסטגרם? מה לא? אם לי יש…אתם חייבים, קפצו לבקר אותי שם: 'דובדבנים של טעם' באינסטגרם

תזכורת לסדנת ניקוי רעלים ורעילות – 7 ימי דיטוקס – עם תזונה, תנועה ונשימה – למי שרצה וטרם נירשם: סדנת ניקוי רעלים

 

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה