אין שום סיבה בעולם,
שלא תהייה לכם מחמצת חביבה, מוכנה לפעולה, בכל יום מימות השנה.
למה אין שום ושום סיבה?
כי זה הכי הכי
וכל כך פשוט
וזמין וזול.
שנים אפיתי איתה, אך לא הכנתי אותה.
קיבלתי מתנה.
שמחתי, טיפחתי, הוספתי, השתמשתי, הופס שכחתי.
יש לי קושי, עם מדעים מדוייקים.הפראי, מחוץ למסגרת, לנסות, לשנות, לעשות הפוך ולפעמים גם דווקא, מדרבנים אותי לא רק לעשייה, אלא ליצירה.
כשאני שם, במרחב של יצירה, נולדות להן יצירות.כל אחד ויצירותיו.
הכנתי מחמצת!!!
שבעה ימים והתרגשויות, אפילו תיעדתי כל יום מתוך השבעה, בסטוריז שלי באינסטגרם.
לא יכול להיות שלא יצא מזה משהו טוב.
לפני הרבה שנים, אפילו הצטרפתי לקורס שמלמד משהו על מחמצת.אחריו לא הכנתי עוד.
אם זה מורכב, שמותיר אותי לא מרוגשת, אני לא שם.
אז, זהו ודי.מכינה לבד.לומדת לבד, מכינה ומתנסה.
מה שהכי הכי חלמתי, הוא, להפוך כל מאפה, לחם, עוגות, לחמניות, פיתות…כל המשפוחה הזאת, לכזה שיהיה עשוי מבצק מבוסס מחמצת.

יתרונותיה, מעלותייה, המלצות עלייה,
לא חסר.
ובל זאת אצין קצת מהן, ממש על קצה קצהה של המחמצת,
המחמצת היא בעצם גידול טבעי של פטריות משמרי-בר שבקליפות הדגן- חיטה, שיפון, כוסמין ובאוויר.
מעלותיה ויתרונותיה, המשמעותיים קשורים בספיגה טובה וגבוהה יותר של מינרלים וויטמינים.
אכילה של לחם המבוסס שאור, אינה מקפיצה את רמת הגלוקוז בגוף, סכרתיים, מועדים ל…ובכלל, נקודה חשובה.
המחמצת הטבעית, יעילה גם בפירוק חלבון הגלוטן, מה שמביא להטבה למי שרגיש, או לא נוח לו עם ולאחר אכילה של מאפים משמרים תעשייתים-מלאכותיים.

וכנראה שאני לא לבד, עם לשבור את הסוד כמוס הזה הנקרא מחמצת, אחת ולתמיד וללמוד להכין אותה.
גם ככה יש לנו ילדים, הורים, שכנים וכלבים לדאוג להם,
אז נסמן בנייד לאותת לנו אחת לשבוע, להציץ על ה'בייבי' שלנו, להאכיל אותה, על הדרך להכין, עיסה ללחם טרי, פוקצ'ה לארוחת ערב, טורטיות, עוגה ועוד ועוד…ואפשר גם לא.היא יכולה לחכות לרגע ולזמן המתאימים.

החלטנו, עדי אפרתי רסולי, מהמתכוניה ואני שאנחנו מרימות את הכפפה ויוצרות סדנה שמרחיקה את כל החששות, מהמחמצת המרתקת!
אולי כבר שמעתם פעם שזה פשוט, אולי כבר חשבתם להכין אחת.
עכשיו אין תרוצים 🙂 ואין חמוצים 🙂
24/3/19…מתחילים…וזה כל כך פשוט, סדנת און ליין!!!

מה יהיה בסדנה ?

1. הדרכה צמודה של 7 ימים להכנת ה "בייבי" מחמצת.
2.הכנה של לחם, פיתות וקינוח בזק! כולם עם אותה מחמצת חמודה
3.ליווי זמין לתקופה של 7 ימים נוספים, כדי שלא יהיו תקלות חמוצות 🙂
4.סיכום ההדרכה בכתב, כדי שזה יהיה קל וזמין

הפעילות תקיים בתוך קבוצת פייסבוק סגורה " מחמיצות ביחד "
תאריך הסדנה יתפרסם בקרוב.
מצידכם זה כמעט ולא דורש זמן או מי יודע מה בלאגן.רק לפנות 4 דקות ביום לביצוע הפעולה הנידרשת, שיכולה להיות השכם או בחצות, מתי שמתאים לכם.
נכין את המחמצת, נלמד ונתנסה איתה, נלמד להכין איתה לחם, פיתות ועוד.
והעיקר שסוף סוף, גם על  השיש שלכם, תעמוד צנצנת מחמצת בגאון ובשמחה.
ומשם השמיים הם הגבול.נבין את העיקרון והשיטה.נתנסה ואני בטוחה שכולנו נתאהב וננשום נשימת רווחה,
אפילו שיש לנו עוד 'בייבי' בוביק לטפל בה רק מדי פעם…

להצטרפות לאיוונט/ארוע: מחמיצות ביחד – מחמצת חביבה לשנה החדשה!

להצטרפות והרשמה, בבקשה: מחמיצות ביחד

מחכות לכם,
עדי ועדי, סורי, ככה זה יצא…

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה