צלחת חומוס

חומוס, פלאפל, פיתות ומה שבינהם, מעולם לא בחרתי לצאת לאכול חומוס, מאלה אני…
ואם כבר הגעתי לאיזו חומוסיה,
טובה ומדוברת ככל שתהייה,
הייתי מזמינה מנה של פול
פול עם קצת טחינה, פטרוזיליה, הרוטב הטעים הזה…
בלי טיפת חומוס.

בערוב הימים והשנים,
התבגרתי,
גדלו הילדים,
שינינו את חיינו
ועברנו לגור בחו״ל.

מאז
פעם בשבוע , איך אומרים,
בפקל,
מתבשלת לה ארוחת חומוס פלאפל צ׳יפס, כן כן בסדר הזה
ופיתות טריות נאפות ,
עשויות קמח כוסמין טרי
פיתות עם כיס,
בלי כיס ועם זעתר,
הכי נעים עם אורחים
ישראלים שמתגעגעים,
גרמנים סקרנים
או עם החברים של הילדים.
מה שכן, זו ארוחה שצריך להערך לקראתה אך הכי כייף שהיא טרייה.

לקח זמן למצוא את המצרכים הטובים והמתאימים
ולהגיע לטעמים ומרקמים מדויקים.

משתפת אותכם בארוחה המשמחת הזו, עם טיפים לייעול וקיצור תהליכי הכנה…

הצילומים המלווים את הפוסט הזה, תועדו עלידי Mor Knoll-Weissbach צלמת מוכשרת ומקסימה,
מתוך פסטיבל/תחרות חומוס מקסים, שהתקיים בעיר (מינכן) שבו השתתפתי ושיתפתי בחומוס מעשה ידיי.
הארוע תועד עלידי ערוץ 10 הישראלי.

מ 500 גרם חומוס יבש, מסוג הדס, אורגני, נפיק ארוחה לתפארה.
נשרה אותו 24 שעות במי ברז (בבקשה, בלי סודה לשתיה) מדי פעם כשקופצים למטבח אפשר להחליף את המים.
לאחר יממה נעביר את החומוסים למסננת גדולה שיתאפשר תהליך הנבטה…למה להנביט?
ההנבטה מעוררת חיים בקטניה, ויטמינים ומינרלים נהיים זמינים וחזקים יותר .
יום…יומיים ויש נבטי חומוס.
ואם כבר נשרה,ננביט וכו…אז אולי כבר ק״ג ? ואת השאר נקפיא לארוחת חומוס נוספת לשבוע הבא?

לחומוס:

מחצית מכמות החומוסים המונבטים ( אולי קצת יותר)
1/2 כוס טחינה איכותית
2 שיני שום כתושות
מעט מיץ לימון טרי
1/2 כפית תבלין כמון
מלח לפי הטעם
מי בישול מחומוסים

מחצית מכמות החומוסים המונבטים(אולי קצת יותר) להעביר לסיר גדול מלא במים.
להביא לרתיחה,
להוריד את החום לבינוני,
מדי פעם להעביר וויש עם כף עץ להוציא את כל הקצף .
לכסות עם מכסה, אך לא לגמרי.
לא לא להוסיף סודה לשתיה.
החומוסים הקטנים מהזן הזה, ההדס עוד מגידול אורגני,
מתבשלים ומתרככים מהר יחסית.
להעביר לפודפרוססור את החומוס עם כוס ממי הבישול,
חצי כוס טחינה גולמית איכותית, שתי שיני שום כתושות, מעט מיץ מלימון טרי, חצי כפית תבלין כמון ומלח לפי הטעם.
לטחון ולהוסיף לפי הצורך עוד מי בישול מהחומוס.
לטעום ולתקן טעמים.
הטקסטורה צריכה להיות מעט נוזלית מהתוצאה הסופית, כשהחומוס מעט מתקרר הוא נעשה מעט סמיך יותר.

לפלאפלים ירקרקים :

ייתרת החומוסים המונבטים (לא מבושלים)
זוקיני מגורר בקליפתו
צרור כוסברה
כף תבלין כמון
כפית פפריקה מתוקה
בצל בינוני
4 שיני שום כתושות
3 כפות קמח חומוס ( או יותר)
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
3 כפות שמן זית
מלח

לטחון את ל המרכיבים בפודפרוססור לעיסה ירקרקה, אחידה וסמיכה.
אם יש צורך להוסיף עוד מעט מקמח החומוס.
לטעום…מהעיסה ולהוסיף עוד קצת ממה שחסר, אם חסר.
לתת לעיסה לעמוד ולהתייצב מעט.
לטגן במחבת עם מעט שמן או לאפות בתנור.
אם באפייה רצוי לשמן נייר אפיה ולרסס בשמן ספריי את הפלאפלים.
ניתן להשתמש בכף המיוחדת לפלאפלים או ליצור אותם בידיים רטובות ממים עגולים קטנים וחמודים.
כשמזהיב הן מוכנים.

לפיתות נפלאות, אם בחרתם להכין אותם בבית:

500 גרם קמח כוסמין מלא טרי
9 גרם שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום
2 כפות מלח
1/3 כוס שמן זית
מים חמימים 300 מ״מ ,אולי יותר אולי פחות

להכניס את כל החומרים למערבל, את המים רצוי להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך,
תלוי מאד בקמח שנשתמש בו.
לעבד כ 10 דקות, הבצק אמור להיות רך, לח ונעים מאד ללישה.

להוציא את הבצק לקערת התפחה ולמרוח את כולו במעט שמן זית.
לכסות היטב בניילון נצמד ומעליו מגבת.
לתת לבצק לתפוח ולהכפיל את ניפחו.
ללוש שוב את הבצק, להוציא ממנו את האוויר.
לחלק את הבצק באופן שווה לכדורים, אני שוקלת אותם.
אצלינו אוהבים את הפיתות לא גדולות מדי, בערך 60 גרם לאחת.
לקמח מעט את משטח העבודה, ולרדד כל כדור לעיגול, להניח על נייר אפיה להתפחה נוספת כרבע שעה ולהפוך את הפיתות לעוד התפחה נוספת ואחרונה וזה כדי שיוכל להיווצר כיס חמוד.
להכניס לאפיה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
זמן האפיה ינוע בין 15-20 דקות , תלוי כמובן בגודל ועובי הפיתות .
הן אמורות להשאר בהירות ורכות.

בואו איתי לאינטוש של 'דובדבנים של טעם' – מתכונים, רעיונות, תזכורות ועוד…מחכה לכם

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה