לקראת סופ"ש,
תכל'ס אין על סופ"ש.
בעיקר כשמגיעים אליו, עם לב מפוצץ דברים מקדמים.טובים וגם קצת פחות.גם אם לא טובים, הם מלמדים.
בום,
מגיע הרגע הזה,
שאנחנו תופסים את הראש, חזק, בשתי ידיים,
ולא מאמינים, שהגענו לאיזו נקודה חדשה, מאפשרת, פותחת…
כן כן,
בחרתי להיות אמא.גם לא בקלות.עם החלטה לתת כל מה שמתאפשר ועוד.
הם גדולים.
הם גדלו.
אני גודלת לצידם.
אוהבת אותם.מאד.
אוהבת גם אותי.

כשההבנה הזו נוחתת ככה פתאום,
הופכת לברורה,
שזהו זה ככה,
זוהי המציאות.
אפשר, רצוי וטוב,
לתת טוויסט באיך שהיו הדברים,
ולעוף גבוה יותר, רחוק יותר,
עם החלום.
מדוייק יותר לכתוב, עם החלומות.

היום, כשיש לי את מלוא העשייה והיצירה,
את האיפשור לפרוש את אותן כנפיים, שנשאו את כל מה שהתבקש עד כה.
נשאו את תינוקיי שהפכו מגוזלים לכאלה שיכולים בקלות לשאת אותי עכשיו.
אז אני עפה.
עפה עם המסעות נשים בעולם,
לוקחת איתי נשים,
שמשהו מחבר בינינו,
זה יכול להיות האוכל, אולי הטבעונות, אולי אותו האומץ לעוף…
עפה עם סדנאות,
מסתובבת בעולם.
פוגשת, יוצרת, בונה, מנסה, מפרקת, מרכיבה…

חזרתי מ 7 ימים מוטרפים בארץ.
עם הרבה פרוייקטים.
אז כן התגעגענו.
אבל הי,
גם לזה מתרגלים, לא?
ואולי מתאהבים?

בשישי שעבר,
אחד הפרוייקטים,
היה סדנה,
סדנה לצילום אוכל וסטיילינג עם ארוחה טבעונית מושחתת ומפנקת, חבל שלא באתם.
משתה מטורף.לא פחות מזה.

אז המאפה הזה,
היה חלק מתפריט הסדנה.
הוא היה דוגמן בולט.במראה, בטעם.
סיגל לדנהיים, צלמת וקוסמת על הצילום והסטיילינג ואני על המשתה.
היתה סדנה, אולי מדוייק יותר, מפגש,
מפגש בוקר נשי,
מחבק,
מדבק ביצירה, באהבה, ביחד.
קבוצת נשים משובחת ביותר, שהגיע גם מרחוק,
ללמוד,
להתנסות,
לצלם,
לטעום,
אוכל טבעוני, צילומים, העמדות, יצירת פריים, אקססוריז, אלכוהול, מרחב מפנק ועוד ועוד…
קצת ממה שקרה שם…ממה שיצרו ורקמו.

אז…מאפה גאלט טבעוני – במילוי שזיפים, קינמון ושקדים
המנעד הזה
בין עדינות לפראיות
מדבר אלי
סוג של לפרוץ גבולות, סדר ומשמעת ☻
בלוק של בלאגן
של פרא
של גבולות מקופלים
יותר או פחות
אבל ממש לא שווים
בעטיפה מתקתקה
במילוי חמצמץ
בנגיסות קראנץ' שקדים.
קבלו אותה לשבת.
שתיהיה המלכה.
גלאט כוסמין, במילוי שזיפים ושקדים,
מהר מהר כשהם עוד כאן,
איתנו,
מתוקים, יציבים, בצבע וטעם עמוק.
עלי מתכון הורס,
עליכם צילום משגע ושיתוף באינסטוש פה, שם…העיקר בתנועה💚

מאפה גאלט טבעוני – במילוי שזיפים, קינמון ושקדים

המתכון:
המצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין, השתמשתי בחצי מלא חצי לבן
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/3 כוס סירופ מייפל/סילאן טבעי/סוכר קוקוס/סוכר טבעי
1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי
3/4-1 כוס חלב שקדים חם
1 כפית חומץ תפוחים
למילוי:
10 שזיפים יפים, מתוקים, ארומטיים, פרוסים דק
1/2 כוס שקדים פרוסים
1 כפית קינמון
1 כפית שמן קוקוס נוזלי
1/3 כוס סירופ מייפל/סילאן טבעי/סוכר קוקוס או כל המתקה אחרת…
להברשה וטופינג:
1 כף סירופ מייפל/סילאן + 1 כפית שמן קוקוס נוזלי + 1 כפית קורנפלור + 2 כפות חלב צמחי/מים
1/4 כוס שברי שקדים
נכין את הבצק:
בקערה נוחה נערבב את כל המצרכים הרטובים, ממליצה לא להשתמש בכל החלב, אלא לפי הצורך, 3/4 לקערה ורבע בהתאם לצורך ולסוג הקמחים שתשתמשו בהם.אליהם נוסיף את כל היבשים.ניתן תחילה לערבב עם כף עץ ולהמשיך ללוש את הבצק בידיים.אין צורך בלישה רבה.רק עד שהבצק מתאחד, רך ונוח לעבודה.
נכין את המילוי:
בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים.לתת לשזיפים לקבל טעמים, להגיר נוזלים…

הרכבת המנה:
לחמם את התנור ל 180 מעלות.
על נייר אפיה נרדד את הבצק לעיגול גדול בעובי מ"מ, חשוב שהבצק יהיה דק אך עדיין יציב להחזיק את המאפה.עם גלגלת פיצה ניתן לחתוך יפה את השוליים.לא חובה בכלל🙂ניתן להשאיר את המאפה פראי😎.
להתחיל לסדר במעגלים ובשכבות חופפות את פרוסות השזיפים.בעיגול, כשהשוליים נשארים חשופים ומוכנים להתקפל.
להתחיל לקפל את שולי הבצק שנותרו חשופים כלפי מעלה מעל שכבות השזיפים.בקיפולים קיפולים.להבריש את המאפה בתערובת שמן קוקוס, קורנפלור וסירופ מייפל.לפזר עוד קצת שקדים מעל הבצק, מעל מרכז המאפה.
להכניס לאפיה, כ 25 דקות, עד שהמאפה מעט זהוב אך נותר רך.ממליצה לבדוק לאחר 22 דקות ולהחליט אם יש צורך להמשיך את האפיה.
להוציא מהתנור.טעים חם והאמת גם בטמפרטורת החדר!

תכינו קצפת טובה ומפנקת, לא לא…ללא מיני ומיני, בתחתית הפוסט: קצפת טבעית
או גלידה מפתיעה: גלידה ביתית

בואי איתי גם: לאינסטגרם

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה