אתונה היית או חלמתי?
זה מה שאני הייתי איתו, והרגשתי אותו חזק, מאד חזק, אחרי ביקור ראשון בעיר הזו.
אתונה.
בשלהי אוגוסט, יצאנו לחופשה משפחתית עם חברים, ליוון.
נחיתה והמראה באתונה.יש והרבה שאמרו, תנחתו ותמשיכו, אין מה לעשות שם…היו שאמרו, כמה שעות יספיקו…ויש אותי שאני אומרת, בפה מלא, מלא בסופלקי טבעוני נוטף, שאתונה היא אחת ההפתעות הנפלאות שחוויתי בשנים האחרונות.

היתה כימיה, נולדה אהבה.ליבי ניפתח אליה.5 ימים עמוסים עמוסים בכל טוב, שמש יוקדת, 42 מעלות, מי זכר שיש כזה דבר…3 ימים בהלוך, יומיים בחזור, ולא לא הספקנו…רק טעמנו, רק הרחנו, רק התחלנו להרגיש את הנוחות הזו, שמתרחשת לאחר איזשהו זמן…
כולנו, הורים, ילדים, התאהבנו.בטוחה שגם כל הטיול כולו, ביוון המטריפה, עוררו, נגעו, הזכירו וחיברו עוד ועוד.
ואיך שלא אפנה לראות…אריאל זילבר, קפץ לי פתאום, התחממתי עליה עוד, כיעד למסע נשים נוסף, לרפרטואר המסעות – נשים – יוניק בוטיק.
מיני מסע אורבני נוסף יוצא ב 7-11/2/20, מוזמנת מאד מאד להצטרף לחוויה! פרטים אצלי.
אם טרם הצטרפת, מוזמנת לקבוצה: מסעות נשים – יוניק בוטיק.

נוסיף להכל, את הקירבה, את הטיסות הנוחות, ושהיא מתאימה ומזמינה לביקורים בכל עונות השנה.
ושוב, חזרתי אליה, בחורף.תחילת דצמבר, למיני מסע יוניק במיוחד, בוטיקי בהגזמה, וחוץ מיום גשם אחד, שעטף את העליה והביקור לאקרופוליס באוירה מיוחדת במינה, אם לא לומר בקדושה.באותו אוגוסט, מפאת החום, התורים, שלא ניגמרו, ויתרנו. כמה נפלא, שבפעם הזו, על אף הגשם, העפלנו לראש ההר.עם מטריות, עם טריות הבוקר, ואני שמחה לשתף, שזה מאסט.מעבר למיקום, הנופים, הארכיאולוגיה וההיסטוריה, משהו באנרגיה של המקום, חזק חזק.לא סתם הוא נקרא העיר העליונה.עליונה בכל המובנים.

א ת ו נ ה ,
אני כאן לא בשביל לתת תקציר הסטורי, יש טובים ממני שעשו זאת, אני כאן לשתף בחוויה.
עם מפגש אורבני, מפתיע, תוסס, צבעוני.
טבע זה אני שלא תבינו, חופים, יערות, שמורות, מדבריות,
אבל חופשות אורבניות, עושות לי את זה.
להכיר את הבפנוכו, התרבות, הסיפורים, המקומות, הישן, החדש, האנשים ואיך לא, האוכל המקומי, ששם אני ניזרקת ועפה, דרך הטעמים, הריחות, המנות, השווקים, המסעדות, האוכל ברחוב, כל אלה, ממלאים אותי באמת, כי הם הם שמגלים וחושפים את החיים.

זאת נקודת החיבור שלי, העיקרית והמשמעותית, האוכל המקומי, סצנת האוכל המקומית בכלל, ובפרט, הסצינה הטבעונית, המתפתחת והמפתיעה, שתקבל מן הסתם במה – פוסט משל עצמה.
לחבר אהבות, העדפות, משיכה ושמחה, למה שתכל'ס עושה את החופשה, את ההבדל.
אוכל, אומנות, סיפורי רחוב, מפגשים עם מקומיים.כך היה וכך יהיה.
את המיני מסע בדצמבר, שהיה בעצם, הכנה, בדיקה, טעימה, שהביאו לכדי יצירת 'חבילה', חבילה, שיש בה הכל, בנגיעות.כל מה שציינתי, שעושה את ההבדל.שהופך את החופשה, לזכרון כמו ממתק מתוק מאד.
החיבור לכל אלה, נוצר ונבנה עם מרינה, נציגת חברת greekality – Personalise your food experience in Athens

בליווי מוקפד שלה, ישבנו הרבה, טעמנו לא מעט, הרמנו כוסית,
הסתובבנו,
חרשנו,
את כל המקומות, שרק בזכות זה שהיא מקומית, מקומית ועמוק עמוק בעינינים,
הגענו אליהם, זר לא ידע עליהם, זר לא יבחין בהם.
בארים מטריפים על גגות העיר, בארים משגעים בחצרות עתיקות, מסעדות
ובתי קפה, אי שם בפנים בפנים,
תאמינו לי, אין מצב, אין, להנות מכל הטוב הזה, ללא
ליווי מופלא שכזה.
נתנו טוויסט לכיוון הסצנה הטבעונית, המפתיעה, שאכן
התגלתה הרבה יותר ממפתיעה.

בשנים האחרונות, בטח ובטח, בחופשות קצרות, בטח ובטח בחופשות אורבניות,
נפתחה והתפתחה מאד, גם סצנת הסיורים.סיורים בתחומים שונים, קולינריה, אומנות, עיצוב, אופנה, גרפיטיז ועוד…
אני דלוקה על הקונספט הזה, שמנגיש, סיפור שלם ככה לתוך הידיים, הרגליים והלב.
כזה היה החיבור עם מרינה, שבנתה ויצרה, קונספט ספציפי לפי בקשה.
זה מה שעומד, מאחורי הקונספט הייחודי של חברת greekality, כחובבי מסעות בעצמם, דרך הנגשת עולם קולינרי מלא, המביא הסטוריה, תרבות, הרגלים, הם יוצרים אירוח מלא, מחמם, אישי, בהתאמה, בהדגשים שתבחרו.
הבחירה שלהם, שלהביא עולם שלם, מלא, דרך האוכל, היא כל כך אמיתית ועושה הבדל.האוכל הוא כמספר סיפור.שחושף ומגלה תרבות אוכל מקומית והרבה מעבר לה.אם בא לכם גם, מוזמנים להנות מחוויה אחרת.
greekality , ליצירת קשר:
אתר סיורים קולינארים באתונה, בהתאמה אישית, כולל סיורי יין
הדף בפייסבוק
ובאינסטוש כמובן!

מזל גדול, שמרינה, הוציאה אותנו, לפגוש, מקום ואנשים מיוחדים במינם.
המסעדה מצריכה נסיעה, בתחבורה הציבורית או במונית.
היא ממוקמת בשכונה צדדית, משפחתית. המסעדה פשוטה, האוכל שמגישים בה, גם הוא,
פשוט, עם שימוש במצרכים מקומיים, גידולים מקומיים,
עם הגשה של מנות יווניות אותנטיות, בורסיה טבעונית.
המקום כולו, טבעוני, ברובו אורגני, עם נגיעות מעולם ה raw,
עם אמירה ודאגה לסביבה, לעולם, לבריאות, לחי, לאדם.
ממליצה בחום, לפנות שעתיים, ולקפוץ לאכול שם.
ואם חשקה נפשכם, גם ללמוד, איך להכין את האוכל המופלא שהם מגישים.

מעבר לאירוח כל כך, נעים, אדיב וידידותי, המפגש עם בעל המקום היה מרתק.
תוך כדי הארוחה,
המרעננת, ירקרקה, מזינה, הוא הצטרף אלינו וסיפר עוד על המקום, על ההיסטוריה, על המרכיבים, על הרעיון ועוד…
לא אגלה לכם הכל.אם תגיעו לשם, תשמעו בעצמכם.
לאתר של המסעדה: The Plant Kingdom
לחשבון האינסטגרם .

בקרוב אעלה פוסטים נוספים, על אתונה, היית או חלמתי…
על הסצנה הטבעונית, עוד קצת מסודותיה,
בינתיים תהנו אם אתם שם,
ואם עדיין לא,
אתן, נשים יקרות מוזמנות לצאת איתי למסע אורבני – יוניקי בוטיקי ב 7-11/2/20
את כל הפרטים, אשמח לשלוח לך, כיתבי לי, במייל adishapira6@gmail.com
או בהודעה דרך פייסבוק.

Καλή ζωή
עדי

לא נוכל לסיים בלי איזה דבר מאכל יווני…
סופלקיס טבעוני, פיתות משגעות מקמח כוסמין מלא, שיפודי טופו וצזיקי, הכל בהכנה ביתית

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה