אין מנוס מלחבר קצוות מרחבים זמנים ומציאות.
אביב, פסח, קורונה… וואי לי.
רוצה, אם תרשו לי,
לשתף אתכם,
בבחירות שלי, איך כן ובכל זאת לחבר את אותן קצוות.
מה שמוביל אותי תמיד, זה לזכור מאיפה הכל בא, להביא את השפע של הטבע לשולחן.
ליצור מנות קלילות, צבעוניות ומזינות.
שהירקות הן הבסיס ולא ההפך.
הן המוטיב המוביל.
הן אפילו כלי הקיבול.
תראו אותם?יש יפים מהם?
תארו לכם את השולחן, שלי עומד להיות לבן,
עם פרחים, צמחי בר שתמצאו ב 100 מטרים הקרובים, עם סירות חצילים מושלמות, ממולאות בעושר טעם ובריאות, בפרח הכרובית שאם לא תכינו אותה, אני ברוגז ( זאת: כרובית שלמה אפויה בתנור – עם הררי ירוקים, טחינת שקדים ועוד), עם הררי עלי חסה ושאר סלטים, עם מרק וקניידלך, ברור שיהיו, עד שמצאתי פה קמח מצה…׳כבד קצוץ׳ מעלף, לחמניות של פסח ו…חזרת כמובן, כן כן מכינה אותה לבד ועוד…
זה התפריט שסגרנו עליו,
כן רוצים להרגיש ולציין,
גם אם ניהיה רק ארבעתנו בערב החג.
ולמנה עיקרית, נכין את אלו, סירות חצילים ממולאים, במילוי ׳תחליף בשר׳ טבעוני ביתי, שנותן מנת חלבון צמחי הגונה ושווה, עם או בלי טחינה לבנבנה מעל.

מה דעתכם עליהם, החצילים?
בעיני הם ממש יפים.
קודם כל.
טעמם המיוחד, הצבע, העקיצה שהם מביאים…יוצרים משהו שמביא אותם, לא מעט למטבח שלי.
בחרתי למלא אותם.
הם חזקים, עם הצבע המטורף שלהם, הם ממש כלי.
סירות, כלי הגשה משגע.
הם גדולים מספיק, שיהוו מנה עיקרית ענקית, מלאה ומשביעה.
הם אפויים בתנור.
ללא טיגון מיותר.גם פה הם מקבלים את מלוא הטעמים.באפייה.

כמה שיותר ירקות, בארוחה, כמה שיותר מנות, שיהיו מבוססות עליהם והרי אנחנו זכינו, כולנו.
טריים, אפויים, צלויים, מוקפצים, מאודים…תמיד נעדיף אותם גם בחגים…למה לא בעצם?
זה עוד עניין לשחרר…שנים על שנים…התרגלנו, כי,
סבתא,
אמא,
דודה נעמי,
לא שאני לא נותנת להן מקום,
אפשר להפוך כל מנה להרבה יותר ידידותית,
הרבה יותר בריאה מזינה
וכן הרבה פחות מעמיסה, שלא נגיד…סתם סתם משמינה!!!

חצילים ממולאים – אפויים וממולאים ב'תחליף בשר' טבעוני
יש לי את 'הבשר' שלי, שאני מכינה מגוש טופו תמים.
שהופך לתפקד נהדר כ'בשר' קצוץ.
שילבתי איתו עדשים שחורים.
שיחד מעמיקים טעמים,
מעמיקים, מבחינה תזונתית, גם מבחינת צריכה חלבונית נאותה.
נלך למלא אותן, את הסירות?

חצילים ממולאים – אפויים וממולאים ב'תחליף בשר' טבעוני
4 מנות

המתכון:
המצרכים:

2 חצילים טריים, בינוניים
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כוס עדשים שחורים לאחר בישול
300 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
1 פלפל אדום קטן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום
מלח עשבים לפי הטעם
1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה
חופן צנוברים
טחינה

אופן ההכנה:
נחמם תנור ל 220 מעלות.
את החצילים, נכין קודם כל.לשטוף, לנגב.לקלוף עם קולפן פס כן פס לא.
להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אקולוגי.
להבריש בשמן זית את החצילים.
להכניס לאפיה עד שהם רכים! חשוב! שיהיו רכים אך לא פריקים.
שיהיו זהובים ואפויים.הם בכל מקרה יכנסו לאפייה נוספת בהמשך.
בינתיים לטגן ב 1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף פלפל אדום, שום, לטגן עד הזהבה.
להוסיף טופו, סחוט מנוזלים, מפורר קטן קטן ולטגן יחד כמה דקות, עד שהטופו מזהיב גם.
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים, לערבב, לטעום, לתקן טעמים אם צריך.
במחבת קטנה להזהיב את הצנוברים, ללא שמן.
להכין טחינה בהירה וסמיכה, אם רוצים לטפטף בהגשה וכמובן קצת פטרוזיליה קצוצה.

החצילים רכים וזהובים.
המילוי מוכן.
נמלא אותם: נחרוץ עם סכין חתך לאורכם.
בעדינות מבלי לפגוע בקצוות.לפנות מקום, עם האצבעות הנקיות כמובן, ממש ליצור כלי קיבול, שנוכל למלא בנדיבות.
עם כפית למלא, לדחוף פנימה ולצדדים את המילוי.
להניח חזרה בתבנית.לאפות שוב כ 20 דקות על 200 מעלות.
להגיש חם!
להגיש עם מה שאתם אוהבים מהתוספות, צנוברים, פטרוזיליה, טחינה…

ת ה נ ו !!!

מתזכרת בשני לקטים נוספים עם רעיונות ומתכונים מופלאים לחג:
לקט ארוחת פסח מן הצומח – 1
חגיגנ אביבית

מוזמנים גם לאינסטה שלי, ממש ממש כייף שם!!!
עדי שפירא באינסטגרם