אם צפיתם אתמול בסדנה שהעברתי בפסטיבל הבריאות העולמי או לא וחבל,
האישיו שאני הרבה מדברת מזכירה משתפת ומלמדת
זה איך להביא את הקיימות למטבח.
זה בעצם עולם ומלואו של חשיבה הסתכלות ולקיחת אחריות ב daily life של כל אחד ואחד מאיתנו.
הבורגרון המהמםםםםםםםם הזה,
הוא לא של טבעול, ולא שאין כבוד,
הוא לא ביונד ויש כבוד,
הוא כזה שכן השקעתי בו מחשבה ואהבה
כדי שיהיה חתיך בלוק הנכון בטעם המועדף בבריאות המשובחת
ויש בו שאריות
אוי לי ולשכמותי (ד״ר סוס איה אתה)
מי חשב ששאריות הסלק, הצ׳ילי יהפכו לכזה כזה כזה בורגר חתיך.
כן יפיפתי אותו בצורתו,
נתתי אותה בשייפ הרינגים,
מאד ממליצה,
תוצאה משובחת ונאה במיוחד.
עוד מנה מה זה סופר סופר מפנקת
בהכנה ביתית
גם לחגיגה הפרטית ביתית של יום העצמאות.
שולחן עם הכל, כל התוספות בערימות מגרות, מלא ירקות, רטבים, תוספות ולחמניות…ויש🌿
ויש ארוחת קונספט בורגרס, אין עשן ואין אש, יש חגיגה.
יש קיימות.
יש הכנה ביתית קלה ופשוטה.והמצרכים בכלל…
הכנסתי אותם ללחמניות עננים,
והפעם נתתי בהקלות😃ואפיתי אותן עם קמח כוסמין לבן, לפי בקשתם…

תנו צ'אנס להכנה מאפס ועד…
זה כל כך מרגש, נעים, טעים.
זה חשוב, לראות, להראות,
שאפשר גם אחרת.
כמו להראות, כמעט, שהתפוזים לא הגיעו מאי שם ככה לסופר…מעט הגזמתי בכדי להדגיש את העניין.
להכין לחמניות משגעות שכאלה, תעשו לעצמכם טובה, תכינו ק"ג…2…
להכין את הבורגרים, בכמות,
להקפיא, בשכבות, עם הפרדה של נייר אפייה, שיהיה בשלוף…
כי אולי מחר, כבר הילדים בבית ספר, חלקנו חוזרים כבר לעבודה…

המבורגר טבעוני – מפתיע ומטריף, בלחמניות עננים!

המתכון:
להמבורגרים:

המצרכים:
1 כוס שעועית אדומה מבושלת ורכה מאד!
1 וחצי כוסות אורז אדום לפני בישול
2 בצלים גדולים, סגולים קצוצים דק
1 סלק מבושל ורך(אפשר ממארז ואקום) טחון לעיסה, לשים במסננת להגרת הנוזלים
400 גרם פטריות טריות קצוצות דק (אני השתמשתי בשמפניון, ניתן לשלב ולגוון)
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס קוואקר כוסמין/רגיל /נטול גלוטן בתוספת מים בגובה הקוואקר
5 כפות קמח אורז/עדשים/קוואקר/כוסמין
3 כפות פירורי לחם ללא גלוטן/כוסמין
2 כפות זרעי צ'יה + 1/3 כוס מים
1 כף שמן זית
1 כף רסק עגבניות איכותי
תבלינים : מלח עשבים, צ׳ילי, פפריקה אדומה, כמון, תבלין ברבקיו איכותי, לא חובה

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז.אני אוהבת להשרות אותו שעתיים במים חמים ולבשל כמו פסטה או להוסיף מים חמים בגובה של 2 ס״מ מעל האורז.בקערית קטנה לערבב זרעי צ'יה ומים.
מטגנים את הבצלים, עד הזהבה.מוסיפים את הפטריות ואת שיני השום.נותנים לכל התערובת להזהיב ולנוזלים להצטמצם.
להוסיף את האורז ואת השעועית למחבת.לטגן יחד עוד כמה דקות.
להעביר תכולת המחבת לקערה גדולה ונוחה.
להוסיף את חצי כוס הקואקר, לאחר סחיטה קלה של הנוזלים, את הקמח, פירורי הלחם, את 'דבק' הצ'יה, תבלינים, שמן זית ולטחון גס עם בלנדר סטיק.להשאיר מרקם מעט פרורי, לא לגמרי למרקם חלק.
להוסיף רסק ואת רסק הסלק ולערבב עם כף.לטעום ולתקן טעמים ותיבול.
להניח לתערובת להתאחד, להתקרר ולהתייצב.לבדוק על ידי הכנת קציצה, לראות שהיא לא מתפרקת ונותרת יציבה.
להכין את הקציצות עצמן.להכין אותם בידיים משומנות.קודם כל לאחד טוב טוב לכדור ורק אז לעצב בעזרת רינגים משומנים.
להניח על גריל חשמלי ביתי או או לטגן במעט שמן במחבת פסים, למי שמעדיף אפיה, ליצור את הקציצות בידיים משומנות ולתנור שחומם מראש על מצב גריל.
עד הזהבה מאד יפה! להפוך ולהזהיב צד שני.

ללחמניות:
המצרכים:

הלחמניות :
500 גרם קמח כוסמין בהיר
1 כף שמרים יבשים
1 כף סילאן
1 כף מלח
1/3 כוס שמן זית
1 וחצי כוסות חלב שקדים ביתי חמים

לזיגוג:
2 כפות חלב שקדים ביתי
1 כף שמן זית
1 כפית סילאן טבעי/ סירופ מייפל טבעי
1/2 כפית קורנפלור

אופן ההכנה:
להמיס את השמרים בקצת מחלב השקדים החמים.לתת לעמוד כמה דקות, כשהשמרים מתחילים לעבוד…
לקערת המיקסר, להכניס את כל המצרכים היבשים ולערבב.
להוסיף את חלב השקדים בהדרגה.להוסיף את השמרים.
להתחיל ללוש ולהוסיף בהדרגה את החלב ושמן זית.
זמן לישה בערך 8-10 דקות.
כשהבצק רך ונעים, מעט לח, לצפות אותו במעט שמן זית, לכסות היטב, עם ניילון ניצמד ומעל מגבת ולהניח להתפחה כשעה, במקום חמים.
לאחר שהבצק הכפיל את ניפחו, ללוש שוב.ללוש שוב ידנית.לתת לאוויר לצאת.ללטף שוב בשמן זית ולהתפיח שוב כחצי שעה.
להכין את הלחמניות, בין 8-10 תלוי בגודל.אני אוהבת אותן קטנות יותר.לגלגל לכדורים יפים.
להניח את הלחמניות על נייר אפיה, בתבנית.להשאיר מרחק כי הן גדלות.לדחוס מעט, כדי ליצור את הצורה העגולה מלמעלה והשטוחה מלמטה.
לכסות שוב במגבת ל 20 דקות, בינתיים נכין את הזיגוג ללחמניות,
להבריש את הלחמניות בזיגוג ולפזר שומשום, פרג, קצח…
להכניס לאפיה, בתנור מחומם מראש ל 200 מעלות, לאפיה של כ 2015- דקות, עד שהן זהובות ואפויות.

תוספות:
בצל סגול, עגבניה, מלפפון חמוץ, חסה, קטשופ ביתי, סויונז ביתי, חרדל

תרכיבו מראש,
או פיתחו שולחן,
עם סלסלת לחמניות, מגש עץ עם בורגרים, מבחר ירקות, מבחר רטבים, סכין חדה ולעבודה!!!

תהנו!

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה