דפי אורז וייטנאמיים – מגולגלים וממולאים ירקות טריים, טופו ואטריות דקות, מנה צבעונית וססגונית
טוב,
האמת,
שיש לי מלאן מלאן לכתוב ולשתף,
אודות הההה…המנה הזו,
זהו, היא לא מנה, ממש לא,
היא ארוחה בפני עצמה.
עד שלא תנסו, לא תאמינו עד כמה.
עוד ארוחת קונספט מ ט ר י פ ת ח ו ש י ם !
טעימה ותופסת תמיד, אך בפרט בימים חמימים.
כשצריך אוכל קליל, רענן, טרי, שמקפיץ את הלב,
שמרגש את בלוטות הטעם,
על אף ולמרות הפשטות.
כשאני מכינה אותה, אני במרחב יצירה.
כשאני מגישה אותה, במלוא הדרה, ססגוניותה,
אין מי שלא מתאהב בה.

משונה שדפי אורז וייטנאמיים – מגולגלים וממולאים ירקות טריים, טופו ואטריות דקות, מנה צבעונית וססגונית,
יכולים להיות ארוחה בפני עצמה?
אז ממש לא.
אם תעברו על כל מה שעומד להכנס פנימה, תבינו למה זו לא סתם ארוחה,
היא מושלמת,
מהממת,
צבעונית, מה שכבר מרמז על בום ובוסט של אובר דוז מינרלים וויטמינים.
תוספת חלבון וכמובן פחמימה.

אגלה עוד סוד,
אני מכינה מגש ענק או שניים, לשני קצוות השולחן,
שבו יש הכל.
בנוסף מכינה רוטב סמיך, משגע, עוקצני, חריף במידה, מתקתק, בכמות גדולה, כי הוא כזה שבנוסף שטובלים בו, תוך כדי גם מלקקים אותו…ששש…
לא מגלגלת מראש!!!
שמעתם???
לא מגלגלת.
זאת הארוחה.
מה יותר מלגלג ביחד?
זה טרי, כל אחד מגלגל בדיוק מה שהוא אוהב, למרות שההמלצה היא לשים הכל, לשלב מבלי לפחד,
גם מתוק, גם חריף, גם רך, גם קראנץ'…
כשהכל מתגלגל יחד בדף הלבנבן, עם כל הצבעים והטעמים, בנוסף טבילה ברוטב,
זה מושלם.

אוכל אסיאתי, מאז ומתמיד, מאז שאני זוכרת את עצמי, משך אותי, את תשומת ליבי, החיבור לטעמים, לשילובים, לשוני,
רק פתח בי עוד ועוד, את התשוקה,
לפגוש עוד ועוד,
תרבויות אוכל, מגוונות, בכל מובן והקשר.מפגש עם חומרי גלם חדשים.עם מה עושים איתם, טכניקות הכנה מדליקות ומעשירות ועוד.
כשהייתי ילדה, ככה אחורה, בכמה עשרות שנים, המסעדות היחידות שהיו בסביבה שלנו, היו איטלקיות, ערביות, כמה מסעדות 'טברייניות' טיפוסיות…ואחת,
שהיתה פריצת דרך, לא רק בטבריה, בצפון אלא בארץ כולה, 'הבית' – קראו לה, מסעדה סינית, ששכנה במבנה עתיק, ממש ליד הכנרת,
ולהגיע אליה,
זה היה סיבה למסיבה, סיבה לחגיגה, ואכן זו היתה חגיגה סינית, אותנטית במיטבה.
עם המעבר למינכן, עם מפגש עם עוד ועוד תרבויות חדשות, שהביאו איתן גם האוכל שלהם,
כשסביב בהמוניהן, מסעדות אסיאתיות, בעיקר ויאטנמיות, תאילנדיות,
זה ניהיה זמין, זה ניהיה הפייבוריט, אם במקומות של אוכל מהיר טרי וטעים או מסעדות רציניות ושוות מאד מאד.

אתם שואלים איך מתארגנים עם הדפי אורז?
את זה למדתי, ממאי, הוויטנאמית שלנו, שבאה לעזרתנו.
היא סיפרה לי שיש מתקן חמוד, קטן, פשוט פשוט, שהוא בעצם מחזיק, 10 עיגולים, מרושתים, שהם כמו חוצצים/מפרידים, בין דפי האורז.
מרטיבים לכמה שניות, לא יותר
את דפי האורז,
ושמים בין החוצצים.מגישים ככה לשולחן, כל אחד לוקח לו רשת עם דף מוכן וממלא לו, מגלגל…
ניתן בהחלט להשתמש בקערת מים פושרים, במרכז השולחן, לצידה ערימת דפי האורז, שיעברו ריכוך מהיר, ולצלחת גדולה שטוחה ונוחה לגלגול אישי.
קצת יצירתיות, תביא רק לתענוג משמעותי ומרגש יותר.
למה בחרתי, יותר ובעיקר ירקות, פירות, עלים טריים, מאשר כאלה שעברו מיני ומיני הקפצות,
אני לא אוהבת מילוי מבושל מאשי מישמשי… אני אוהבת את הנגיסות, את השילוב, של הרואו, הטרי, הרענן, לצד הטופו שהוא כן, עבר הזהבה, וכן האטריות.

דפי אורז וייטנאמיים – מגולגלים וממולאים ירקות טריים, טופו ואטריות דקות, מנה צבעונית וססגונית

המתכון:
המצרכים:

דפי אורז מרובעים או עגולים גדולים

מבחר ירקות:
חסות למינהן, לחתוך כל עלה גדול ל 3
כרוב סגול גם אותו כמו החסה
גזר מקולף לגפרורים לא דקים
מלפפון חצי מקולף, גילוף כן גילוף לא לגפרורים לא דקים
בצל ירוק כולל הלבן למקלות
נבטים דקים או עבים
פלפל אדום לרצועות אורך דקות

ירוקים:
כוסברה
נענע
עלים ויאטנמים כמו הבזיליקום, המליסה המיוחדים שלהם.

טופו:
1-2 חבילות תלוי בכמות הסועדים
לפרוס לפרוסות גדולות, לטגן עד הזהבה ויצירת קרום קראסט סביב הפרוסות. להוציא לקרש חיתוך ולחתוך לגפרורים.

פירות:
אבוקדו כל חצי ל 4 חתיכות
מנגו לרצועות
אננס גם

אטריות זכוכית או אורז מושרות במים חמים עד ריכוך

לרוטב:
6 כפות רוטב סויה
3 כפות סירופ מייפל/סילאן טבעי
3 כפות שמן שומשום
שן שום כתושה
מעט שורש ג'ינג'ר כתוש
3 כפות טחינה גולמית
1 כף חמאת בוטנים
1 כף מיץ לימום
1/2 כפית צ'ילי טרי קצוץ
1 כף מחית מיסו
לערבב היטב, אם צריך להוסיף מעט מים, לטעום ולתקן טעמים.

תסתכלו בתמונות, במיוחד בשביל זה, שמתי גם את המגש עם שלל התוצרת, איך הכנתי, חתכתי, פרסתי.

יאללה מכינים:
טובלים את דף האורז במים חמימים, ל 5 שניות.
הוא צריך להשאר מעט קשה.
מעבירים למשטח עבודה, צלחת גדולה או קרש חיתוך.
מתחילים להערים, את המילוי, מתחילים מהפירות, שהם גם רכים יחסית, אותם מניחים בתחתית הדף, מקפלים קיפול ראשון.
וממשיכים עם שאר הירקות, ירוקים, טופו ואטריות.
חשוב שהצדדים ישארו ריקים. מקפלים את הצדדים, לכיוון מרכז הדף, מעל ערימת המילוי,
ומגלגלים לצורת רול כמה שיותר הדוק.

ז ה ו !!!
יאללה חגיגה!

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה