מרק שעועית שחורה מטריף – היישר מקוסטה ריקה החלומית
הפוסט הזה, על כל תוכנו,
נולד היום,
גם כי כבר מלאן זמן אני רוצה לשתף אתכם יותר מתוך העשייה שלי, שהיא משלבת עולמות, מסעות, אוכל, אקולוגיה, בישול, בריאות, טבעונות, אהבה, געגוע, והכי הרבה חלומות.
הגיע הרגע ואולי הוא המתאים ביותר.
עונת המרקים מתחילה.
הימים מתקררים, מתקצרים, ואין מתאים מתקופה זו להתחיל ולשלב מרקים.
וכמו תמיד המרקים האולטימטיבים, הם מרקי ארוחה.סמיכים, משביעים ועם מרכיבי הזנה חיוניים וכייפים.
דבר נוסף על עיתוי הפוסט, הוא המצב, שהוא ממש לא חצב, לא פורח, אפילו פוגע.
אני מערבבת סוף עם התחלה או להיפך.לעולם לא נדע.
את המרק המטורף הזה,
למדתי מנעמה, שהיא השפית, של מלון lands in love
בקוסטה ריקה הרחוקה וכפי שכתבתי, ה ח ל ו מ י ת !!!
בקוסטה ריקה ביקרתי לשמחתי הגדולה מאד מאד, כבר פעמיים.
כשהאחרונה הייתה, כחלק מפרוייקט מסעות נשים בעולם, שאני מובילה, יוצרת, מארגנת עבור שכמותי…
וזו שהייתה מתוכננת, לפועל כבר לא יצאה,
כי corona time הגיחה בסערה לחיינו.
והמסע התבטל, ומה שנראה, כי יקח זמן עד שהשיגרה הברוכה תחזור לסורה.
זו הסיבה הנוספת לעיתוי, כי כשהכל קופא, יש מי שניפגע.
זו הזדמנות פז לספר על אחד המקומות המיוחדים, שהתארחנו בהם, וזהו המקום, שנולד והוקם על ידי קבוצת ישראלים, 25 חברים, שארזו חייהם אל הלא נודע, אי שם לארץ רחוקה, קוסטה ריקה, עם קצת מפקלאותייהם ו60 כלבים וחתולים, כדי להקים מרכז הצלה לחיות Animal love.
ב 15 השנים האחרונות, הקבוצה התגבשה, התפתחה, גם המקום, הם הפכו לטבעוניים, חרוצים מתמיד, מתחזקים מתחם כקבוצה עם הרבה יחד, הקשבה, שיתוף, וכל המטרה היא למען הצלה ועזרה ואהבת כל חי.
הקבוצה התמקמה באחד האזורים המיוחדים והיפים בקוסטה ריקה.בתוך יער גשם.עם הקופים ושאר חיות…כולל כל מאות הכלבים והחתולים שהתווספו למרכז ההצלה.
הקימו, פיתחו מתחם מרגש ומרשים, הכולל בית מלון, חדרי אירוח, מסעדה מיוחדת, אתר לספורט אתגרי ועוד.
שהכל כולל הכל, לרווחתם של דיירי מרכז ההצלה ומעט מעט לקבוצה עצמה שחייה בפשטות צניעות ואהבה לטבע ולחי.
עם המצב הקשה.
תיירות שעצרה מלכת.
נעצרו ההכנסות.
ויש חשש להמשך קיומו של המרכז להצלה.
לפני התפשטותה של הקורונה, שבהחלט הייתה תקווה שאולי לשם לא תגיע…הצליחו החברה בקבוצה, להחזיק את המרכז, כולל אוכל לחיות, טיפולים וטרינריים, חיסונים, צוות של מקומיים שעוזר בכל, בעזרת התיירות הנכנסת שתמכה בכל.
וכעת ללא הכנסות ואמצעיים כלכליים, להחזיק את המרכז, המתחם,
הקבוצה פונה לעזרה ותמיכה, ממי שביקר והתארח, פגש נגע והתרגש, ממי שטרם, ממי שסיפור כואב זה נוגע בליבו,
ולו רק בשביל להמשיך ולקיים את המרכז להצלת החיות
מצרפת את הקישור הבא, לקמפיין לתרומות, ולו הקטנות,
כל תרומה תתקבל באהבה והודיה, גם שקלים בודדים, שייתווספו לתרומה גדולה ומאפשרת חיים.כל חיי.
קמפיין ההתרמה: מרכז להצלת החיות

לחשבון האינסטגרם של מרכז ההצלה: animalloverescue

זה היה רגע עצוב, שבתקווה יחבר שוב לשמחה והמשך כל חי.

זו לא היתה הפעם הראשונה, שטעמתי את המרק הכל כך מיוחד, הזה,
אך אין ולא יהיה, האותנטיות משתלטת, ולאכול, את ה'דבר' האמיתי, מיד מחבר, לטעמים האמיתיים המדוייקים!!! ולהבין שיש ויש, ויש הבדל ויש מה שעושה אותו מיוחד יותר, ארומטי, וכן הכי אותנטי.
חזק, עוצמתי בטעמו, במרקם, בתיבול המאד המיוחד.
העונג שלי היה ועדיין, להכין את המרק הזה, בדיוק בדיוק כפי שנעמה לימדה, כפי שהיא מגישה במסעדת המלון.
אותי הוא כבש שוב ושוב.
והרומן שלי עם שעועית שחורה הוא עתיק וותיק.
שחור זה גם יפה, חזק וגם בריא, השעועית השחורה, נסיכת הנסיכות ממשפחת הקטניות.
אוהבת אותה מאד.
שלבו אותה בתפריט היומיומי.
שעועית שחורה עשירה במינרלים, כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן, בכוס שעועית שחורה יש כמעט את כל כמות הברזל היומית שרצוי וכדאי לצרוך.
מפוצצת סיבים תזונתיים, המסייעים, לפינוי, לעיכול, איזון ועוד…
אז אמרנו, גם שווה וגם יפה!
תקנו אותה, בכמות גדולה, חשוב שתיהיה טרייה, עד כמה שאפשר.תשרו במלאן מים, 24 שעות.אפשר במקרר בימים חמים.סננו והנביטו קצת, ליצור בה התחלה של פעילות אינזימתית, תכל'ס, להחיות אותה במעט.בשלו אותה בסיר לחץ, בסיר רגיל, קררו והקפיאו במנות, שתיהיה זמינה למגוון שימושים ומנות.
וגם למרק הבא…

מרק שעועית שחורה מטריף – היישר מקוסטה ריקה החלומית

ל 2 מנות

המתכון:
לשעועית המבושלת
¼ ק"ג שעועית שחורה אורגנית לאחר השרייה והנבטה (הכי טוב)
1 ענף טימין
1 גבעול סלרי עם העלים
1 שן שום כתושה

מבשלים בסיר עם מים בכמות כפולה מהשעועית, אם המים מתחילים להיגמר להוסיף עוד, הבישול יארך כשעה אולי קצת פחות ובסופו, צריכה להיות כמות של פעם וחצי נוזלים מהשעועית פחות או יותר.

להכנת המרק:
1 פלפל אדום
1 בצל קטן
1 גבעול סלרי
1/2 פלפל חריף משומר + 2 כפות מהנוזלים שלהם
1 שן שום כתושה
השעועית המבושלת עם הנוזלים
2 כפות רוטב ליזאנו (רוטב ששווה לחפש ולמצוא בחנויות לאוכל מכל העולם)
צרור כוסברה
50 גרם חמאה טבעונית
אבוקדו/בננה ירוקה

אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את כל הירקות למעט הכוסברה,כשהם קצוצים דק (כולל הפלפל החריף) ואת החמאה הטבעונית.
בינתיים טוחנים בבלנדר את השעועית והמים, לאחר הבישול כשהשעועית רכה!
מחזירים לסיר.
מוסיפים מחצית מכמות הירקות שטיגנו.
מוסיפים 2-3 כפות מרוטב הליזאנו.
כשמתחיל לרתוח זורקים פנימה חתיכות אבוקדו / בננה ירוקה . נותנים לזה להתבשל כעשר דקות, מוסיפים כוסברה קצוצה לעוד דקה רתיחה ומגישים עם אורז בצד.

תהנו הרבה!
יש פה מנת בריאות כהה ועמוקה,
ימים טובים!

מוזמנים לבקר אותי גם: באינסטגרם

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה