התארגנתי לקראת פאד-תאי,
מכירים בוקר של חשק???
זה היה הבוקר שלי.
יש אוכל או יותר נכון, מנות, שלרוב אני לא מתעסקת איתן
ומשאירה את התפקיד למומחים,
המסעדות הטובות אצלינו בעיר,
מינכן,
הן האסיאתיות.
המוני זרים מוייטנאם, הונג קונג, יפן, סין ואיתם ובשבילם ובעצם הם עצמם,
פתחו מקומות לאוכל מקומי, אותנטי, טובים ומשובחים יותר או פחות.
אז לרוב, אם יש ימים של חשק, אנחנו שם.
הבוקר התארגנתי על מצרכים, לא משהו מיוחד,
ממה שהיה בבית אחרי סופשבוע גשום, קריר וחורפי לאללה,
כדי להכין פאד-תאי.
שטפתי, רוקנתי, קילפתי, ג׳יליאנתי ואת הכל לתוך צלחת גדולה…
הצבעוניות, של אדום, ירוק עז, כתום, לבן, היתה מרתקת,
הדבר האחרון שרציתי לעשות עם כל היופי השופע הזה, להשאיר אותו כך, כמו שהוא!!!
לא לבשל, לא להקפיץ, לא להחמיץ…

איטריות זכוכית כבר מוכנות, תבלינים ורטבים גם, ירקות וירוקים בשפע,
את הכל כולל הכל עירבבתי בקערה גדולה
ותשמעו
מה שיצא
זו מנה של סלט פאד-תאי חצי חצי,
חצי רואו והשאר קצת איטריות ותיבול.
מנה מרעננת ומרננת,
בימים של סתיו,
כשכבר יש חשק לגם וגם…

תוך כדי שאני אוכלת,
כותבת, חושבת, מתכוננת,
מודיעה לכם בזאת,
שהסלט פאד-תאי הצבעוני, הטרי, הטעים, המזין הזה,
רצוי שייקשט בטעמו ובצבעיו את שולחן החג.
מנה עיקרית כבר יש
ובהמשך אצרף ואשלב מנות חגיגיות שעם כולן נרכיב ארוחת חג טבעונית וססגונית!
השארו מעודכנים בפוסטים הבאים!

המתכון :

לקערה גדולה

1 חבילה קטנה של אטריות זכוכית (250 גרם)מבושלות קצר ומסוננות
2 חופנים מלאים עלי בייבי תרד, שטופים ומיובשים
2 גזרים מתוקים, קלופים וחתוכים לג׳וליאנים
1 חופן נבטים
2 בצלים ירוקים כולל הלבן, קצוצים באלכסון
1 פלפל אדום חתוך דק דק
1/2 פלפל צ'ילי אדום חתוך לעיגולים
1/2 בצל סגול קטן, פרוס דק דק

רוטב שעשוי מ:
1/4כוס רוטב סויה איכותי
3 כפות חומץ אורז
1-2 כפות מים
1 שן שום כתושה
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות שמן שומשום
מיץ מחצי לימון או ליים שלם
1/4 כוס קשיו/בוטנים קלויים קלות, שלמים או קצוצים, להגשה
1 לימון ליים, להגשה

הכנה והגשה:
בקערית לערבב את כל החומרים לרוטב.
בקערה גדולה לערבב את כל השאר עם הרוטב, בידיים, בעדינות.
להגיש בקערה/מגש גדול או לחלק למנות אישיות.
לקשט ברבע לימון ליים ומעט בוטנים או קשיו.
אפשר לטפטף עוד מעט מהרוטב או משמן השומשום על המנה.
בתאבון!