פנקייק ויאטנמי – באן שיאו ממולא בירקות וטופו BÁNH XÈO ללא גלוטן, ללא ביצים
נמשיך עם עוד קצת ויאטנאם,
למנה שמשום מה, פחות נפוצה, מחוץ לויאטנם.
את עלי התחרה האלה, אכלתי לראשונה, במסעדה ויאטנמית, משגעת, בברלין.
עד הרגע, זוכרת כל ניואנס של טעם, של טקסטורה, של מנה מושלמת,
עבורי.
טבעונית, ללא ביצים כמובן, ללא גלוטן, עם ירקות משגעים, עם טופו צרוב, שכל זה כולל הכל הביא לזכרון שאותו הגיע הזמן,
להחזיר קרוב ללב ולצלחת.
הפוסט הזה הינו המשך ישיר,
לקודמו:
מרק פו ויאטנמי – טבעוני צבעוני, אותנטי הכי הכי
אם עוד לא הייתם בו,
אם עוד לא קראתם אותו,
או טרם קפצתם ראש לקערת הפו המהממה, הפו הויאטנמי, זה הזמן,
לחבר קצוות ואהבות.
גם את המקסימים הללו, הכנו, זאת אומרת הכינה, מה לעשות, היא קשוחה מאי שלנו,
כחלק מהפינה הויאטנמית שאני משתפת וחולקת אתכם בבלוג.
כשפניתי אלייה,
מאי בואי אלי,
בואי נכין יחד מטעמי בית שלך.
היה ברור שהפו יככב,
שאלתי על הפנקייקס,
ענתה, מאד מאד טוב…
ואני ביקשתי גם משהו מתוק.

פנקייק ויאטנמי – באן שיאו ממולא בירקות וטופו BÁNH XÈO ללא גלוטן, ללא ביצים
ל 6 פנקייקס גדולים ומשביעים

המתכון:
המצרכים:

לפנקייקס:
1 כוס קמח אורז מלא/לבן
1 כף קמח טפיוקה
1/2 כפית מלח עשבים/הימלאיה
1/2-1 כפית כורכום
כוס וחצי נוזלים – 3/4 כוס קרם קוקוס, 3/4 כוס מים קרים

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הקמח, התבלינים.
להוסיף בהדרגה, ולא בבת אחת, את הנוזלים.
הסמיכות תיהיה תלויה בסוג האורז.
הסמיכות טוב שתיהיה בין פנקייקס לבלינצ'ס.
לכן, לא להוסיף את כל הכמות המצויינת.להתחיל עם כוס ולהוסיף בהתאם לצורך. הבלילה מסמיכה עם זמן המנוחה.
לכסות בצלחת או מגבת את הקערה, למנוחה של חצי שעה שעה.

בינתיים,
נכין את המילוי:
1 בצל סגול קטן
2 בצלים ירוקים
1 פלפל אדום
1 חופן נבטים סיניים
3 חופנים של פטריות טריות – מכל סוג שאתם אוהבים
150 גרם טופו מוצק
1/2 כפית מלח עשבים
קורט צ'ילי
2 כפות שמן קוקוס/ אבוקדו/זית

אופן ההכנה:
לחתוך את כל הירקות לגפרורים דקים, כולל את הטופו.
להתחיל להזהיב בצל סגול, להוסיף פלפל, טופו,
כשהם פריכים, מריחים, להוסיף את שאר המצרכים, כולל התיבול.
להוריד מהאש.
לתת מעט להתקרר.

הכנה והרכבת המנה:
במחבת נון סטיק, לשמן מעט.
לתת למחבת להיות חמה.
לערבב את הבלילה לאחר המנוחה.אם סמיכה מדי, להוסיף מעט מהנוזלים.
ניתן לעשות ניסוי קטן ומקדים עם פנקייק קטן.
לצקת עם מצקת, את הבלילה למחבת, עם הטוסיק של המצקת, בזריזות, ניתן לפזר את הבלילה לעיגול או להטות את המחבת וליצור עיגול.
כמה דקות עד שהפנקייק מתחיל להזהיב, מתחילות לצוץ בועות קטנות, והפנקייק כבר נראה עשוי גם מהצד העליון.
להניח בחציו האחד של הפנקייק, 2-3 כפות מהמילוי.
לקפל לחצי, את מחצית הפנקייק ללא המילוי, על גבי החצי עם המילוי.
להפוך צד, ולטגן עוד 2-3 דקות, עד שהמראה זהוב והם מעט קראנצ'ים.
כך להכין את כל הכמות.

להגיש עם ירקות חתוכים,
הרבה ירוקים טריים
ולא פחות חשוב עם מנגו או אננס טריים!!!

תציצו בתמונות, קבלו רעיונות.

מאד מאד ממינה אתכם,
אם יש לכם חשבון אינסטוש,
שנתחבר,
המון המון עולה שם, אם בפיד, בסטוריז וההיילייטס עם סירטונים, הדגמות ועוד:
עדי באינסטוש
ואם אין לכם,
תעשו לעצמכם טובה ותפתחו,
פלטפורמה עשירה מגוונת ומעניינת.

תכינו, את הפו הויאטנמי,
את הפנקייקס,
ובקרוב יעלה גם קינוח ויאטנמי, פשוט טעים, ללא גלוטן…
אל תשכחו לשתף, לתייג, לשלוח לי תמונה,
חיבוק.
תודה