שיפודי טופו ברוטב סאטה – אינדונזי – מ ט ו ר ף
אני רוצה לכתוב,
שאין מושלמת כמו המנה הזו,
כלל החבילה, כולל הכל,
בצ'יק וצ'ק, השרייה של שעה, ברוטב חודרני ועוקצני, הטופו, במרקם חצי רך, מקבל אותו יפה יפה,
ולצריבה מהירה בגריל.
הרוטב סאטה, שנוחת פה קצת, הוא בין המשובחים,
רגע – בליבי תפילה להגיע לשם ובמהרה, לאינדונזיה.
רוטב קרמי, חריף קלות, מתקתק במידה, חמצמץ טיפ טיפה,
והטופו מתקבל עננים עננים.

עננים עננים, רכים, את הטופו קרעתי בידיים, הטופו במרקם חצי רך, עדין יותר, אז לעבוד איתו בהתאם.
בוודאי שיתאים גם הטופו הרגיל.נסו ככה או ככה.
יש לשמן את הרשת, אם תכינו אותם על המנגל, בכל מקרה הם מבקשים עדינות יתרה.
המרינדה נהדרת, שעה לא יותר, במקרר,
מהשאריות שלה נכין רוטב סמיך, יאמי יאמי…
אל תתלבטו את אלה תכינו.

שיפודי טופו ברוטב סאטה – אינדונזי – מ ט ו ר ף
6-8 מנות

המתכון:
המצרכים:
2 חבילות טופו במרקם חצי רך / או טופו רגיל

למרינדה:
150 מ"ל קרם קוקוס
1 כפית מחית קארי אדומה טבעונית
1/4 כוס רוטב סויה איכותי
1 שן שום כתושה
מעט ג'ינג'ר טרי כתוש גם עם השום
1 כפית פפריקה אדומה
1 כפית כורכום

לרוטב סאטה:
שאריות מהמרינדה + להשלים לכמות של כוס עם קרם הקוקוס
1/2 כוס חמאת בוטנים אורגנית (עם או בלי חתיכות)
1/4 כוס מייפל אורגני / סילאן
1 כף מיץ ליים/לימון

אופן ההכנה:
את הטופו לשטוף, לנקז היטב נוזלים, לקרוע לפיסות בגודל ביסים יפים.
בקערה מספיק גדולה, לערבב מצרכי המרינדה, טוב טוב.
להכניס את קרעי הטופו בעדינות.
לערבב.
להכניס למקרר למנוחה של שעה.
לחמם את הגריל הביתי, גם בגריל התנור יוצא מצויין.במרבית התנורים, יש גריל, אם אין אז על חום גריל גבוה.
לשפד את קרעי הטופו, על שיפודי ברזל.
אם אין, אפשר להשתמש בשיפודי עץ, אך יש להשרות אותם במים לפני כדי שלא ישרפו.
לרפד תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה אקולוגי. לשמן מעט.
להניח את השיפודים במרווחים.לטפטף המעט שמן זית ולהכניס לצלייה עד שהם מוזהבים יפה יפה מבחוץ.
בינתיים, להכין את הרוטב, כמובן שעם השאריות שנותרו, עם המצרכים המפורטים.
תטעמו את הרוטב, שיהיה טעים.מעט חריף, אפשר להוסיף צ'ילי טרי קצוץ או פתיתים, יותר המתקה, או כל מה שמתחשק לכם מודגש יותר.

ניתן לשלב ירקות בין קרעי הטופו, אני הוספתי את הבצלים הלבנים של הבצל הירוק, הבנתם כן…

תגישו חם, עם הרוטב, ליים ליד…וממממ….מממ, יאמי יאמי די.

באינסטגרם שלי, בסטורי, בהילייט, שיפודי טופו אינדונזיים, תוכלו לראות איך הכנתי את הטופו :
אינסטוש עדי

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה