פיצה מוצרלה ללא גלוטן, טבעונית ומזינה
יש לנו את זה, יש מתכון, גם לפיצה עצמה, הבצק הנפלא, גם למוצרלה שקדים ה מ ש ג ע ת !
הבצק פשוט קל ונוח 'לתפעול'
בנוסף ניתן לעשות המרות בקמחים, שיתאימו בול, לתפריט התזונה שלך/שלכם.
אחד מחומרי הגלם, שאני מאד אוהבת, ומרבה להשתמש בו, אם במינונים קטנים או גדולים יותר,הוא הפסיליום.
פסיליום הוא סיב תזונתי שמופק מקליפת זרעי צמח ה־Plantago ovata, מרכיב נפוץ בתזונה טבעונית וללא גלוטן, בזכות היכולת שלו לספוג נוזלים ולהפוך לג’ל.
יתרונות ומעלות בפסיליום:
רוצה לשתף אתכן/ם, על עולם חדש ומשופר, שמביא איתו, הויטמיקס, הבלנדר שלוקח בסיבוב, שמשדרג, ועושה אלפי הבדלים במטבח, בתוצאות, בחיסכון, בבריאות, בקיצורי זמן, באקולוגיה, כל מי שרכשו, מודים שזו היתה הקנייה החשובה ביותר הנכונה והמדוייקת, כדי באמת להקפיץ את ההזנה, ההכנה, לדרגה אחרת לגמרי.
גם פה במתכון הזה, תענוג, להוציא ממגרות המזווה, חומרי גלם, להפוך אותם בשניות, לקמחים טריים, נקיים, משובחים, את חומרי המוצרלה, הכל לקנקן הטחינה משם לסיר – וזכינו במנות טבעוניות, מזינות, מהירות ופשוטות להכנה, הכל בכלי אחד, הכל לקנקני הבלנדר.
איך אומרים? לבל אחר ושווה!
תכנסו לסרטון ההכנה – איזה כייף להיכנס ככה למטבח, לבשל, להכין, לטחון, לקצר תהליכים ולבחור באיכות ותוצאה, שווה ביותר.
לסרטון ההכנה של הפיצה:אני הלינק לסרטון
יש מגוון דגמים ובהתאם מחירים, יש דגמים ותיקים ומעולים, במחירים מצויינים עבור כולם, 2 סדרות, דגמים ותיקים וחדשים, מוזמנים תמיד להתייעץ איתי, במייל, באינסטוש, בפייס. ולא פחות חשוב יש לכם 10% הנחה על כל הדגמים!!! עם השימוש ב-קופון AS10
לרכישת הויטמיקס – לחצו על הקישור הבא: ויטמיקס – אופק חדש
פיצה מוצרלה ללא גלוטן, טבעונית ומזינה – מתכון
נתחיל עם הבצק:
מה צריך:
כוס וחצי תערובת קמחים כמו שאני הכנתי – שיבולת שועל ללא גלוטן וקינואה לבנה – טחונים טרי טרי (ראו את מה שכתבתי על הבלנדר ויטמיקס, למעלה בפוסט) או רק שיבולת או שיבולת וכוסמת או שקדים, מה שמתאים ואוהבים אצלכם
1 כף שטוחה אבקת אפייה
1 כוס מים – אולי יהיה צורך בכמות נוספת
1/2 כפית מלח
כף וחצי אבקה/פתיתי פסיליום
איך מכינים:
לערבב יבשים בקערה נוחה, להוסיף מים – לערבב וללוש. ייתכן ויהיה צורך בתוספת מים, תוסיפו ללא חשש, הבצק סופג נוזלים, בעזרת הפסיליום, חשוב שהבצק יהיה רך ואוורירי – זה מה שיקבע את התוצאה הסופית – האווריריות.
לכסות במגבת.
נעבור להכנת המוצרלה שקדים:
מה צריך:
1 כוס קמח שקדים – טחון טרי!!! חשוב מאד (ראו את מה שכתבתי על הבלנדר ויטמיקס, למעלה בפוסט)
1/2 כוס טפיוקה – אם השגתם פניני טפיוקה מיובשים – תטחנו לבד קמח!
1 כפית שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
קורט אבקת כורכום, אבקת שום, מלח – על פי הטעם
1/4 כוס שמרי בירה/ שמרים תזונתיים
איך מכינים:
הכל לקנקן הבלנדר – לבלנדר טוב טוב, להעביר לסיור איכותי (המלצה על כאלו – בהמשך הפוסט) לבשל על אש בינונית, תוך כדי עירבוב, תוך דקות מסמיכה הגבינה. להסיר מהאש.
הרכבת הפיצה: לרדד את הבצק עם מערוך לח או בידיים לחות. שלא יהיה עבה! להכניס לאפייה מקדימה כ 15 דקות, עד שהבצק אפוי וזהוב מעט.
להוציא – למרוח רוטב, הכנתי ממחית פלפלים קלויים, שום שמן זית ורסק עגבניות, או רוטב סמיך של עגבניות טריות מעל לפזר תוספות שאוהבים – ירקות טריים / קלויים, עשבי תבלין, צנוברים, וכמובן את המוצרלה – לפזר על כל הפיצה, מנות מנות של כף/כפית.
את שאר הגבינה להעביר למקרר/מקפיא – נפלאה בפיצה, טוסט, לזניה, פסטה, בסלט…
המלצה על סירים/מחבתות :
מחבתות וסירים עם ציפוי נון סטיק קרמי לטיגון מופחת שמן של החברות קיוסרה (יפן) וגרין פן (בלגיה).
ללא טפלון הפולט חומרים רעילים בטמפרטורות גבוהות.
מתאימות לכל סוגי הכיריים: חשמל, גז, אינדוקציה.
הציפוי הקרמי הינו טבעי ואינו מכיל חומרים רעילים כקדיום ועופרת ואינו פולט חומרים רעילים PFOA ו- PFAS.
תבחרו את המתאים ביותר עבורכם, גם עליהם 10% הנחה עם הקופון AS10 : סירים / מחבתות אופק חדש