לפני חודש, לא הפסיקו לדווח על איזה חורף עומד להגיע,
ועוד איך והוא כאן ויציב וקר והולך ומתקרר
והוא לבן לבן והכל שקט שקט.
נוסעים לאט, הולכים לאט, מחפשים שיווי משקל, שומרים את המשקל קדימה בצעדי פנגווין,
אלה רק חלק מהכן עצמך לקראת היציאה…
אילי, הבן שלי, חזר מטיול שנתי, בתקופה הכי הכי, מה יש, כולה מינוס 20, שלוש שעות מהבית, שלג, חמישה ימים מטפסים, מחליקים, גולשים, נופלים.
דקה לפני שעזבו את המלון, שלחתי לו הודעה,
עוגה?

פנימה, לחצר הפנימית

המרפסת,
לבן והרבה, אמרתי?

מצאנו בסופר, קלמנטינות מישראל,
מדוייק יותר לכתוב, הבת שלי מצאה,
היא בפירות ואני במערב,
mama … המוכר…אך בשאגה, יש קלמנטינות מישראל (במלעל, כן?)
תביאי, תביאי, מה תביאי, תעמיסי!

לבן וכתום וחורף וטעם של בית וריח אוחחח הריח.
אז עוגת קלמטינות.
בהירה, עדינה, רכה מאד, מלאה בשקדים טחונים, במיץ ובקליפה שלהן, בחמוציות לקישוט וגיוון, מוצפת בסירופ ורדים.
משולבת שקדים וקמח כוסמין מלא מלא, שטחנתי אתמול, חלב סויה שהכנתי טרי וכמעט במיוחד
והיא בחושה וקלילה,
מתאימה להיום וגם לשבת.

למתכון :

למצרכים :
1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק דק)
1 כוס קמח כוסמין מלא וטרי
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס סוכר קוקוס או כל סוכר אחר
1 כוס חלב סויה בייתי
1/2 כוס מיץ קלמנטינות והתוכן שיצא מהן
חופן חמוציות אורגניות
1/3 כוס שמן ענבים/קוקוס, אם בקוקוס תשתמשו, אז במצב נוזלי
1 כפית חומץ תפוחים

לסירופ :
1/4 כוס מיץ קלמנטינות
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית מי ורדים

אופן ההכנה :

לחמם תנור ל 175 מעלות.
לשמן תבנית מלבנית או גולה בינונית.
בקערית לערבב חלב סויה, מיץ קלמנטינות, התוכן וחומץ.
זה נראה משונה…מן יוגורט כזה.
בקערה גדולה לערבב את כל היבשים כולל החמוציות.
להוסיף לקערה הקטנה את הוניל והשמן.
לשלב בינהם, לערבב שלא ישארו גושים ולשפוך את הבלילה לתבנית.
להעביר לתנור לאפיה, 25-30 דקות.ממליצה לבדוק כבר לאחר 23 דקות.חשוב שהיא תשאר מעט לחה אך כמובן עשויה בהחלט.
להוציא מהתנור.
לבשל את הסירופ ולטפטף מעל העוגה בעודה חמימה.