שקשוקת ילדים

הפוסט הזה,
מטרתו לשתף
ולאוורר קצת את הפחד מלהכניס שינויים למטבח,
משמע שינויים לבית.
ויהיו כמוהו עוד.
צעד, צעד,
שינוי קטן שיבוא תמיד עם כמה מילים,
למה ולמה כדאי…אין צורך להעמיס,
אך בהחלט לבקש מעט פתיחות והסכמה לנסות דברים חדשים,
לנסות דברים ישנים עם כיוון בריאותי יותר.

הבן שלי, לאחר כמה ימי מחלה.
היום כבר קם עם תאבון.
אמא…ש ק ש ו ק ה …
אז אמא שקשוקה.

אם בשינויים עסקיננו
ובא לכם להתנסות
ולהכין משהו ישן חדש,
אז בבקשה.

נרשמה הצלחה!!!

איך אמר הבן שלי…אם הfake ביצה הזה יהיה לי טעים…לעולמים לא אגע עוד בביצים…
אז קיבלתי אישור לשקשוקה שבועית!!!

לשקשוקה עצמה:

250 גרם עגבניות שרי אדומות ורכות
4 עגבניות רגילות אדומות ורכות
בצל סגול
3 שיני שום
פלפל אדום
2 כפות שמן
ירוקים למינהם
תבלינים: מלח עשבים, פפריקה חריפה, מעט כורכום, חצי כפית סילאן, 2 כפות רסק עגבניות.
לטגן בשמן במחבת רחבה, פלפל, שום ובצל קצוצים.
כשמזהיב מעט, להוסיף עגבניות קצוצות, לערבב ולבשל יחד כ25 דקות, על חום בינוני, מידי פעם לערבב ולכסות את הסיר.להוסיף ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום …מה שאוהבים).

ל fake ביצים:
לכמות של 5-6 מנות

1/4 כוס קמח עדשים
1/4 כוס קמח אפונה
1/4 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
כפית קאלה נמק
2 כפות ירוקים למינהם קצוצים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח עשבים
מים בין 1/2-3/4 כוס

לערבב את כל היבשים ולהוסיף 1/2-3/4 כוס מים .
לטרוף עם מטרפה ידנית עד שלא ישארו גושים.
להניח עם כף על השקשוקה ולהמשיך לבשל יחד כ10 דקות נוספות, עד שעשוי מבפנים.
אפשר עם מכסה חצי סגור.

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה