לחם ירקרק מהיר הכנה
אם אין שמרים
נשתמש באבקת אפיה,
אם אין זמן
קבלו מתכון של בצ'יק צ'ק,
אם מתבאסים
מסתם לחם…
אם לחם שהוא
גם מזין
גם טעים
מהיר וחתיך
עושה לכם את זה,
אם ירוק
של מלא
עירית, פטרוזיליה
ועשבי תיבול מיובשים…
ולפעמים עולה קצת הדאגה
לתוספת חלבונית
אז הנה
 עוד דובדבן מפתיע
פשוט וזריז.
יש פוסטים שאני יותר משמחה לשתף אותם.זה הוא אחד מהם.
לכן המתכון הזה הוא ניצוח.מושלם ליש קצת זמן ויש חשק ללחם ביתי, טרי ומזין.
כן הוא מפתיע, טעים מאד, יציב וחתיך, ממש.
אפשר לגוון בתוספות, בטעמים וליצור את הלחם שאתם אוהבים.
רק לשמור על המתכון הבסיסי.
אידיאלי לשבת בבוקר, לאירוח.
נשמר מצויין בהקפאה, ניתן לפרוס ולאפסן בקופסה או שקית מיוחדת להקפאה.
למתכון:
——————–
1 כוס קמח כוסמין מלא
1/2 כוס קמח טף
3/4 כוס קמח אפונה
1 כף קורנפלור
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח עשבים
מעט פתיתי צ׳ילי
1 כפית מיקס עשבי תיבול מיובשים
____________________
כוס יוגורט טבעוני
3/4 כוס חלב צמחי
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס עירית קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
___________________
1 כף חומץ תפוחים
אופן ההכנה
______________
לערבב בקערה את היבשים, מהקבוצה הראשונה.
לערבב בקערית את הרטובים, מהקבוצה השניה.
לאחד בינהם ולערבב בקלות.
להוסיף חומץ תפוחים ולערבב קלות.
להעביר לתבנית משומנת ולהכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות,
ל 30 דקות.
לבדוק שמוכן בפנים…טוק טוק על הלחם.