אמצע שבוע טוב,
כמו תמיד, חגים באופק סף הלחץ גועש, כל אחד וסיבותיו…ויש סיבות.
מהצד שלי, אנסה לעזור,
כדי שנוכל כולנו לחגוג או יותר נכון להנות מזמן איכות וארוחת איכות.

עם תכנון נכון, אזהר במילותיי, אפשר אפילו להנות מההכנות לכזו ארוחה…
ראש השנה, זמן של התחלה, שמתאים לשינוי ולמה לא להפוך עוד שולחן, בעדינות כן…
עם מנות עושר, צבע וגיוון, מבוססות המון המון ירקות, ירוקים, קטניות ודגנים איכותיים???

אחלה הזדמנות לנער ולהתנער מהרגלים שפחות היו אלינו טובים ולהנחיל חדשים…ככה זה בראש השנה, לא???
טוב שמישהו 'נעץ' זמן שכזה, קל לנו יותר, להתייחס לנעיצה ולא להפיק אותה מתוכנו.
אז לא, לא חייבים להעמיס, לא חייבים מיליון אלף מנות, לא חייבים לטגן, אז מה אם דודה רחל 120 שנה מכינה ככה את המנה…
את מבחר הסלטים המבושלים לגוון בחיים, טריים, צבעוניים,
לבחור במנה ראשונה קלילה ומפנקת,
לעבור למנה עיקרית מעניינת ולא מפילההההה,
לקשט את השולחן בסלטים,
מנות צד לא יותר משתיים,
קינוח,
יין טוב,
ואפשר לצאת לטייל לאור ירח ולא להתעלף על הספה…

אשתף אותכם במיני ומיני רעיונות, שכבר קיימים בבלוג,
רבים הכינו, נהנו, שמחו על החלופות הטבעוניות והבריאות
וכמובן בעוד חידושים והפתעות, מנות מקוריות ומשמחות.

נתחיל מהסוף, מהמנה האחרונה,
נאפה עוגת דבש תמרים משגעת, טבעונית, מעוטרת קרם ושברי קרמל ואגוזי לוז,
ובקיצור,
עוגה בחושה,
ריחנית,
טעימה בטירוף,
וקלה קלה להכנה.
בשידרוג כל שאר הפינפונים ובקלות רבה תהפכו את הבחושה לנסיכה.
עם קרם בריא, ללא שימוש בשמנות צמחיות, חומרים מעובדים ושאר עניניים,
אז כן היא קצת מתקתקה,
הבן שלי הכתיר אותה כ'העוגה' הכי טעימה, מה שהפתיע אותי ניתן לומר…בכל זאת מאד מתובלת, קצת שונה…

את העוגה אפיתי בתבנית קפיצית בקוטר 18 ס"מ, כדי שתעלה לגובה…

למתכון :

לעוגה:

המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כוס סוכר קוקוס
1 כפית תערובת תבלינים כמו:ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי…
1 כפית קינמון
1/2 כוס סילאן טבעי
3 כפות שמן זרעי ענבים/קוקוס/כל שמן נייטרלי אחר
1/2 כוס מי חומוס
3/4 כוס חלב סויה מחומם עם שקית תה צ'אי
1 כף חומץ תפוחים

לקרם :
1 פחית קרם (!!!) קוקוס, לאחר שהות של מינימום יממה בקירור
1/2 כוס אבקת סוכר (ניתן להכין לבד)

לקישוטים :
1/2 כוס סוכר אורגני
1 כף מיץ לימון
חופן אגוזי לוז, מבוקעים

אופן הכנת העוגה :

לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית קפיצית בקוטר היטב כולל הדפנות.
בקערה אחת לערבב חומרים יבשים.
בקערה נוספת לערבב את הרטובים, ללא החומץ.
לאחד בינהם.
לערבב קלות עד שהבלילה חלקה וללא גושים.להוסיף את החומץ, לערבב קלות.
להעביר בזהירות את הבלילה לתבנית המשומנת.
להכניס לאפיה, לתנור המחומם, 35 דקות, כדאי לבדוק כבר לאחר 25 דקות עם קיסם.חשוב שהקיסם יצא.
להוציא מהתנור, לתת להתקרר ולהתייצב.
להוציא את העוגה מתוך התבנית, ניתן להכינה על תחתית התבנית או להעבירה על גבי צלחת שטוחה בקוטר תואם.
עם סכין חדה, לחצות את העוגה, למרוח כמות נדיבה מהקרם, לכסות בחלק העליון ולמרוח בנדיבות מהקרם, כך שלא יראו את העוגה מתחת הקרם.
ניתן לקשט בשברי קרמל ואגוזי לוז.

הקרם:
להעביר את תכולת פחית קרם הקוקוס המקוררת מאד לקערה.להקציף בעזרת מיקסר ידני פשוט, עובד מעולה.עד שהקרם הופך לקצפת, להמתיק בסוכר הטחון לאבקה או להשתמש באבקת סוכר מוכנה.ההקצפה לוקחת כמה דקות.אם רוצים להגיע לתוצאה סמיכה ויציבה, רצוי להוסיף אינסטנט פודינג, בערך 5-4 כפות ואז לוותר על אבקת הסוכר.

שברי קרמל :
להניח נייר אפיה על השיש/משטח העבודה, לשמן אותו מעט מעט.
במחבת טובה, לחמם את מחצית כוס הסוכר על חום בינוני, עד שנמס ומתקבל קרמל נוזלי, להוסיף מיץ לימון ובזהירות, עלול לקפוץ…לערבב היטב ולצקת בצורות או כשלולית אחת גדולה ועם ההתקררות לשבור לצורות שרוצים.אם תרצו להוסיף שברי אגוזים, מיד עם המזיגה של הקרמל על נייר האפייה או לחילופין להוסיף למחבת ואז לצקת את הסירופ קרמל על נייר האפיה.

אם טרם 1 – הצטרפתם אלי, לדף של 'דובדבנים של טעם', מזמינה אותכם בזאת, קורים גם קורים שם עניניים…

אם טרם 2 – החלטתם באיזו מתנה להתפנק לקראת השנה החדשה, מוזמנים להצטרף לקבוצת הרכישה של הבלנדרים המקצועיים או  להתחדש ב milk maker כייפי, לשידרוג המטבח…

אשמח לענות על שאלות, לייעץ, תוכלו לשלוח לי הודעה בפרטי.