לביבת תפוחי אדמה ענקית, בסגנון רושטי השוויצרי, הכי הכי פשוטה ומפנקת
לא מעט כתבתי ושיתפתי על העולמות,
על החיים פה, על התרבות, על האוכל ובכלל…
רושטי או רשטי הוא מאכל העשוי תפוחי אדמה בצורת לביבה שטוחה ועגולה. מאכל זה נחשב למאכל הלאומי של האזורים דוברי הגרמנית בשווייץ, ונפוץ בכל גרמניה. הרושטי עשוי מתפוחי אדמה מגוררים, ללא כל תוספת, מזהיב לו במחבת עם חמאה או שמן.

הרושטי, החביבה הזו, עונה לנו, בצורה מושלמת, למשבצת לביבת חנוכה, נגזים ונגדיל אותה, ונקבל לביבת ענק משפחתית,
לאוהבי הלביבות, לאוהבי העבודה הקלה, וטוב יהיה לציין, שממש ממש חסכונית בשמן, אז סבבה לא???
החלטתי לנסות אותה, קצת אחרת,
ולא לגרר אותה על פומפייה, כבמסורת, אלא פרסתי את תפוחי האדמה לפרוסות דקות דקות, כמובן שבעזרתו האדיבה של הפודפרוססור/מנדולינה.

אז מה יש לנו פה?
רעיון מדליק לחנוכה, תכינו אותו בענק, בבינוני, בקטנטנים.
נכון זה תפוחי אדמה, לא מהלהיטים, התזונתיים,
אבל הייייי, חנוכה,
ועוד ללא טיגון,
ללא שום תוספת קמחים,
ללא גלוטן,
יאללה אפשר לחגוג…

לביבת תפוחי אדמה ענקית, בסגנון רושטי השוויצרי, הכי הכי פשוטה ומפנקת
מתאים למחבת/סיר בקוטר 23

המתכון:
המצרכים:
3 תפוחי אדמה, קלופים, פרוסים לפרוסות דק דק
מעט פלפל לבן טחון/או שחור
1/2 כפית מלח עשבים
1 כפית שמן זית או חמאה טבעונית

אופן ההכנה:
לפרוס במנדולינה/פודפרוססור, לעיגולים דקים דקים את תפוחי האדמה.לנקז את הנוזלים.לתבל במלח ופלפל.
לחמם במחבת נון סטיק/סיר, את השמן זית או החמאה הטבעונית.
להעביר בזהירות את תפוחי האדמה.להדק עד הדפנות, בגובה שווה, את הרושטי.
לטגן היטב, עד הזהבה, תוך כדי, להדק שוב, להפוך ולהזהיב טוב טוב גם את הצד השני.
להגיש עם יוגורט טבעוני, עם קרם פרש טבעוני, אפילו עם רוטב איולי טבעוני משגע!!!

עקבתם אחר הפוסט האחרון?
טבעות בצל – קראנצ'יות, אפויות בגריל עם איולי צ'יפוטלה טבעוני,
עוד רעיון מדליק, להגשה בחנוכה!!!

מזכירה לכם, הפיצו את הטוב והאפשרי,
שלחו תמונה,
מה זה אשמח!!!
חג שמח!!!

לאינסטגרם שלי, מוזמנים באהבה וחיבוק: עדי שפירא באינסטה