אני לא יודעת מה איתכם,
אני שמחה כשאני מוצאת את השילובים הנכונים, את חומרי הגלם המתאימים, גם אם קצת שונים ומשונים ומגיעה איתם,
לכדי תוצאה נאה ומבטיחה.
תוצאה נאה ומבטיחה, זה מתכון פשוט שייכנס בשמחה לרשימת הארוחות המשפחתיות, במהלך השבוע.
המאפים הללו נאים ואסטטים, פשוטים להכנה והרכבה, מזינים וכן כן, ט ע י מ י ם .
ה Flammkuchen ,
סוג של מאפה, שהוא בעצם בצק דק ושטוח, לרוב בצורה אליפטית ועליו נמזג לו מין קרם פרש בכמות נכבדה עם מבחר תוספות, רובן ככולן מקושטות מיני נקניקים, לפעמים גבינות וירקות, המאפים נאפים בתנורי ענק לוהטים ומככבים בכל השווקים, בקיץ בחורף וכל מה שבין…
אופציה חביבה לפאסט פוד טרי חמים וריחני.
ה flammkuchen נפוץ בכל גרמניה, בעיקר בדרומה, מגיע מאזור חבל אלזס הצרפתי.
סופי השבוע הארוכים, מיני חגים ומועדים, מזמינים קפיצה לשוק כזה או אחר ודוכני האוכל האופייני לאזור בוואריה, ממלאים את הרחובות/ הפארקים/גני הבירה.
לעבור ליד התנורים המדהימים האלה, בשווקים הכל כך נפוצים בעיר (מינכן), עם ניחוחות בצק בטאבון ולא לטעום מהם, זה כמו חצי מחדל, עבור חובבת מאפים מלוחים שכמוני…עד לפני שבועיים, כשקפצתי והשתתפתי ביריד טבעונות גדול בעיר, פגשתי אותם לראשונה בגירסה טבעונית חביבה, אך מבוססת בצק עשוי קמח לבן.
לגירסה נטולת גלוטן…לזה כנראה אחכה עוד …אם בכלל.
אז הנה, מנה כיפית, ידידותית לרגישים ולמקפידים למינהם.
כמה מילים על אפיה ללא גלוטן, למי שהתנסה ומי שטרם,
אין ספק שזה פרוייקט לא קל, למצוא שילוב של קמחים, כן יש צורך כמעט תמיד בשילוב של כמה סוגים,
כדי לקבל בצק שיהיה אחיד ולא מתפורר, רך ומעט אורירי וכמובן טעים.
ברור שניתן לקנות קמח מוכן בסופר, שהוא ללא גלוטן, שגם הוא מין הסתם משולב מסוגים שונים, אך לרוב מסוגי עמילנים ולא קמחים בעלי ׳גוף׳ ואיכות של הזנה.
את זה אני רוצה לפצח ועם זה לנצח…חחח.
בהזדמנות זו אחלוק איתכם, שבימים אלה אני עומלת, מרכיבה, מפצחת ומפתחת מתכונים ללא גלוטן,
עם דגש בריאות, הזנה וטעם.
אולי תצטרכו להתארגן על קמח או שניים ואם יש בידכם מכשיר לטחינה ביתית, התחילו לטחון…
למתכון :
לבצק:
150 גרם קמח אפונה
200 גרם קמח קינואה/דוחן
50 גרם קמח תפוחי אדמה
15 גרם שמרים יבשים
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1 כפית מלח עשבים
1/2 כפית אבקת Arrowroot (האבקה מופקת מצמח מרנטת הקנה, משתמשים בפקעות קני השורש להפקת האבקה/סוג של קמח עמילני, ניתן למצוא בבתי טבע)
30 גרם שמן
250 מ״ל מים פושרים
להכנת הבצק:להכניס לקערה את כל החומרים היבשים.משקל הקמחים בסהכ הוא 400 גרם, סטיה קלה לכאן או לכאן, יכולה רק להפתיע…לערבב היטב ולהוסיף את המים והשמן.ללוש כמה דקות את הבצק, אל תצפו לאיזו חווית לישה מרגשת, עם הקמחים נטולי הגלוטן, הרבה פחות מהנה לעבוד, אך לא הכל בהנאה אלא בתוצאה…כשהבצק התגבש לגוש אחיד ורך, שמנו אותו במעט שמן זית, עטפו את הקערה במגבת ותנו לו מנוחה והתפחה במקום חמים לשעתיים.להכנת המאפים, חלקו את הבצק ל 4 חלקים.על גבי נייר אפיה, מעט משומן או מקומח, רדדו בעזרת מערוך את הבצק לצורה אליפטית/ מלבנית.
ל ׳קרם פרש׳:
1/2 כוס אגוזי קשיו/מקדמיה, מושרים שעתיים במים רותחים
1 קופסה שמנת סויה/אורז (250 מ״ל)
1 כף מיץ לימון
2 כפות קורנפלור
1 שן שום
1 כפית מלח
להכנת הקרם ׳פרש׳:
להכניס את כל החומרים לבלנדר חזק, ליצירת מרקם חלק.
להעביר לסיר את כל התערובת, לחמם על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת מטרפה ידנית,
עד שמסמיך מעט והמרקם אחיד וללא גושים.להסיר מהאש ולתת להתקרר.
להרכבת המאפים:
למרוח רבע מהקרם, על כל רבע בצק.
לקשט בתוספות שבחרתם, להכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, עד שהמאפים זהובים וריחניים,
בין 10-15 דקות.
תוספות וקישוטים:
לבחירתכם ואנא, אל תעמיסו, שלוש תוספות זה טעים, מעניין ומספיק!!!
בצל סגול פרוס דק
קוביות קטנטנות של פלפלים צבעוניים
אספרגוס ירוק חתוך
עירית קצוצה
נקניקיה טבעונית פרוסה ומטוגנת
טופו מעושן קצוץ לקוביות קטנות ומטוגנות
עגבניות מיובשות פרוסות
בארץ יש קמח שהרכיבה אותו אישה שכתבה בלוג ללא גלוטן לקמח קוראים קמח תמי והוא מיועד לכל מיני מאפים.בהרכבים שונים כמובן. לא ניסיתי אותו אבל הבנתי שהמגוון מאד מוצלח
תודה על המתכון נראה עשר!
הי אחינועם, תודה על העידכון ותודה על הפירגון!!!