פרח לב זהב,
מה יש בה שהיא כזו מרגשת?
תמיד מחברת לגאונות הטבע והיצירה.
כ ר ו ב י ת !!!
עוד פרח פרי יצירתה של אמאדמה.
אני עליה בכל צורה.
היא יכולה להיות כמעט עירומה ועדיין מדהימה, היא יכולה להתעטף ולהיות מסתורית יותר…
תוסיפו אותה לשולחן החג. היא זמינה, היא זולה, קלה להכנה, אפשר אפילו מראש, והיא בעצמה קישוט במרכז השולחן.

אני שבויה.
אוהבת אותה בכל צורה ואופן.
מעבר ליופיה, היא מזינה, היא משביעה,
ניתן לאכול אותה ככה או ככה, טריה, מאודה, אפויה, מוקפצת, מוחמצת ומבושלת…
ב 2 כוסות כרובית, נקבל 77% ממנת ויטמין C יומית, גם ויטמינים ומינרלים חשובים והכרחיים, בעיקר בימים טרופים אלו,
ויטמין K, חלבון, תיאמין, ריבופלבין, ניאצין, מגנזיום, זרחן, סיבים, ויטמין B6, חומצה פולית, חומצה פנטוטנית (B5), אשלגן ומנגן.
אז תעלו את המיקום שלה בתפריט, שלבו, נסו,
כי היא קסם הבריאה.

היא בשיא פריחתה, בשיא העונה, וזה הזמן,
עם האביב, עם חג, למרות השאר…
להעלות אותה, גם ככה, פרח מוזהב,
שלמה, מלאה בנוכחותה,
אפשר אותה רק מוזהבת, אפשר אותה,
עם כתר ירקרק – של מלא ירוקים, טריים, ריחניים, עם טחינת שקדים חמצמצה, עם צנוברים מוזהבים, עם גרידת לימון,
לטוויסט בטעמים…
ואמאל'ה,
כמה יפה,
פריכה,
טעימה,
מרשימה,
קשטו איתה את שולחן החג.

כרובית שלמה אפויה בתנור – עם הררי ירוקים, טחינת שקדים ועוד

המתכון:

המצרכים:
1 פרח כרובית טרי, לבן, יפה
להברשת הכרובית:
1/4 כוס שמן זית
3 כפות סירופ מייפל אורגני
מעט מלח עשבים

לטופינג:
1 כוס טחינה מחמאת שקדים עם מיץ לימון, מלח ושום כתוש, מים – להגיע למרקם של טחינה סמיכה
חופן ענק של ירוקים קצוצים נענע, פטרוזיליה, כוסברה
צנוברים קלויים קצר במחבת – ללא שמן
זסט – קליפת לימון…מוסיפה המון

אופן ההכנה:
להשרות את הכרובית במי מלח, למען שתיהיה נקייה…
לבשל את הכרובית, חצי בישול.
לסנן.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לערבב את המצרכים להברשת הכרובית ולהבריש אותה היטב עם מברשת סיליקון.מכל הצדדים.
להכניס לתנור, עד הזהבה יפה וריכוך.
בזמן שהגברת בפנים, בתנור.
להכין את כל מה שעומד לקשט אותה.
לא לוותר על הטחינת שקדים, לא על הירוקים, לא על הצנוברים…רק אם לא אוהבים ואז ניתן להחליף עם שקדים פרוסים ובטח ובטח לא על קליפת הלימון…

כשהיא יפה, ריחנית רכה ולא מדי,
להוציא אותה.
להעבירה לכלי הגשה.כשהיא עדיין חמה, לשפוך בנדיבות את הטחינה מעל, שתטפטף לה טוב טוב, פנימה החוצה, בצדדים.
להערים כתר ירקרק, צנוברים וקליפת לימון…
ולהגיש
וללקק ת'אצבעות…
מותר…אני מרשה!

עם תמונות של הפרח הזה חוזרים אלי,
בואו לבקר אותי שם,
כי ממש ממש נחמד: עדי שפירא באינסטגרם

את מרק הכרובית המטריף כבר הכנתם?
חייבים!!!