הכי הכי של פעם.אז מה? לא כייף להחזיר עטרה לחדשה?
לפני כמה וכמה שנים…לכיוון 2 וחצי עשורים, לפני שהקדשנו חיינו לדור הבא,
היינו קבוצה של חברים, זוגות, שכמעט בכל סופ"ש, נפגשים לארוחות מושקעות, של מנות, מה מנות, מיני ומיני מנות, מוטרפות.
אחד מהם, בשלן דגול, היה מכין, את הקינוח האלוהי, הפשוט, הטעים, הזה.
ובינינו מי צריך עוגות קצפת ודובדבנים אחרי ארוחות מלאות, דשנות…
קינוח קליל, טעים, מרענן, ריחני ומפנק.
קינוח, כמה עמוק בתאים ובהרגלים.
האמת זהו אינו הרגל להיט, בלשון המעטה.
תכל'ס, כל הסיפור הזה של המתוק, לדעתי טמון עמוק בהרגלים.
בגדול כשהתזונה – תפריט שלנו, מאוזנים, הדחפים והחשקים הם באופן יחסי מינורים.
הכמיהה למתוק, בעיקר מגיעה, כשמשהו שם ריק, או חסר, המשהו הזה, זהו התפריט.
לכן תמיד ושוב ושוב, מדגישה את החשיבות העצומה בהקניית ההרגלים, בהרכבת הארוחה, התפריט בכלל.
דגנים מלאים, קטניות, המון ירקות, ירוקים, פירות ושאר אגוזים וגרעינים.
סמנו לכם את העוגה, לא זו המתוקה, זו המחלקת את הפלחים לפי קבוצות המזון, שתלווה אתכם, בתכנון, בעריכה ובהגשה של הארוחה.
תמיד יהיה עדיף וטוב לא לאכול קינוח לאחר ארוחה דשנה ועמוסה.
או לפחות למשוך כמה שיותר זמן…
או אולי לבחור בקינוח קליל יותר.
אגסים ביין, מתובלים ומבושמים
6 מנות
המתכון:
המצרכים:
6 אגסים גדולים
3 כוסות יין אדום חצי יבש/יבש
1 כוס מיץ תפוחים טבעי/מים
2 מקלות קינמון
4 כוכבי אניס
1/2 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר/סירופ מייפל
1 תפוז פרוס עם קליפה, לעיגולים
לכבות את האש ולתת להם להתקרר.
למי שלא אוהב את מרירות קליפת התפוז, ניתן להוציא את פרוסות התפוז, אך חלילה לא לזרוק, לשמור להגשה.
להכניס למקרר, עד לרגע האמת…
ואם בכל זאת חשקה נפשכם גם בעוגת מוס משגעת,
מאד מאד ידידותית,
עוגת-מוס-טירמיסו,
כלכך ידידותית,
שגם אותה ניתן או בעצם חובה להכין מראש…
והיא בכלל לא אפויה,מאד מפתיעה: עוגת רואו – טירמיסו, טבעונית, מטריפה ומפתיעה
או בעוגיות תה מפנקות: עוגיות בוטנים מפנקות לפסח
הי עדי, מה כמות הסירופ להכנה בסיר? לאיזה גובה מגיע? אמור לכסות את האגוזים עד למעלה?
תודה
הי הי, פחות או יותר, אפשר גם לסובב אותם מדי פעם ולהסניף הריח….חג שמח
במתכון לא כתוב כמה כוסות יין.
3 כוסות
כמה יין צריך לשים?
3 כוסות