אוזן המן משפחתית ענקית טבעונית – מקמח כוסמין ובמילוי מטריף של ירקות, אפונה, צנוברים ועשבי תבלין
6 מנות יפות!!!
המתכון:
המצרכים לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין (ניתן לשלב מלא ולבן או לבן ומלא)
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שקדיה
3/4 כוס מים חמים חמים
1 כפית מלח
למילוי:
1 חציל קטן קצוץ קטן
1 פלפל אדום מתוק קצוץ קטן
1 בטטה קטנה קצוצה קטן
1 בצל סגול קצוץ קטן
200 גרם טופו חתוך לקוביות קטנטנות
1 כוס אפונת גינה מופשרת
חופן צנוברים
1 כוס עשבי תבלין טריים, פטרוזיליה, עוסברה, בזיליקום, טימין…מה שאוהבים, קצוצים גס דווקא
1 כפית תבלין פרובנס
1 כפית מלח עשבים או המלאיה
1/4 כפית פתיתי צ'ילי
אופציה לשלב גבינה טבעונית
שומשום, מלח גס, קצח…לקישוט וטעם לבצק
אופן ההכנה:
לחמם תנור על גריל, לצלות את כל הירקות והטופו, על נייר אפיה, ללא עשבי התבלין, עם מעט שמן זית ומלח עד הזהבה.
לקרר.לשלב את שאר מצרכי המילוי, כולל התיבול והצנוברים.לטעום! לתקן תיבול.חשוב מאד שלב קירור המילוי, אחרת הבצק ממש מתפרק!
בינתיים להכין את הבצק:להכניס לקערה את הקמח, המלח.
בקערית, לערבב יחד, מים, שמן זית וכפית שקדיה.
לשפוך את תכולת הקערית עם הנוזלים לקערת הקמח.
תחילה לערבב עם כף, זה חם!!!
ולהמשיך ללוש, עד שהבצק אחיד, נעים ורך, לא יותר מדי.
לחמם שוב את התנור, ל 180 מעלות.
על נייר אפיה, לפזר שומשום, קצח, מלח גס (מעט), תבלינים, מה שאוהבים.
להניח במרכז את הנייר את הבצק ולרדד בזהירות את הבצק עם מערוך, לצורת עיגול גדול ולא דק! בערך חצי ס"מ עובי.כדי שיהיה קל לקפל אותו ושלא יקרע.
ניתן להניח על עיגול הבצק נייר אפיה נוסף ולרדד מעליו.להניח במרכז עיגול הבצק את המילוי, תציצו בתמונות.
ובזהירות רבה לקפל לצורת אוזן המן.מצמידים היטב את הקצוות ומקפלים יפה את 'התפרים'.להעביר עם נייר האפיה לתבנית התנור.ניתן גם לרדד כבר בתוך התבנית.
מברישים את הבצק בתערובת שמן זית וקצת מים ומכניסים לאפיה כ 30-35 דקות.עד שהמאפה כולו זהוב ואפוי היטב.
תהנו!
מוזמנים להצטרף אלי לדף הפייסבוק ולאינסטוש…מזל טוב לי!
מה חם בשלב הכנת הבצק?
הבצק, כשמוסיפים את הנוזלים החמים.
שלום לך.
נראה מהמם.
מהו התחליף לשקדיה?
הי מיכל, תודה רבה.טחינה….תחליף את השקדיה
מה זה תבלין פרובנס?
יש תחליף?
תערובת תבלינים מוכנה.ניתן להחליף בכל תערובת/תבלינים שאוהבים.
הכנתי, יצא מושלם:)
איזה כייף!!!! תודה על העידכון
הי, עדי, אפשר להכין רק עם כוסמין מלא?
הי דינה, בהחלט
הי עדי
מה מחליף את הטופו?
הי נדין, ירקות אחרים, אפונה, חומוס…מה שאוהבים.בהצלחה!
נשמע מעולה.
אין סיבה שהבצק במתכון לא יעבוד גם עם כל מלית אחרת ובמנות קטנות, נכון?
תודה.נכון מאד!
מה אפשר במקום החציל?ותודה על המתכון
הי, מה שרוצים, ממה שיש כבר במתכון או משהו אחר שאוהבים.בשמחה!
מתכון מעולה
מכינה שוב ושוב ותמיד קוצר מחמאות
איזה כייף!!!! גם אני אוהבת אותו!!! תהנו