אוזן המן משפחתית ענקית טבעונית – מקמח כוסמין ובמילוי מטריף של ירקות, אפונה, צנוברים ועשבי תבלין

אוזן המן משפחתית ענקית טבעונית – מקמח כוסמין ובמילוי מטריף של ירקות, אפונה, צנוברים ועשבי תבלין
ע נ ק י ת,
מ ש פ ח ת י ת,
אפילו שכונתית.
מהכרות איתי, אתם יודעים כבר במה אני אוהבת להשקיע,
חשוב לי שיהיה טעים, מאד, שיהיה בריא ומזין, שיהיה קל ופשוט להכנה, עם מצרכים זמינים,
ולא פחות שכל הקומבינציה ביחד תניב מנות אסתטיות, נאות, מגרות…

בסימן פינוקים, נאים וטעימים,
הכנתי גם את ההההה אוזן המן משפחתית ענקית טבעונית – מקמח כוסמין ובמילוי מטריף של ירקות, אפונה, צנוברים ועשבי תבלין.
הרעיון הרחב והעיקרי של הבלוג שלי, הוא לנסות ולעבוד עם הגם וגם.
חשוב לי הכל והכל,
אך במציאות היומיומית, האינטנסיבית, בית, עבודה, ילדים, ריצות, חוגים, קניות, אורחים…הופס חגים ואירוחים,
לא נותר לי אלא, למצוא פתרונות ורעיונות, שישארו בעלי מוטיבים מוכרים…אוזן המן, הפעם תיהיה הכי קרוב, היא אוזן המן או הוזן אמן.

תפסתי מרובה גם תפסתי.גם חגיגי, גם ארוחה בפני עצמה או לפחות מנת הגשה אחת מרשימה ותואמת חג,
וגם בזמן קיפול עשרות קטנות, קיפלתי אחת גדולה ומרשימה,
קצצתי סלט צבעוני, הגשתי עם רוטב יוגורט מתובל (לפוסט היוגורט),
וזו היתה ארוחת הערב שלנו.

אצליינו היום, חוזרים לשיגרה,
הפורים הגרמני, 'פאשינג', הסתיים ואיתו חופשה קצרה ומרעננת של עשרה ימים של יחד.
הקרנבלים כסידרם, בערים הגדולות, תחפושות ומסכות, העיר היתה מלאה, מבוגרים, יותר מהילדים, מחופשים,
ומה זה משנה שקר כל כך, שלג בא וקצת נשאר,
קצת בירה ויאללה נשירה.

כשהחיים מזמנים לנו מפגשים, הכרות, חויה, השתתפות, עם ובתרבות אחרת, אותי זה תמיד מסקרן, מעניין איך ומה קורה גם אצל השכנים.
החברים של הילדים, בעיקר ולשם דיוק, החברות של ג'ויה, הילדה שלנו,
מבקשות להשתתף בארוחות, בחגיגות, בקישוט הסוכה, להרוויח עוד סופגניות, בשבילינו זה בחנוכה ואצלם זה ממש עכשיו, הסופגניות הן המאכל של הפאשינג.גם בערב פסח האחרון, הצטרפה אליינו אחת החברות שלה, שרה איתנו את אחד אני יודע, כשבן זוגי מסביר לה את הסיפור שמאחורי…בגירסתו המקסימה, בהטעמות והתאמות מצחיקות ומפתיעות.
אז גם שבוע הבא בטוחה שייצטרפו אליינו לאוזני המן ואולי גם קצת לשמוע סיפורים משעשעים…

נחזור לאוזן שלנו, שהפעם בחרתי אותה מלוחה, גם הפעם, כי כמה אפשר מתוק ומתוקים,
וכי האמת היא שאני אוהבת אוכל, להשקיע במנות אוכל, והכי אוהבת מלוח.
אבל אם תרצו אשתף גם במתכון המתוק שלי לפורים, המתוקים שלי.
בשנה שעברה שיתפתי גם במתכון מלוח, במילוי מדליק של תרד וקרם שמנת, אם בא לכם להתגוון ולהציץ.

אז זו עשויה בצק שונה, מילוי עשיר ומגוון, צבעוני וחייכני…הבצק עשוי מקמח כוסמין מלא ולבן, את המלא ניפיתי קצת,
במילוי, פלפל אדום, חציל, בטטה, טופו, אפונה, בצל, שום, צנוברים, עשבי תבלין טריים ושאר תבלינים.
הבצק רך ומהמם, ביחד עם כל המילוי המשגע, יוצא כל כך טעים, מזין, עשיר ומגוון.
יש בו חלבון איכותי, פחמימה חביבה, ירקות וירקוים
והשגנו כל מה שרק רצינו…כמעט

אוזן המן משפחתית ענקית טבעונית – מקמח כוסמין ובמילוי מטריף של ירקות, אפונה, צנוברים ועשבי תבלין
6 מנות יפות!!!

המתכון:
המצרכים לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין (ניתן לשלב מלא ולבן או לבן ומלא)
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שקדיה
3/4 כוס מים חמים חמים
1 כפית מלח
למילוי:
1 חציל קטן קצוץ קטן
1 פלפל אדום מתוק קצוץ קטן
1 בטטה קטנה קצוצה קטן
1 בצל סגול קצוץ קטן
200 גרם טופו חתוך לקוביות קטנטנות
1 כוס אפונת גינה מופשרת
חופן צנוברים
1 כוס עשבי תבלין טריים, פטרוזיליה, עוסברה, בזיליקום, טימין…מה שאוהבים, קצוצים גס דווקא
1 כפית תבלין פרובנס
1 כפית מלח עשבים או המלאיה
1/4 כפית פתיתי צ'ילי
אופציה לשלב גבינה טבעונית
שומשום, מלח גס, קצח…לקישוט וטעם לבצק

אופן ההכנה:
לחמם תנור על גריל, לצלות את כל הירקות והטופו, על נייר אפיה, ללא עשבי התבלין, עם מעט שמן זית ומלח עד הזהבה.
לקרר.לשלב את שאר מצרכי המילוי, כולל התיבול והצנוברים.לטעום! לתקן תיבול.חשוב מאד שלב קירור המילוי, אחרת הבצק ממש מתפרק!
בינתיים להכין את הבצק:להכניס לקערה את הקמח, המלח.
בקערית, לערבב יחד, מים, שמן זית וכפית שקדיה.
לשפוך את תכולת הקערית עם הנוזלים לקערת הקמח.
תחילה לערבב עם כף, זה חם!!!
ולהמשיך ללוש, עד שהבצק אחיד, נעים ורך, לא יותר מדי.
לחמם שוב את התנור, ל 180 מעלות.
על נייר אפיה, לפזר שומשום, קצח, מלח גס (מעט), תבלינים, מה שאוהבים.
להניח במרכז את הנייר את הבצק ולרדד בזהירות את הבצק עם מערוך, לצורת עיגול גדול ולא דק! בערך חצי ס"מ עובי.כדי שיהיה קל לקפל אותו ושלא יקרע.
ניתן להניח על עיגול הבצק נייר אפיה נוסף ולרדד מעליו.להניח במרכז עיגול הבצק את המילוי, תציצו בתמונות.
ובזהירות רבה לקפל לצורת אוזן המן.מצמידים היטב את הקצוות ומקפלים יפה את 'התפרים'.להעביר עם נייר האפיה לתבנית התנור.ניתן גם לרדד כבר בתוך התבנית.
מברישים את הבצק בתערובת שמן זית וקצת מים ומכניסים לאפיה כ 30-35 דקות.עד שהמאפה כולו זהוב ואפוי היטב.
תהנו!

מוזמנים להצטרף אלי לדף הפייסבוק ולאינסטוש…מזל טוב לי!