אוזן המן פיצה – טבעונית, משפחתית וחגיגית
נכון, כבכל שונה, דומה אבל שונה.
כחובבת, אוהבת, את הצד המלוח של המטבע,
נמשכת,
הרבה,
ובקלות,
להכין מאפים, תבשילים,
ובטח ובטח כשזב מגיע לחגיגות, לאירוח, לפינוקים.
לא שאני לא דואגת גם לצד המתוק מתוק…
לא יודעת מה דעתכם, בעצם קצת,
אני סוגדת לקיצורי דרך איכותיים,
לצימצום זמן מיותר במטבח,
ליעול, שיפור, הכנה,
שתביא לתוצאות מופלאות אבל לא מכסחות.
כן, אני אוהבת לארח, מארחת הרבה,
תמיד מחשבת מסלול, מה כמה מתי והאם כדאי…
אז אפשר להכין 25, אבל אפשר להכין אחת,
ענקית, משפחתית,
יפיהפיה, טעימה, מזינה, שתעמוד יפה וזקוף,
בסטנדרטים המתבקשים.
יש סימבול, יש אוזן, והעיקר יש את מי שכל כך יהנה, יהנו, שחבל שלא.
אוזן המן פיצה – טבעונית, משפחתית וחגיגית
המתכון:
לבצק שמרים:
המצרכים:
500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי! ניתן לשלב חצי מלא חצי לבן
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
9 גרם שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
1 כף סילאן טבעי
2-3 כוסות מים, בהתאם לדרישת הבצק
אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
למילוי:
המצרכים:
חופן עגבניות שרי תמר
1 בצל סגול בינוני
1 בצל ירוק
1 פלפל אדום מתוק ארוך
2 כוסות פטריות שמפיניון
חופן זיתים מגולענים, שחורים או ירוקים
4 כפות ממרח פסטו ביתי
1 כף שמן זית
מלח עשבים לפי הטעם
קורט פתיתי צ'ילי
חופן עלי רוקט/תרד טריים, אופציונלי
אופן ההכנה:
לחתוך את כל הירקות, את העגבניות שרי לעיגולים דקים, את הבצל סגול לירחים דקים, כנ"ל את הפטריות, הזיתים, הפלפל.
לקרוע את העלים ביד.
לערבב הכל הכל בקערה גדולה, כולל התיבול.
רוטב עגבניות נפלא: אופציונלי, הכנתי אחת עם אחת בלי…הילדים אהבו את שתיהן…באותה מידה
1 ליטר רוטב עגבניות ביתי :
המצרכים:
12 עגבניות בשלות קצוצות
1 בצל סגול קצוץ דק
שיני שום כתושות
1 כף מלח עשבים
1 כף סילאן טבעי
חופן עלי בזיליקום
מעט צ'ילי, אופציונלי
אופן ההכנה:
לחמם מעט שמן זית, להוסיף את הבצל, השום, לטגן דקה, להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.לערבב.להוסיף בערך 900 מ"ל מים.לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.להוריד מהאש ולהוסיף קרעי עלי בזיליקום.לתת להתקרר מעט ולטחון עם בלנדר סטיק או בלנדר.
למוצרלוש:
המצרכים:
1/2 כוס קשיו, מושרה לפחות שעתיים במים חמים
1 כוס מים
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית שמרי בירה, לטעם
מעט מלח
2.5 כפות טפיוקה
אופן ההכנה:
חשוב להשרות את הקשיו במים חמים כשעתיים, במידה ואין בלנדק חזק.להעביר למיכל הבלנדר, את כל מצרכי הגבינה.לטחון למרקם חלק ואחיד.להעביר לסיר קטן, נון סטיק או בעל תחתית עבה, את בלילת הגבינה, לבשל תוך כדי עירבוב עם מקציף ידני, על אש קטנה, עד שהגבינה מסמיכה, התהליך קורה תוך דקות. להוריד מהאש.
הרכבת האוזן:
לחמם תנור ל 210 מעלות.
לרדד את הבצק מעל נייר אפייה.עם מעט קמח.לא דק מדי, כדי שלא יקרע.
למרוח כמה כפות מרוטב העגבניות, אם בחרתם שיקח חלק.
את השאר למקרר/למקפיא.
מעל לפזר את כל המילוי.במרכז העיגול ולצדדים.
לפזר גבינת מוצרלוש מעל.בנדיבות.יאמי.
לקפל לאוזן.בעדינות ממש.
לצבוט קצוות היטב.לארגן אותה יפה.שתקבל צורה יפה.בעובי אחיד פחות או יותר.
להבריש את הבצק מבחוץ בתערובת של: 1 כפית שמן זית, 1/2 כפית קורנפלור/טפיוקה, חלב צמחי/מים – בערך 2 כפות.
לפזר שומשום, קצח.
להכניס לאפיה, בערך 25-30 דקות.זמן האפייה, יהיה תלוי בגודל, בעובי.הבצק חשוב שיהיה זהוב.וכמובן מוכן מבפנים.
הנאה גדולה,
חגיגה חביבה.
עוד ורסיה למשפחתית מבצק ללא שמרים, במילוי שונה?
אוזן המן משפחתית ענקית טבעונית – מקמח כוסמין ובמילוי מטריף של ירקות, אפונה, צנוברים ועשבי תבלין
ומה עם מתוקות?
אוזני המן ללא גלוטן, טבעוניים, מזינים וטעימים מדי…
או
אוזני המן טבעוניות – מקמח כוסמין מלא, במילוי קרם שוקולד ביתי
תחזרו לספר,
עם תמונה, חרוז או סתם עידכון
עדי