אוזני המן – בורקסים – ללא גלוטן, טבעוני וסופר בריא, בגרסה מלוחה במילוי גבינות פיקנטי
את המתכון הזה – ממליצה לכם באהבה חום ודאגה – לשמור.
היום הם אוזני המן – מחרתיים בורקסים.
כן כן – אוזני המן נטולי גלוטן – טבעוניים – ואימושששש כמה טעימים, חטיף אולטי מולטי לעניין – תכלס גם כארוחת ערב, בוקר, לקופסת גן – בית ספר – עבודה.
משולשים, עגולים, מלבנים – רק תכינו אותם.
הבצק טעים טעים, המילוי – כמובן, ותמיד תמיד תזכרו כשיש מתכון בסיס מנצח – שחקו עם כל מילוי שאתם אוהבים – רק כלל חשוב שתופס תמיד – המילוי שיהיה בסמיכות יבשה כדי שלא יפגעו או יקרעו את הבצק בזמן הכנת האוזניים/בורקסים עצמם.
אז הנה יש לנו מתכון עבור הילדים, השכנים, לעצמינו שהוא סופר בריא ומזין.
הם ממש ביסים מלאי טוב – יש בהם דגן איכותי ואפילו חלבון צמחי משמח.
ירקות ליד וישששש!!!
איזה אושר שניתן ואפשר להמיר ולהחליף[ לשנות ולהשקיע טיפה מחשבה וטיפה ניסיון – וליצור כל מתכון, מנה, מאכל שאוהבים – שיהיה הכי הכי טוב שניתן.
ואתם כבר יודעים, לא? כן !!! לא משתמשת בקמחים תעשייתים – בטח לא אלו הנטולי גלוטן – מבחינתי ברובם הם אינם ראויים…
תטחנו דגנים, קטניות, אגוזים – לקמחים – ויהיו לכם קמחים זמינים איכותיים טריים.
הכי הכי ממליצה על בלנדר יעודי – חזק – שיודע לעשות את העבודה.
קבלו את המלצתי העמוקה – שדרגו את הבלנדר שלכם אחת ולתמיד עם אחד כזה שישאר לעד – שיודע לעשות כמעט הכל… קמחים, חמאות אגוזים, גלידות, גבינות וממרחים, מרקים, בצקים… קבלו ממני הנחה של 10% על כל דגם שתבחרו עם הקופון AS10
בלינק הבא: בלנדר חזק ואיכותי
שימו לב שיש מגוון בלנדרים ודגמים, כל אחד וייחודו, כמובן שגם מבחר מחירים – לא חייבים לקנות את הדגם החדש ביותר.
אוזני המן – בורקסים – ללא גלוטן, טבעוני וסופר בריא, בגרסה מלוחה במילוי גבינות פיקנטי
18-20 אוזני המן חמודות
המתכון:
מה צריך?
לבצק:
1 + 1/2 כוסות אחת וחצי כוסות קמח קוואקר*
1 כוס קמח שקדים**
1/2 כוס גבינת סויה או יוגורט סויה***
1 כפית אבקת אפיה
1 כף טחינה
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
למילוי :
1 כוס מיקס גבינות קשות ועד כמה שיהיו יבשות טבעוניות ביתיות או קנויות משובחות – חשוב לנקז נוזלים!!!
1 כוס עשבי תיבול קצוצים
מלח עשבים
איך מכינים?
נתחיל עם הכנת הבצק.
בקערה מערבב את כל המצרכים.
הבצק רך, מעט מעט לח אך לא דביק.
אם בחרתם להשתמש ביוגורט – מכיוון שהוא נוזלי יותר, שימו מעט יותר מקמח שיבולת השועל.
כסו ותנו לו לנוח מעט – כמה דקות בהחלט מספיקות, הוא יהיה פחות דביק ויותר מוצק – ממש כמו בצק ׳רגיל׳
נמשיך עם הכנת מילוי הגבינות – אפשר להשתמש בגבינות אגוזים או בגבינות סויה – מצרפת כמה רעיונות למתכונים מעולים.
אם בחרתם בגבינות קנויות – טוב שיהיה מיקס שלהם.
העיקר שתערובת המילוי תהיה יציבה ולא רטובה. תבלו בעשבי התיבול ומלח עשבים. תערבבו היטב.
תסתכלו בתמונות.
נחמם תנור ל 180 מעלות.
נחלק את הבצק לשניים – קל ונוח יותר ככה.
נרדד את מחצית הבצק בין שני ניירות אפייה!!! חובה – אחרת יידבק,
לעובי של 1/4 ס"מ.
עם קורצן עיגולים, תכינו עיגולים עיגולים, ככה גם עם המחצית השנייה של הבצק.
נשים מילוי – בערך בכמות של כפית.
נקפל בעדינות כל עיגול לאוזן המן.
נהדק היטב היטב כדי שלא יפתחו באפייה.
הבצק עדין, חשוב לעבוד איתו בעדינות – ויתרונו שהוא נוח לעבודה ונדבק בחזרה בקלות.
ניתן לעשות זאת עם אצבעות מעט לחות – להרטיב אותן מעט.
נרפד תבנית בנייר אפייה – כמובן שאחד מאלה שהשתמשנו במלאכת הרידוד.
נכניס לאפייה – 15-20 דקות, תלוי גודל עובי – עד הזהבה.
להוציא
להתפלל
שאולי
ישאר…
המלצות לגבינות למילוי:
גבינה (סויה) ביתית – לתת לה לנוח בבד חיתול לניקוז נוזלים
ממליצה בחום להכנס לסרטון ההכנה: כנסו לצפות בהכנה
ועוד שאלה..
איפה ניתן להשיג מלח עשבים? אם לא מסתדר-ניתן לשים מלח רגיל..? חוץ מבריאות ..מה ההבדל בטעם? איך זה משפיע מבחינת כמות?
שוב תודה!
בכל בית טבע וגם ברשתות הגדולות, בוודאי שניתן עם כל מלח. לא משפיע על כלום מבחינת המתכון – רק נותן טעם ותיבול מעניין וגם מפחית את כמות המלח עצמה במתכון – בצריכה.
הי עדי, במה ניתן להחליף.את קמח השקדים? תודה, חג שמח
הי טל – בקמח שיבולת שועל, גם לך!