אוזני המן – בורקסים – ללא גלוטן, טבעוני וסופר בריא, בגרסה מלוחה במילוי גבינות פיקנטי
את המתכון הזה – ממליצה לכם באהבה חום ודאגה – לשמור.
היום הם אוזני המן – מחרתיים בורקסים.
כן כן – אוזני המן נטולי גלוטן – טבעוניים – ואימושששש כמה טעימים, חטיף אולטי מולטי לעניין – תכלס גם כארוחת ערב, בוקר, לקופסת גן – בית ספר – עבודה.
משולשים, עגולים, מלבנים – רק תכינו אותם.
הבצק טעים טעים, המילוי – כמובן, ותמיד תמיד תזכרו כשיש מתכון בסיס מנצח – שחקו עם כל מילוי שאתם אוהבים – רק כלל חשוב שתופס תמיד – המילוי שיהיה בסמיכות יבשה כדי שלא יפגעו או יקרעו את הבצק בזמן הכנת האוזניים/בורקסים עצמם.
אז הנה יש לנו מתכון עבור הילדים, השכנים, לעצמינו שהוא סופר בריא ומזין.
הם ממש ביסים מלאי טוב – יש בהם דגן איכותי ואפילו חלבון צמחי משמח.
ירקות ליד וישששש!!!
איזה אושר שניתן ואפשר להמיר ולהחליף[ לשנות ולהשקיע טיפה מחשבה וטיפה ניסיון – וליצור כל מתכון, מנה, מאכל שאוהבים – שיהיה הכי הכי טוב שניתן.
ואתם כבר יודעים, לא? כן !!! לא משתמשת בקמחים תעשייתים – בטח לא אלו הנטולי גלוטן – מבחינתי ברובם הם אינם ראויים…
תטחנו דגנים, קטניות, אגוזים – לקמחים – ויהיו לכם קמחים זמינים איכותיים טריים.
הכי הכי ממליצה על בלנדר יעודי – חזק – שיודע לעשות את העבודה.
קבלו את המלצתי העמוקה – שדרגו את הבלנדר שלכם אחת ולתמיד עם אחד כזה שישאר לעד – שיודע לעשות כמעט הכל… קמחים, חמאות אגוזים, גלידות, גבינות וממרחים, מרקים, בצקים… קבלו ממני הנחה של 10% על כל דגם שתבחרו עם הקופון AS10
בלינק הבא: בלנדר חזק ואיכותי
שימו לב שיש מגוון בלנדרים ודגמים, כל אחד וייחודו, כמובן שגם מבחר מחירים – לא חייבים לקנות את הדגם החדש ביותר.

אוזני המן – בורקסים – ללא גלוטן, טבעוני וסופר בריא, בגרסה מלוחה במילוי גבינות פיקנטי
18-20 אוזני המן חמודות

המתכון:
מה צריך?

לבצק:
1 + 1/2 כוסות אחת וחצי כוסות קמח קוואקר*
1 כוס קמח שקדים**
1/2 כוס גבינת סויה או יוגורט סויה***
1 כפית אבקת אפיה
1 כף טחינה
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח

למילוי :
1 כוס מיקס גבינות קשות ועד כמה שיהיו יבשות טבעוניות ביתיות או קנויות משובחות – חשוב לנקז נוזלים!!!
1 כוס עשבי תיבול קצוצים
מלח עשבים

איך מכינים?
נתחיל עם הכנת הבצק.
בקערה מערבב את כל המצרכים.
הבצק רך, מעט מעט לח אך לא דביק.
אם בחרתם להשתמש ביוגורט – מכיוון שהוא נוזלי יותר, שימו מעט יותר מקמח שיבולת השועל.
כסו ותנו לו לנוח מעט – כמה דקות בהחלט מספיקות, הוא יהיה פחות דביק ויותר מוצק – ממש כמו בצק ׳רגיל׳
נמשיך עם הכנת מילוי הגבינות – אפשר להשתמש בגבינות אגוזים או בגבינות סויה – מצרפת כמה רעיונות למתכונים מעולים.
אם בחרתם בגבינות קנויות – טוב שיהיה מיקס שלהם.
העיקר שתערובת המילוי תהיה יציבה ולא רטובה. תבלו בעשבי התיבול ומלח עשבים. תערבבו היטב.
תסתכלו בתמונות.
נחמם תנור ל 180 מעלות.
נחלק את הבצק לשניים – קל ונוח יותר ככה.
נרדד את מחצית הבצק בין שני ניירות אפייה!!! חובה – אחרת יידבק,
לעובי של 1/4 ס"מ.
עם קורצן עיגולים, תכינו עיגולים עיגולים, ככה גם עם המחצית השנייה של הבצק.
נשים מילוי – בערך בכמות של כפית.
נקפל בעדינות כל עיגול לאוזן המן.
נהדק היטב היטב כדי שלא יפתחו באפייה.
הבצק עדין, חשוב לעבוד איתו בעדינות – ויתרונו שהוא נוח לעבודה ונדבק בחזרה בקלות.
ניתן לעשות זאת עם אצבעות מעט לחות – להרטיב אותן מעט.
נרפד תבנית בנייר אפייה – כמובן שאחד מאלה שהשתמשנו במלאכת הרידוד.
נכניס לאפייה – 15-20 דקות, תלוי גודל עובי – עד הזהבה.

להוציא

להתפלל

שאולי

ישאר…

המלצות לגבינות למילוי:
גבינה (סויה) ביתית – לתת לה לנוח בבד חיתול לניקוז נוזלים

גבינת אגוזים ועשבי תיבול

ממליצה בחום להכנס לסרטון ההכנה: כנסו לצפות בהכנה