אם תדלגו הלאה, 
תפסידו ובגדול🦄

האוזניים הללו, זו יצירה, לא אני לא צוחקת, להוציא שכאלה אוזניים,
שהם גם וגם וגם וגם,
זה לקח ניסיונות, 
אכזבות,
זריקות,
ואז 
הגיעו תור החיוכים.
בשמחה, שיש ויש וישששששש!!!!
ה צ ל ח ה , יש אוזניים לפורים, גם למי שצריך שהם יהיו, ללא גלוטן, טבעוניים, בריאים ומזינים
ו ל א  פ ח ו ת  ח ש ו ב  ט ע י מ י ם 🦋🎷🥂 שלחתם עשרות הודעות,
פלייזזזזזזז, תשתפי אותנו במתכון כזה, של לא ובלי ונטול… הנה והוא טעים
והם הורסים…הכנתי, טעמתי, ברחתי…

האמת שאלו, נפלאות לכולם, הם מיוחדות, עדינות, רכות, מבחוץ קראנצ'יות, ממש תענוג.
טבעוני, זה פשוט יחסית,
כשיש כבר את הבסיס, הניסיון, את 'סל מוצרי אפייה טבעונים', של חומרי הגלם עצמם,
של טכניקות, חלופות ושילובים, זה כבר נשמע ומרגיש פחות מאיים.
אך, ויש פה, אך גדול,
להצליח להכין בצקים, שהם גם וגם, גם טבעוניים וגם נטולי גלוטן, זה לא עניין של מה בכך.
וברור, שיהיו טעימים, לא פחות מאלו אחיהם.

אולי, סוף סוף, אוכל להגיד קבל עם ועולם, שאני אוהבת אוזני המן.
אם לא בילדות אז בבגרות.

ברור שזה מתכון, שדורש קצת יותר.בעיקר להשאר רגועים, כי בצק נטול, הוא שונה מאח שלו.
שונה במרקם, בתחושה, בהדבקות.
לכן,שיטת העבודה תהייה הפעם מעט שונה.מעט יותר מורכב, אולי בעצם לא,
 זה כמעט כמו להכין עוגיה עוגיה.
אין פה מערוך, אך יש פה עוגיות משגעות.

את הבצק הכנתי מקמח שיבולת שועל (קוואקר) ללא גלוטן.חובה למי שאלרגי ורגיש.
למי שאין בעיה, כל קוואקר יתאים.
הוספתי קמח שקדים, אגב את שניהם, טחנתי לבד, טרי טרי, לפני ההכנה.חשוב שיהיו טחונים ממש לקמח.דק דק.
זהו הבסיס, אליו נוספו, המתקה של סוכר קוקוס, תוכלו להשתמש גם בסוכר אחר.
עוד קצת אלמנטים של הדבקה, טעמים, לחות ואהבה.
ויאללה
לעבודה!

אוזני המן ללא גלוטן, טבעוניים, מזינים וטעימים מדי…

המתכון:
המצרכים:
1 כוס קמח שיבולת שועל (קוואקר) ללא גלוטן
1 וחצי כוסות קמח שקדים
3 כפות טפיוקה/ קורנפלור /קמח אורז לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2-3/4 כוס סוכר קוקוס/אחר
2 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק
8 כפות מי חומוס ( אקוופבה) – מי בישול של החומוס/מצנצנת משומרת
1 כפית תמצית וניל איכותית 
2 כפות רסק תפוחים, ביתי/קנוי

למילוי: קרם שוקולד ביתי בסמיכות ממרח שוקולד /ממרח שוקולד קנוי

לפיזור: קמח קוקוס כאבקת סוכר/אבקת סוכר ביתית /קנויה /סוכריות טבעוניות

אופן ההכנה:
בקערה לערבב את כל היבשים.
להוסיף את כל שאר המצרכים.
לעבד בעדינות את הבצק.
הוא לח, מעט דביק.שיהיה יציב ולא מתפורר.לכסות ולהכניס לפריזר לחצי שעה.
בינתיים להכין את קרם השוקולד ולתת לו להתקרר.
לחמם תנור ל 175 מעלות.
לרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
להוציא את הבצק מהקירור.
לקרוץ עיגולים קטנים מכדור פינג פונג.
לשטח לעיגול, כאילו קרצתם עם כוס, בתבנית.להשאיר רווחים בין העיגולים.
להניח במרכז כל עיגול חצי כפית/כפית קרם שוקולד/ממרח.
לסגור פינות, לידי משולש, להדק היטב.
להכניס לתנור, לאפות כרבע שעה.יד שהן זהובות ויציבות.חשוב שתהיינה זהובות.
להוציא, לתת להתקרר. 
לפזר באחת האופציות שנתתי.

ותהנו,
ותחזרו לספר לי בהודעה חמימה או תמונה מגרה.

 

לעוד מתכוני אוזניים חביבים?
אוזן המן ענקית-משפחתית

אוזני המן מקמח כוסמין מלא

ל 'דובדבנים בפייס'
או לדובדבנים באינטוש,
מחכה לכם!