הי הי לכם, זוכרת זוכרת, לא שכחתי.
שיתפתי בשבוע שעבר בפוסט הודי, טרי טרי, ממש יממה לאחר שחזרתי מהודו.לייתר דיוק, דרום הודו המטריפה.
שונה שונה שונה מהצפון ואפילו מהמרכז.
שלחתי לכם את הפוסט בטעימות, הצ'אנה דאל והיום, את האורז המופלא הזה.
נופים אחרים, ניבים, צבעים, תרבות, עושר, מראה האנשים, החקלאות, המרחבים ועוד…בנוסף האיורוודה, נמצאת שם, בכל מקום, בבתי החולים, בתי המרקחת, מפעלים לייצור התרופות, חוות לגידולי צמחי המרפא הספציפיים, ריזורטים משגעים, שהם בעצם, מאפשרים לבוא להרפא, בעזרת תוכנית עמוקה ויסודית, הכוללת הכל מהכל…
איורוודה (מסנסקריט: Ayurveda ;आयुर्वेद, "ידע החיים הארוכים") היא שיטת טיפול של הרפואה ההוליסטית שמקורה בהודו. מטרת הטיפול היא להביא להבראת גוף והנפש והבאתו למצב של "הארה" – הרמוניה ושלמות נפשית גופנית. 

אורז נפלא,
התואם את תפריט התזונה האיורוודית.
האיורוודה – ידע החיים הארוכים.מקורה ברפואה ההודית המסורתית העתיקה.
כיום היא מעוררת שוב הרבה עניין, מתוך העקרונות העיקריים שלה, לשמר, לרפא, תוך כדי התייחסות, למכלול השלם, גוף ונפש.
לפני כמעט 20 שנה, למדתי קצת ועוד קצת על התורה הזו, בתור טיפוס וואטה קאפה😊העמקתי גם בתזונה האיורוודית,
המתכון לאורז הזה, היא אחת המנות האהובות שהייתי מכינה הרבה, כולם כולם אהבו אותה.
פשטותה עושה את ההבדל.
בא לכם להוסיף אותה לרפרטואר ההודי שלכם🤔?

אורז הוא רק אורז הוא רק אורז, אבל לא, הוא מרכיב חשוב ועיקרי בתזונה האיורוודית וכמובן שחלק בלתי נפרד מהארוחות ההודיות.יומיומיות, חגיגיות.הוא שם.
כיום, עולה החשש משילוב האורז בתזונה.כן ארסן, לא ארסן, שטפו אותו היטב.השרו, שטפו שוב.האורז הבסמטי הלבן, מכיוון שהוא כבר מקולף מקליפותיו, סבירות המצאות הארסן קטנה מאד.השרייה ושטיפה מועילות מאד.וכן אל תוותרו עליו.כמו תמיד, מילת המפתח, גיוון.
הוא מרכיב חשוב בתזונה נטולת הגלוטן.הוא מהיר הכנה, טעים,אהוב…אז קשטו אותו קצת,
בטעמים איורוודים.

אורז איורוודי – עשיר בטעמים, פשוט וחגיגי

מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי לאחר שטיפה, השרייה, שטיפה
2 כפות שמן קוקוס או שמן נייטרלי בטעם
1 בצל קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
5 תרמילי הל מעוכים קלות
2 מקלות קינמון
1 כפית זרעי כמון
1/2 כפית זרעי חרדל
1 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס צימוקים
2 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול לחמם את השמן. לטגן את הבצל והשום כמה דקות עד שהבצל שקוף ורך.
  • להוסיף הל, קינמון, כמון, קשיו וצימוקים. לערבב כדקה עד שהריח משגע.
  • להוסיף את האורז ולטגן במשך דקה נוספת.
  • להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
  • להנמיך את האש ולבשל כ- 15 דקות עד שכל המים נספגים.
  • לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד כעשר דקות.

להגשה ניתן להוסיף כוסברה קצוצה, פרוסות לימון אן תוספת של קשיו ושקדים מוזהבים במחבת.
את האורז לשלב בארוחה עם צ'אנה דאל, תוספת קטניה, לצד קארי ירקות ולחם הודי (לחצו על הקישורים הרלוונטים וצרו לכם ארוחת חגיגה הודית, מהירה, משגעת, מגוונת ו ט ע י מ ה !!!

תחזרו לשתף אותי, עם תמונות מרנינות באינסטוש שלי : עדי שפירא או בדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'
ימים נהדרים
סופ"ש טעים וחמים
עדי