ממה נתחיל, מהמנה המקסימה?
מהמסע הקסום?
אולי פשוט אערבב אותם היטב, כי בעצם הם כבר ככה, כרוכים זה בזה.
טרי טרי, גם המנה וגם החזרה שלי מקוסטה ריקה.
קוסטה היא יעד נוסף שבחרנו בהתרגשות, לצרף למסעות הנשים יוניק – בוטיק.
מה זה המסעות הנשים?
זה חלום, חלום שהתגשם והתממש.ליצור קונספט מופלא, ייחודי, שיקי ובוטיקי, של מסעות נשים, ליעדים קסומים ביותר, בקבוצות אינטימיות, עם תכנים שבחרנו בקפידה ובהשקעה.והדובדבן שבקצפת הוא, שהמסעות הותאמו לשכמונו, טבעונים, ללא דאגה לאוכל, לארוחות,כי לזה אנחנו דואגות.שווה לא?
לנשים שבינינו, מוזמנות להצטרף אליינו לקבוצה מסעות נשים
וכמובן לעוד פרטים באיוונט המסע הקרוב: מסע נשים לקוסטה ריקה
חלק משמעותי, עבורי, בטוחה שגם להרבה מכם, במפגש עם ארץ חדשה, אחרת, שונה, הוא המפגש עם התרבות, עם האוכל, האנשים, השפה, הנופים…
אז כך יצרנו גם את המסע הזה.
בין היתר, שילבנו גם סדנאות בישול ואוכל ידידותיות כמובן.
מבחינה קולינרית, קוסטה, היא פשוטה.הרבה מנות נושקות לאוכל המקסיקני, ויש כאלו שמושפעות, שבאו, ממדינות שכנות ויש מנות ייחודיות לה.
אורז ושעועית שחורה – גאיו פינטו – המג'דרה הקוסטה ריקנית
זו מנה,
שמביאה איתה ויכוח נצחי, מי המציא אותה? הניקארגואים או הקוסטאים?
אז זוהי המנה הלאומית גם של קוסטה וגם של ניקארגואה.
כפי שכתבתי האוכל פשוט, רפרטואר לא עשיר, אבל יש בו מנות טובות, כיפיות, מפנקות, מזינות, בכל מיני טוויסטים וגיוונים.
אורז ושעועית שחורה – גאיו פינטו – המג'דרה הקוסטה ריקנית…כן כן, ממש ככה.אולי הרבה יותר נפוצה, זמינה ויומיומית.
אוכלים אותה, בוקר, צהריים וערב.יש שיגידו רק בוקר וערב.
לא יודעת איך אתם עם לאכול כזו מנה פעמיים שלוש ביום, שלא נאמר על הבוקר…ועוד עם תוספות שלא עליינו…
גאיו פינטו, עם הטויסט הנדרש, לדרישה טבעונית, בשילוב אקססוריז כמו סלסת עגבניות, אבוקדו, נאצ'וס ביתיים…חגיגה קוסטה ריקנית במיטבה.
אז אורז ושעועית שחורה – גאיו פינטו – המג'דרה הקוסטה ריקנית…נשמע מדליק לא?
השילוב האולטימטיבי, של פחמימה וחלבון.
אך כמו תמיד ממליצה בחום, להגדיל כמות חלבון ולהקטין לעומתה את הפחמימה.
שחור זה גם יפה וגם בריא, שהמנה תיהיה הרבה יותר מנוקדת בשעועית השחורה, נסיכת הנסיכות ממשפחת הקטניות.
אוהבת אותה מאד.
שלבו אותה בתפריט היומיומי.
שעועית שחורה עשירה במינרלים, כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן, בכוס שעועית שחורה יש כמעט את כל כמות הברזל היומית שרצוי וכדאי לצרוך.
מפוצצת סיבים תזונתיים, המסייעים, לפינוי, לעיכול, איזון ועוד…
אז אמרנו, גם שווה וגם יפה!
תקנו אותה, בכמות גדולה, חשוב שתיהיה טרייה, עד כמה שאפשר.תשרו במלאן מים, 24 שעות.אפשר במקרר בימים חמים.סננו והנביטו קצת, ליצור בה התחלה של פעילות אינזימתית, תכל'ס, להחיות אותה במעט.בשלו אותה בסיר לחץ, בסיר רגיל, קררו והקפיאו במנות, שתיהיה זמינה למגוון שימושים ומנות.
איזה מנות?
טורטיות אמיתיות -אותנטיות, ללא גלוטן, עשויות קמח תירס, עם תוספות נפלאות, מנה משגעת!
בראוניז טבעוני, ללא קמחים, ללא גלוטן, ללא ביצים, בהמתקה טבעית, הכי הכי מפתיעים בעולם!!!
אורז ושעועית שחורה – גאיו פינטו – המג'דרה הקוסטה ריקנית
המתכון:
המצרכים:
300 גרם אורז בסמטי מלא/לבן, לאחר השרייה וסינון
3 כוסות שעועית שחורה לאחר בישול
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/4 פלפל צ'ילי ירוק/אדום קצוץ, אופציונלי
1 פלפל אדום, קצוץ
1 פלפל ירוק/צהוב, קצוץ
תיבול: מלח עשבים, טבסקו, כמון, פפריקה מתוקה, צ'ילי, אורגנו – לפי טעמכם.את החריפים בעדינות.
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
לבשל את האורז, אני אוהבת גם אותו לתבל באותם התבלינים שציינתי, להעמקת טעם התבשיל.
את השעועית: לטגן במעט שמן זית את כל הירקות הקצוצים כולל שום ובצל.
רק עד ריכוך פלוס הזהבה קלה.
לתבל, לטעום.
לערבב לתוך סיר השעועית את האורז.לאט לאט, להוסיף עוד כמות, שהשעועית תשאר כוכבת המנה ולא האורז.
לטעום, לתקן טעמים.
בתאבון!!!
בא לכם את כל הקונספט?
קחו מהפוסט הזה עוד רעיונות: טורטיות אמיתיות -אותנטיות, ללא גלוטן, עשויות קמח תירס, עם תוספות נפלאות, מנה משגעת!
לאינסטוששששש שלי הצטרפתם?
עדי שפירא
תהנו הרבה,
ימים טובים,
עדי