אמפנדס משגעים, במילוי צבעוני ועוקצני, עשויים קמח כוסמין מלא ושמן זית

אמפנדס משגעים, במילוי צבעוני ועוקצני, עשויים קמח כוסמין מלא ושמן זית
הכנתי אותם בקטנים ובענקים, את שתי הוואריאציות חיסלו לפני שהגשתי את התוספות, זה טוב וגם…
הכנתי מרק טעים, תרוץ לשקדי המרק שהבאתי איתי בשבוע שעבר מביקור קצר במולדת, סיר ענק של המוקפץ האהוב ולצד, ממש בצד, חיכו אלה לטעימה…

אלה, נכנסים אצלינו תחת הקטגוריה של בורקסים.
לשמחתי הילדים שלי לא ממש מכירים את סוגיית הבורקסים, שאני גדלתי עלייה.
כל שישי, אבא היה חוזר מסידורים, מהשוק ומהמאפייה הקבועה בטבריה, עם שקיות נייר מרשרשות עם כל סוגי הבורקסים המלוחים, עם הגבינה, תפו"א, בטעם פיצה ותרד, עשרות פיתות לסנדוויצ'ים, לחם רוסי כהה ועוגת שמרים.
את הבורקסים הם פגשו בורסיה הידידותית יותר, הביתית ולא פחות מוצלחת.

הגדולים ממש ארוחה בפני עצמה, הקטנים, נישנושים כייפים מאד, פריכים וטעימים.
הלכתי על מילוי רענן וצבעוני.שעועית שחורה, תירס טרי!!!, פלפל אדום, בצל סגול, גבינה ביתית ותיבול פיקנטי.
ברור שניתן לשחק עם המילוי, בטעמים, בצבעים, במירקמים, עם מה שאתם או הם אוהבים.
ניתן להקפיא אותם לפני או אחרי האפיה.

כשהמרכיבים טובים, שילוב הטעמים, אין ספק שרק פינוק יכול לצאת מהם.
את קמח הכוסמין אני טוחנת טרי, מגרעיני כוסמין שלמים אורגניים.
הבצק קליל ופשוט, 2 דקות ויש, המילוי גם כן, קצת התעסקות בהרכבה, אך התוצאה כל כך שווה!!!
פה נכנס הרעיון של מאפי הג'מבו – הגדולים,
רידוד מהיר, מילוי, סגירה ולאפיה.
לצד המאפים, סלסה טרייה, גוקומלי, רוטב 'שמנת', תענוג!!!
מצרפת קישור למאפים נוספים, שבלולים נהדרים, אומנם הבצק שונה, אך עוד אופציה מעניינת.
בנוסף קישור נוסף למתכונים לתוספת לצד המאפים.

אמפנדס משגעים, במילוי צבעוני ועוקצני, עשויים קמח כוסמין מלא ושמן זית
המתכון:
המצרכים:
לבצק:
3 כוסות קמח כוסמין מלא
3/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
3/4-1 כוס מים רותחים
למילוי:
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק דק
1/3 פלפל אדום קצוץ דק
1 עגבניה קטנה אדומה ובשלה
1 כוס שעועית שחורה לאחר השרייה ובישול, רכה!
3/4 כוס גרעיני תירס טרי
1/2 כוס עשבי תיבול טריים: בצל ירוק, עירית, כוסברה
1 כפית שמן זית
1/4 כפית צ'ילי טרי קצוץ דק, אופציונלי
תבלינים: חצי כפית פפריקה מעושנת, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, מלח לפי הטעם
לתוספת: גבינת מוצרלה ביתית, 1/2 כוס, אופציונלי
אופן ההכנה: נכין את המילוי: במחבת קטנה נטגן קלות בצל סגול ופלפל אדום בכפית השמן, עד הזהבה, נוסיף את העגבניה ונוריד מהאש.להעביר לקערה עם כל שאר מרכיבי המילוי.לטעום ולתקן טעמים.נכין את הבצק: בקערת המערבל/או ידנית, נערבל את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך רך ונעים.לכסותו עם מגבת כדי שלא יתייבש.נחמם תנור ל 200 מעלות.נרפד תבנית אפיה בנייר אפיה.
ההרכבה: לרדד את מחצית הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים בעזרת חותכנים או קערית הפוכה, בגודל הרצוי.
למלא במילוי ולסגור היטב, עלידי צביטות את קצוות האמפנדס.
מכמות הבצק הזו, הכנתי 3 מאפים גדולים ו 13 קטנטנים.
לוודא שאינם נפתחים, לצבוט שוב אם צריך ולאפות עד הזהבה!
לא אנקוב בזמן, תלוי גודל!!! מה שחשוב שהמאפים זהובים ואפויים היטב.
תהנו, בתאבון!


נראה פצצה!!!!!
תודה!!!
האם ניתן להקפיא אחרי האפיה ואולי לפני?
אחרי
אני בדיוק מתכננת מסיבת יום הולדת, ואלו ילכו נהדר בקרב הילדים והמבוגרים כאחד!
נפלא
הי עינת, צודקת! אחלה פינגרספוד! מזל טוב
מהמממםםם
מהממםם
תודה רבה!
שלום עדי,
האם ניתן להחליף את השעועית בקטניה אחרת?
בהחלט חנה