ארוחה בתבנית אחת – קינואה קראנץ' ונבטוטים

ניבטוטים ביתיים – להנביט זה אורות
קינואה קראנץ׳ –  קראנץ׳ (לא קראנץ׳ לא נוגעת, גם אתם?)
בצל מקורמל וערמות כרוב טרי ירוק
של חזלש איכותי
שתחזק את מה שחלש
שתרים שתחבק כן כן פשוט ככה
10 דקות עבודה – נשבעת  ויש.
וכזו – ושיש בה הכל
ושיש תבנית אחת לנקות
כל הבלאגן מתרחש בתוכה

ארוחה בתבנית אחת - קינואה קראנץ' ונבטוטים

לפני כמה ימים שתפתי שוב בסטוריז באינסטגרם איך קל-קלול להנביט כל מיני נבטוטים – עשיתי מיקס חמוד
נגמר סדר שורת מסננות על השיש
ומי שחושבת שזה סתם קישקוש – זה רק בגלל שטרם ניסתה, תזמיני לך ובמהרה‼️

מנבטת נירוסטה ביתית  – להנבטת עשב חיטה, נבטים וניבטוטים מכל סוגים. כוללת מגש בסיס להשריה וניקוז, שני מגשי הנבטה ומכסה.המנבטה עשויה נירוסטה ומאפשרת לגדל את הנבטים בבטחה ובמהירות מבלי לחשוף אותם לשמש ישירה. עמידה ובטוחה לשימוש: כל החלקים בערכה עשויים מפלדת אל-חלד איכותית, עמידה בפני חלודה ונטולת BPA, מה שמבטיח שימוש בטוח וללא חומרים רעילים.
מגוון שימושים לגידול זרעים: הרשת הצפופה שבמגש ההנבטיה מאפשרת שטיפה קלה, ניקוז מהיר וזרימת אוויר אופטימלית לנביטה מוצלחת, ומונעת הידבקות וריקבון. מתאימים לגידול סוגי זרעים רבים, כגון אספסת, ברוקולי, שעועית, עשב חיטה ועוד. צפיפות הרשת מאפשרת גם הנבטה של זרעים קטנים.
מנבטה עם עיצוב חסכוני במקום: המנבטה בקוטר 21 ס”מ, כוללת מגש בסיס להשריה וניקוז, שני מגשי הנבטה עם רשת צפופה לנביטת מספר סוגי זרעים במקביל, ומכסה לשמירה על חום ולחות. השכבות נערמות בצורה אנכית כדי לחסוך מקום על השיש.

תכונות עיקריות:

  • חומר: פלדת אל-חלד.
  • קוטר: 21 ס”מ, קוטר פנימי 20 ס”מ.
  • גובה 15 ס”מ.
  • ללא צורך באדמה או אור שמש ישיר.
  • מתאימה לנביטת מגוון זרעים: סויה, שעועית ירוקה, בוטנים, שעועית שחורה, עשב חיטה, צנוניות, בזיליקום, כרוב סיני ועוד.

מה כוללת הערכה:

  • 2 מגשי רשת
  • 1 מגש בסיס
  • 1 מכסה
  • מדריך הנבטה בעברית

יש לכם קוד הנחת קהילה – 10% הנחה על המנבטה עם הקוד AS10 בזמן התשלום וודאו ששמתם את הקוד ויותר חשוב שהמחיר החדש התעדכן, תהנו!
כאן: ׳מנבטה🌱׳

ארוחה בתבנית אחת - קינואה קראנץ' ונבטוטים

בואו נכין את הארוחת פינוק בצ'יק:
יש לנו נבטוטים – 2.5 כוסות – מיקס של מאש, עדשים שחורות וירוקות, קינואה, נבטי ברוקולי, צנונית
1/2 כרוב טרי – פרוס דק – השתמשתי בירוק, נפלא גם בסגול
בצל מקורמל – 4 סגלגלים אבל גם לבנים הולכים – פרוסות דקות
קינואה טריקולור – 1 כוסות לפני השריה
תבלינים – בהרט, פפריקה מתוקה, צ׳ילי, אבקת שום, מלח, כוסברה טחונה
קצת סילאן ללא סוכר – 1-2 כפות
שמן זית – 2 כפות
מים – 2 כוסות

איך מכינים: לחמם תנור על 200 מעלות.
קודם כל הבצל – ׳מטגנות ומקרמלות׳ אותו ב ת ב נ י ת !!! לתבנית גדולה ונוחה, להוסיף את פרוסות הבצל, שמן זית וסילאן.לערבב היטב ולתת להם להזהיב ולהתקרמל.
ורק אז כל השאר – 

ואתם תמיד יכולות להוסיף אדממה או אפונה צעירה,  קטניות אחרות, שיהיו מהקטנות יותר, וקוביות טופו ושאר ירקות (באותו גודל ועובי של הכרוב)
 הכל לתבנית – לתבל! בנדיבות, לערבב שוב.
להוסיף 2 כוסות מים
לערבב לעטוף (אם אין מכסה תואם – נייר אפייה קודם כל ומעליו נייר אלומיניום)
ולהכניס לתנור
שחיכה חם לתבנית. להוריד ל 190 מעלות.
⏲️20 דקות לבדוק מה המצב – להוסיף זמן בהתאם למצב – קינואה במצב קראנץ׳ – זה הזמן להוציא!

ארוחה בתבנית אחת - קינואה קראנץ' ונבטוטים

ניבטוטים הם חובה – שיהיו בתפריט שלנו
עשירים באנרגיה זמינה, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, חלבונים, אנזימים ופיטו-כימיקלים
בתהליך ההנבטה הופך העמילן (פחמימה) לנבט, ומתעכל בגוף ביתר קלות, יחסית לזרע שזמן העיכול שלו ארוך ונוטה להכביד על מערכת העיכול. כשהזרע הופך לנבט, הוויטמינים, המינרלים והאנזימים (חלבונים) שבו הופכים לזמינים יותר לגוף.
כמות הוויטמינים שבזרע גדלה בהנבטה בעשרות עד מאות אחוזים.
יאללה להנביט
ותתחילו לחסוך זמן כסף ומקום, תעשירו את התזונה והתפריט היומיומי שלכם.
וזה מתחיל להיות נעים אפילו גם יפה עם המנבטה הרב קומתית הזו🌱
ואיך מנביטים? צילמתי סרטון קצר על הנבטת זרעונים קטנים, כמה שזה מפתיע, שקל ופשוט להנביט בבית: סרטון הנבטה

בנוסף יש הייליט – בעמוד האינסטגרם שלי – 'גיל המעברים' שבו אני משתפת וחולקת מההתמודדות האישית, המלצות פתרונות הקלות ועוד וגם שם יש סרטוני הדרכה והסבר קצרים – מוזמנות!!