בורקסים – ענני פינוק, טבעוניים, מקמח כוסמין מלא, ללא שמן!!!
הרבה אקשן, הרבה זמן בית, הרבה עם הילדים,  זמן לא זמן ושגרה מה איתה.
גם בדף 'דובדבנים של טעם' בפייסבוק, גם בסטוריז באינסטה, כתבתם והגבתם, לשאלות ששאלתי, איזה מתכונים, ישדרגו לכם, את הימים הללו, עם הבידודים, עם שגרה משתנה, מבלבלת, כן בית ספר – גן, לא עבודה, כולם בבית…
עלו המון המון, בקשות, לאוכל שילדים אוהבים, לאוכל טו טייק, לגוון את הקופסה ששולחים איתם ליום מחוץ לבית וגם את עצמינו.
בנוסף חשבתי שיהיה נפלא, להכין יחד, עם הילדים, אנחנו איתם, במרחב יצירה, שהם מעורבים בו, חלק ממנו, דואגים ומכינים, אפילו יש פה אלמנט של לקיחת אחריות ושיתוף משמעותיים.הם מכינים, בטוחה שהם יאכלו!

בין בידוד לבידוד, בין בדיקה לבדיקה, חיובי או שלילי, לאן הגענו…לאן.
בואו ניכנס יחד למטבח, ננקה לשעה את הראש, נכין מיני בורקסים, קטנים וממכרים, נחטפים ומפנקים,
הבצק בעננות גבוהה, עננים קטנים ורכים,
הבצק ללא שמן בכלל, הבצק עשוי מקמח כוסמין מלא, אפשר גם חצי מלא חצי לבן, המילוי ירקרק, כייפי, שגם הוא, כמה מפתיע, בשילוב הנכון, מסתבר, אהוב על כולם, אם נחזור רגע לבררנים.
הכנתי סרטון קטן, איך הכנתי, העלתי אותו באינסטה שלי, ככה זה, זו מדיה שמאפשרת זאת בנוחות, כך שלמי שיש גם, מוזמן:
עדיסטוש

בורקסים – ענני פינוק, טבעוניים, מקמח כוסמין מלא, ללא שמן!!!
22-24 ענני בורקס קטנים וחמודים

המתכון:
המצרכים:
2-3 כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר חצי מלא חצי לבן)
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית מלח עשבים/הימלאיה
1 כוס גבינת סויה (ביתית/קנויה)
2 כפות שמן זית (לבחירה, הבצק יוצא נפלא ככה וגם ככה)

למילוי הבורקסים:
1 בצל בינוני קצוץ
250 גרם בייבי תרד/ תרד טורקי
1 תפוח אדמה מבושל על קליפתו
1/2 כוס גבינה טבעונית ביתית/קנויה (בסגנון קשה כמו פטה/צהובה)
מלח עשבים, פלפל שחור
טיפת שמן זית

להברשת הבורקסים: חלב צמחי עם מעט סירופ מייפל
שומשום מלא/שחור/קצח/פרג לקישוט

אופן ההכנה:
נתחיל עם המילוי, שיהיה לו זמן להתקרר.לאדות בטיפה של שמן בצל קצוץ, שיהיה רך ומעט זהוב, להוסיף תפוח אדמה שיש לגרד אותו בפומפייה,לא לקלף, נתבל, נוסיף תרד, נערבב היטב, כמה דקות אידוי, עד שהתרד רך, כמובן שמחצית הנפח שלו יורדת, ונוסיף גבינה, נערבב היטב, לטעום, אם יש צורך לחזק טעמים.לקרר את המילוי היטב! אפשר לקרר במקרר או להכניס לכמה דקות למקפיא.
נעבור להכנת הבצק:
קמח, אבקת אפייה, מלח, לקערה נוחה ללישה, לערבב היטב.להוסיף את גבינת הסויה.להתחיל לעבד לבצק נוח.
כמות הקמח, תלויה, בסוג הגבינה.מה שחשוב, לנקז נוזלים מיותרים מהגבינה.ניתן להוסיף קמח, עד שנוצר בצק רך, לא דביק, נוח לעבודה.אל חשש אם תצטרכו להוסיף גם כוס נוספת.זה קרה לי כשהכנתי אותם עם גבינה קנויה וכמובן סוג הקמח.זה לא פוגע בתוצאה.לאט לאט, ללוש, עד שמגיעים לבצק שאינו דביק אך בהחלט רך ונעים.לכסות לכמה דקות.לחמם תנור ל 180 מעלות.להכין תבנית עם נייר אפייה אקולוגי.
נכין את הבורקסים, נקמח את משטח העבודה, נרדד את הבצק לעלה גדול ויחסית דק.
נשתמש בחותכן עגול או הכי פשוט בכוס קפה שחור קטנה.זה גודל נפלא ומדוייק.ניצור עם פתח הכוס, עיגולים עיגולים, תציצו בתמונות, נמלא בכפית מלאה מאד מהמילוי, נסגור את העיגול, לחצי ירח, נהדק היטב, נניח בתבנית, מעט נשטח את הבורקס.ככה נכין את כולם.
נכין בלילה למריחה על הבורקסים, כדי שהשומשום ידבק.נערבב את המצרכים בקערית קטנה ונבריש את הבורקסים בנדיבות.נפזר שומשום.נכניס לאפייה ל 15 דקות.כמובן לבדוק לפני שמוציאים.הבורקסים זהובים ורכים.
טה טה טדם!
תהנו!
לסרטון הדרכה: עדיסטוש