ביבימבאפ קוריאני, טבעוני, צבעוני, מנה עשירה, נטולת גלוטן – עם כל מה שחשוב וטוב שיהיה בצלחת

ביבימבאפ קוריאני Korean Bibimbap טבעוני, צבעוני, מנה עשירה, נטולת גלוטן – עם כל מה שחשוב וטוב שיהיה בצלחת…
כשמגלים משהו טוב במיוחד, קודם כל זה תמיד מרגש, לפעמים עד גבול החפירוש…גם בתחום האוכל, מה לעשות, זה הוא שאני חיה אותו, נושמת, טועמת ואפילו חולמת.
אמת לאמיתה היא, שאני חולמת, גם את המנות, את הפוסטים…
משהו טוב חולקים,
עם מי שאוהבים.

שבועיים לא עוזב אותי הביביממבאפ הזה.
זו מנה שטעמתי במיני וריאציות, לפני שבועיים, בבית הספר שהבן שלי לומד בו, בית ספר בינלאומי, כשמו כן הוא, היה פסטיבל אוכל אינטרנשיונלי,
כמו ישראלים טובים, הדוכן הישראלי היה בסימן חומוס, בשלל קישוטים ותיבולים.יש לומר שהוא הדוכן הראשון שהתחסל.
אך פניי, איך לא, לדוכנים האוריינטלים, האסיאתיים, לצערי, בדוכן היפני, פרט לאדממה, לא היה לי מה לטעום, שלא לומר לאכול…
משך אותי הדוכן הקוריאני.מתוקתק ומדוגם.הנשים הקוריאניות, לבושות ומסורקות בקפידה ובלבוש אדום מסורתי.יש את המנהלת ויש את השאר.
לא שאנחנו לא התלבשנו בכחול לבן.

הן הגישו שתי מנות, האחת, ירקות מוקפצים עם בשר טחון, אפשר היה ללא, אך נראה לי היה לי פחות מעניין ומסקרן.
המנה השניה היתה ה Korean Bibimbap,
סיר חשמלי ענק עם אורז יסמין מאודה, לצידו בקופסאות מאורגנות ולפי סדר הכנת המנה, שאר הירקות, האופיניים למנה הפשוטה והמטריפה הזו וכמובן הרטבים והתיבול הכל כך פשוט, אך ספציפי ומחוייב להיות מצורף למנה הזו.
שמן שומשום, רוטב סויה ורוטב פלפלים חריף אש, שה Bibimbap בלעדיו לא Bibimbap אלא סתם במבהביפ…

אתם חייבים להשיג את הרוטב הזה, האדום האדום, החריף אש הזה והשאר קלקלול.
מנה של עושר ואושר.
במרכז הקערה האורז, אני מעדיפה שהוא יהיה העיגול המרכזי של הפרח ולא העיקר, שעלי הכותרת הצבעוניים והעיקריים יהיו הירקות ושאר התוספות.
מנה גאונית בפשטותה ובמרכיביה.
הכנה של 10 דקות ולאחריה רק עונג צרוף.
לטעמי היא בין המנות האסיאתיות המוצלחות והטעימות.כיום, עם ההתארגנות, עם האינטנסיביות, כייף שיש אופציה שכזו אי שם בראש…ואותה לשלוף, להכין אורז, כל אורז מתאים, עגול, יסמין, בסמטי, מלא, מעורבב…והשאר ממה שיש או שבמקרה עברתם אצל הירקן…

מנה משובחת, מגוונת, עשירה מבחינת המרכיבים שלה, יש בה את כל קבוצות המזון ועירוי טוב של מינרלים וויטמינים.
המנהלת הקוריאנית, הסבירה לי, באנגלית רהוטה של המורה עליזה שהיתה לי בתיכון,
שמה שחשוב במנה הזו הוא שילוב צבעים וטקסטורות של המזון.
יהיה טוב שלפחות חמישה צבעים של ירקות יהיו מוגשים בה.בארוחה אחת!
שאלתי לגבי הטקסטורות…הסבירה חלק, מאודה קלות, חלק טרי טרי…

אז ברור הוא, שכבר למחרת יצאתי לשיטוטי הבמבות בעיר.מצאתי, שאלתי, טעמתי ואני חוזרת אליכם, עם 2 אופציות מהממות במיוחד.
ה Bibimbap, מוגש לרוב עם בשר וביצת עין.
טופו נבחר לתחליף הבשרי, מדוייק לומר, המרכיב החלבוני במנה, ביצת העין עשויה גם היא מטופו, האורז שבחרתי הפעם, הוא אורז 'חום' – מלא.
דאגתי שיהיו את כל הצבעים, הקפדתי על שילוב הטקסטורות, קפצתי למכולת האסיאתית השכונתית, מצאתי את הרוטב הנפלא ששמו gochujang paste!!!
והשאר הניב ארוחה כייפית, מתאימה לעונה, לא חמה, קלה לעיכול, נטולת גלוטן, הילדים שמחו מאד וההורים גם.

ביבימבאפ קוריאני Korean Bibimbap טבעוני, צבעוני, מנה עשירה, נטולת גלוטן – עם כל מה שחשוב וטוב שיהיה בצלחת

המתכון:
ל 4 מנות עונג!
המנה מורכבת משילוב: בצל מאודה, תרד מאודה מתובל, גזר חי, מלפפון חי ומתובל, פטריות מוקפצות, צנונית טריה, טופו, ביצה טבעונית, אורז….רטבים ויאללה!
אנא מכם, אל בהלה מאורך הרשימה…

מצרכים:
לאורז:
3 כוסות אורז מבושל מתובל בכף חומץ אורז וכפית מלח
לטופו:
150 גרם טופו למנה, תכפילו ב 4, חתוך לקוביות (טופו ביתי או קנוי, מוצק)
1 כף רסק עגבניות
2 כפות סירופ מייפל
1 כף קמח טפיוקה/קורנפלור/קמח אורז
1 כף רוטב סויה תמרי
לתרד:
200 גרם ביבי תרד
1/2 כפית שמן שומשום/זית
1 שן שום קצוצה
לגזר:
5 גזרים מגוררים גס
1 כפית שמן שומשום
לצנוניות:
8 צנוניות קטנות וטריותלפרוס אותן
1/2 כפית חומץ אורז
לבצל:
4 בצלים לבנים פרוסים דק
1/2 כפית שמן
למלפפון:
4 מלפופנים קטנים, טריים וקשים, פרוסים דק
1/2 כפית שמן שומשום
1/2 כפית חומץ אורז
לפטריות:
300 גרם פטריות טריות פרוסות
1/2 כפית שמן
1 שן שום קצוצה
טיפה של רוטב סויה
לביצת עין טבעונית:
6 כפות טופו רך/משי
3 כפות קורנפלור/טפיוקה
טיפה של מלח שחור
12 כפית כורכום
לרוטב:
2 כפות gochujang paste
1 כפית שמן שומשום
2 כפיות סירופ מייפל טבעי
1 כפית חומץ אורז
1 כפית רוטב סויה תמרי

אופן ההכנה:
את האורז לבשל לפי הוראות היצרן.כשמוכן, לתבל.
את הטופו להקפיץ במחבת עם השמן כשמוזהב להוסיף את שאר המרכיבים ולהקפיץ כ 10 דקות שיעשו קראנצ'ים.
לתבל את הגזר.
את הבצל, לאדות בשמן ומעט מים עד להתרככות, ללא הזהבה!
את המלפפונים לתבל, כנל את הצנוניות.
את התרד, בסיר קטן לטגן טיפה את שן השום הקצוצה, להוסיף את התרד ל 2 דקות, לתבל ולהוריד מהאש, לקערה.
את הפטריות, להקפיץ ולתבל.להעביר לקערה.
את ביצת העין, לערבל היטב עם סטיק את המצרכים פרט לכורכום..במחבת נון סטיק משומנת, לסדר 4 רינגים, לשמן אותם בדפנות התחתונות, להעביר 3/4 מהכמות לרינגים, לטגן עד שמתקשה ומתמצק ומעט מזהיב.לתערובת שנותרה להוסיף כורכום וליצור את ה'חלמון'.לתת גם לו להתקשות מעט ומוכן!
את הרוטב, לערבב היטב בקערית.

ההגשה: אורז במרכז, זוכרים את הפרח?
התוספות מסביב, הביצה על האורז,
לתבל כל מנה במעט רוטב סויה תמרי, שמן שומשום ורוטב אדמדם חריף אש….
ב ת א ב ו ן !!!
תחזרו לספר לי איך היה.