ביבימבאפ קוריאני Korean Bibimbap טבעוני, צבעוני, מנה עשירה, נטולת גלוטן – עם כל מה שחשוב וטוב שיהיה בצלחת
המתכון:
ל 4 מנות עונג!
המנה מורכבת משילוב: בצל מאודה, תרד מאודה מתובל, גזר חי, מלפפון חי ומתובל, פטריות מוקפצות, צנונית טריה, טופו, ביצה טבעונית, אורז….רטבים ויאללה!
אנא מכם, אל בהלה מאורך הרשימה…
מצרכים:
לאורז:
3 כוסות אורז מבושל מתובל בכף חומץ אורז וכפית מלח
לטופו:
150 גרם טופו למנה, תכפילו ב 4, חתוך לקוביות (טופו ביתי או קנוי, מוצק)
1 כף רסק עגבניות
2 כפות סירופ מייפל
1 כף קמח טפיוקה/קורנפלור/קמח אורז
1 כף רוטב סויה תמרי
לתרד:
200 גרם ביבי תרד
1/2 כפית שמן שומשום/זית
1 שן שום קצוצה
לגזר:
5 גזרים מגוררים גס
1 כפית שמן שומשום
לצנוניות:
8 צנוניות קטנות וטריותלפרוס אותן
1/2 כפית חומץ אורז
לבצל:
4 בצלים לבנים פרוסים דק
1/2 כפית שמן
למלפפון:
4 מלפופנים קטנים, טריים וקשים, פרוסים דק
1/2 כפית שמן שומשום
1/2 כפית חומץ אורז
לפטריות:
300 גרם פטריות טריות פרוסות
1/2 כפית שמן
1 שן שום קצוצה
טיפה של רוטב סויה
לביצת עין טבעונית:
6 כפות טופו רך/משי
3 כפות קורנפלור/טפיוקה
טיפה של מלח שחור
12 כפית כורכום
לרוטב:
2 כפות gochujang paste
1 כפית שמן שומשום
2 כפיות סירופ מייפל טבעי
1 כפית חומץ אורז
1 כפית רוטב סויה תמרי
אופן ההכנה:
את האורז לבשל לפי הוראות היצרן.כשמוכן, לתבל.
את הטופו להקפיץ במחבת עם השמן כשמוזהב להוסיף את שאר המרכיבים ולהקפיץ כ 10 דקות שיעשו קראנצ'ים.
לתבל את הגזר.
את הבצל, לאדות בשמן ומעט מים עד להתרככות, ללא הזהבה!
את המלפפונים לתבל, כנל את הצנוניות.
את התרד, בסיר קטן לטגן טיפה את שן השום הקצוצה, להוסיף את התרד ל 2 דקות, לתבל ולהוריד מהאש, לקערה.
את הפטריות, להקפיץ ולתבל.להעביר לקערה.
את ביצת העין, לערבל היטב עם סטיק את המצרכים פרט לכורכום..במחבת נון סטיק משומנת, לסדר 4 רינגים, לשמן אותם בדפנות התחתונות, להעביר 3/4 מהכמות לרינגים, לטגן עד שמתקשה ומתמצק ומעט מזהיב.לתערובת שנותרה להוסיף כורכום וליצור את ה'חלמון'.לתת גם לו להתקשות מעט ומוכן!
את הרוטב, לערבב היטב בקערית.
ההגשה: אורז במרכז, זוכרים את הפרח?
התוספות מסביב, הביצה על האורז,
לתבל כל מנה במעט רוטב סויה תמרי, שמן שומשום ורוטב אדמדם חריף אש….
ב ת א ב ו ן !!!
תחזרו לספר לי איך היה.
נראה סוף!!! תודה עדי
אני גרה בחו"ל שנים ואף פעם לא נכנסתי למסעדה קוריאנית. תמיד קוראים לה korean bbq ואני חא בעניין הבשר.
עכשיו אחפש את המנה.
חוץ מזה תוכלי לצלם את אריזות הרוטב החריף. אנסה להכין את המנה בבית גם. עם האריזה יהייה קל לחפש.
תודה לך. כמו תמיד מביאה משב רוח רענן ומגרה את העיניים והחייך
מאירה יקרה, בשמחה גדולה.אשמח לשלוח לך תמונה/צילום של הרוטב, יהיה קל ונוח דרך הפייסבוק.שלחי לי הודעה בפרטי ומיד שולחת תמונה.
היי עדי, נראה מעולה.
אפשר להשיג את הרוטב בארץ?
אם כן איפה כדאי לחפש?
תודה תרצה.
בוודאי שאפשר.בחנויות האסיאתיות.
היי עדי, נראה ממש טעים ומגרה !!
שאלה לי, האם כמות הרוטב של הטופו הוא עבור 4 מנות או מנה אחת ?
הי מיכל, תודה רבה.כמות הרוטב היא ל 4 מנות! כמובן שניתן להגדיל את הכמות אם אוהבים יותר רוטב.
איזו חגיגה של צבעים וטעמים! עדי את פשוט השראה!
תודה רבה, שירי יקרה!